
LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 | Adrian CHIRVASE, Partner în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, desemnat Avocatul Anului în White Collar Crime: ”Apreciez recunoașterea obținută și rămân implicat să susțin, la cele mai înalte standarde de excelență juridică, toate mandatele care ne sunt încredințate”
21 Mai 2024
R. T.Adrian CHIRVASE este coordonatorul echipei de prevenție, conformitate și dreptul penal al afacerilor în cadrul POPESCU & ASOCIATII.
![]() |
Adrian CHIRVASE, Partener în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, a obținut titlul Avocatul Anului în White Collar Crime, trofeul fiind acordat în cadrul Galei LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 care a avut loc la Londra pe 16 mai a.c. Premiile Life Sciences urmăresc să recunoască implicarea deosebită, în proiecte dedicate cercetării și științelor vieții, a avocaților și a firmelor de avocatură de top din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Pentru acest titlu, Adrian CHIRVASE a concurat alături de alți șase avocați, cu activitate importantă în regiune.
Gala premiilor LMG Life Sciences EMEA recunoaște anual excelența și inovația în sectorul juridic al științelor vieții, celebrând astfel avocații și firmele de avocatură care au adus contribuții semnificative industriei. Desemnarea lui Adrian CHIRVASE drept Avocatul Anului în domeniul White Collar Crime subliniază dedicarea și leadershipul său remarcabil în peisajului juridic complex al mandatelor ce implică dezvoltarea și implementarea unor soluții inovative în aria de practică Criminal Law, inclusiv în toate domeniile relevante life sciences.
Gala premiilor LMG Life Sciences EMEA recunoaște anual excelența și inovația în sectorul juridic al științelor vieții, celebrând astfel avocații și firmele de avocatură care au adus contribuții semnificative industriei. Desemnarea lui Adrian CHIRVASE drept Avocatul Anului în domeniul White Collar Crime subliniază dedicarea și leadershipul său remarcabil în peisajului juridic complex al mandatelor ce implică dezvoltarea și implementarea unor soluții inovative în aria de practică Criminal Law, inclusiv în toate domeniile relevante life sciences.
Adrian CHIRVASE este coordonatorul echipei de prevenție, conformitate și dreptul penal al afacerilor în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII. Deține o vastă experiență în domeniul dreptului penal al afacerilor și al criminalității economice, reprezentând, în cadrul proceselor penale, numeroase companii sau oameni de afaceri care își desfășoară activitatea în diferite domenii.
Majoritatea mandatelor sale reprezintă cazuri extrem de complexe și multidisciplinare, lucrând îndeaproape cu clienții firmei (majoritatea fiind corporații multinaționale, mari companii locale sau oameni de afaceri importanți) pentru a înțelege nevoile acestora înainte de a recomanda soluția potrivită.
De asemenea, Adrian este specializat în efectuarea de investigații interne pentru identificarea fraudelor corporative, de audituri interne sau proceduri de anunțare, precum și în consilierea companiilor în sectorul de prevenție care implică activități de consultanță cu scopul de a anticipa și/sau identifica riscurile de relevanță penală, incluzând: analize juridice preliminare, opinii legale sau memorandumuri referitoare la diverse aspecte ale dreptului penal și ale dreptului procesual penal, asistarea și reprezentarea clienților în legatură cu procedurile extrajudiciare pentru a evita implicațiile infracționale sau riscurile complexe, pregătirea și încheierea tranzacțiilor civile la scară largă, în vederea soluționării pe cale amiabilă a unor daune civile în procedurile penale.
„Sunt onorat să fiu desemnat Avocatul Anului în domeniul White Collar Crime în cadrul Galei LMG Life Sciences EMEA 2024. Acest trofeu reprezintă dovada eforturilor depuse constant și a dedicării întregii echipe, dar mai ales a încrederii pe care ne-o acordă clienții noștri, cărora le mulțumim încă o dată. Apreciez recunoașterea obținută și rămân implicat să susțin, la cele mai înalte standarde de excelență juridică, toate mandatele care ne sunt încredințate.” a declarat Adrian CHIRVASE, Partener POPESCU & ASOCIAȚII.
Citește și
.jpg)
Lista tuturor câștigătorilor și criteriile de evaluare pot fi consultate pe pagina oficială.
POPESCU & ASOCIAȚII este societatea de avocatură din prima linie ce pune la dispoziția clienților premium servicii integrate de excepție, atât în România cât și peste hotare, în toate ariile de practică relevante și în mod special, în industriile de interes pentru jucătorii economici activi.
POPESCU & ASOCIAȚII și avocații săi sunt incluși în elita avocaturii de business din România în arii precum Corporate/Fuziuni și Achiziții, Litigii, Parteneriate Public-Privat și Achiziții Publice, Restructurare și Insolvență, Taxe și Dreptul Penal al Afacerilor, în baza capabilităților extraordinare în sectorul juridic și a aprecierilor clienților, recunoașteri acordate de cele mai recente ediții ale tuturor directoarelor juridice de renume precum Chambers & Partners, IFLR 1000, Benchmark Litigation și Legal 500 EMEA.
În 2023, POPESCU & ASOCIAȚII a primit titlul Eastern Europe Firm of the Year în cadrul Women in Business Law Awards de la Londra, iar în cadrul Galei Avocați de Top 2023 echipa de Litigii a primit Premiul special „Excelență în Dispute Resolution”.
Societatea a fost desemnată Firma Anului în Avocatură în cadrul Galei Romanian Legal Awards 2022 și, de asemenea, în 2022 a primit, pentru al 2-lea an consecutiv, titlul de cea mai apreciată firmă de avocatură (Highly Commended Law Firm) din Sud-Estul Europei în cadrul The Lawyer European Awards fiind prima firmă de avocatură din România, cu mai puțin de 3 ani de activitate la momentul acordării premiului în 2021, care a obținut această recunoaștere, poziționarea în clasament vizând o categorie regională, dominată de nume cu rezonanță în avocatura europeană.
POPESCU & ASOCIAȚII a primit, de asemenea, premii pentru Cea mai Bună Firmă de Avocatură în Litigii din România, Cea mai Bună Firmă de Avocatură în Drept Bancar din România, Cea mai Bună Firmă de Avocatură în Drept Imobiliar din România și a fost recunoscută printre Cele mai bune Firme de Drept Penal al Afacerilor din România, în baza experienței extraordinare și a recunoașterii venite din partea mediului juridic local, la Gala Premiilor Avocaturii din România.
LMG Life Sciences este unul dintre cele mai prestigioase ghiduri juridice care centralizează cele mai importante firme de avocatură și avocați care activează în domeniul life sciences (biotehnologie, produse farmaceutice, dispozitive medicale, suplimente alimentare, alimente, cosmetice etc.). În fiecare an, LMG Life Sciences premiază firmele de avocatură și avocații care se află în spatele celor mai inovatoare și provocatoare proiecte juridice din EMEA, SUA și Canada, împreună cu ghidurile sale surori International Financial Law Review (IFLR), Benchmark Litigation, Managing IP, Expert Guides și ITR. . .
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 322 / 2037 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...