În spatele scenei, alături de performanta echipă de Dispute Resolution de la Țuca Zbârcea și Asociații, care gestionează peste 4.000 de dosare ̸ an, cu o valoare ce depășește acum 7 miliarde de euro. ”Abilitatea lor de a gestiona spețe complexe și sofisticate din diverse domenii este de neegalat”, spun ghidurile juridice internaționale | Cum lucrează profesioniștii din cel mai numeros departament al firmei, care sunt proiectele fanion și cine sunt avocații care coordonează grupurile de practică
08 Septembrie 2024
Ștefania EnacheFirma are peste 50 de avocați litiganți pentru dosarele litigioase, o echipă separată pentru arbitraje, avocați specializați în proceduri de restructurare și insolvență, dar și practicieni în insolvență
De la înființare, firma Țuca Zbârcea și Asociații și-a consolidat constant practica de Dispute Resolution, diversificându-și paleta litigiilor și arbitrajelor pentru care a acordat servicii de reprezentare juridică. În prezent, echipa are în lucru peste patru mii de cauze aflate în diverse stadii pe rolul instanțelor de judecată, incluzând aici și spețele din dosarele de arbitraj, precum și cele din domeniul dreptului penal al afacerilor. Valoarea cumulată a acestor dosare depășește șapte miliarde de euro. De altfel, activitatea de litigii și arbitraj deține o pondere semnificativă în totalul încasărilor firmei, undeva la peste 45%.
Departamentul de litigii și arbitraje din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații numără peste 50 de avocați litiganți, cărora li se adaugă o echipă distinctă de avocați specializați în arbitraje. Este cel mai numeros departament al firmei, după Corporate/M&A, activitatea sa fiind coordonată, în principal, de Robert Roșu, Fondator și Partener al Țuca Zbârcea & Asociații. El face echipă cu Ioana Hrisafi (Partener) și alți șase avocați Parteneri, și anume: Ionuț Șerban, Christina Vlădescu, Dan Cristea, Oana Gavril, Cătălina Mihăilescu, Alina Ungureanu.
Departamentul de litigii și arbitraje din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații numără peste 50 de avocați litiganți, cărora li se adaugă o echipă distinctă de avocați specializați în arbitraje. Este cel mai numeros departament al firmei, după Corporate/M&A, activitatea sa fiind coordonată, în principal, de Robert Roșu, Fondator și Partener al Țuca Zbârcea & Asociații. El face echipă cu Ioana Hrisafi (Partener) și alți șase avocați Parteneri, și anume: Ionuț Șerban, Christina Vlădescu, Dan Cristea, Oana Gavril, Cătălina Mihăilescu, Alina Ungureanu.
La rândul său, echipa de arbitraje este coordonată, în principal, de Partenerii Cornel Popa, Levana Zigmund și Anca Pușcașu, avocați cu experiență considerabilă în ceea ce privește arbitrajele investiționale, arbitrajele comerciale în varii domenii, inclusiv infrastructură, arbitraje sportive etc.
„Echipa noastră asistă și reprezintă clienţi la toate nivelurile sistemului jurisdicţional românesc, de la tribunalele de primă instanţă până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi în proceduri speciale în faţa Curţii Constituţionale şi în faţa instanţelor naţionale şi internaţionale, în proceduri complexe de arbitraj. Avocaţii noştri sunt pe deplin familiarizaţi cu regulile procedurale de arbitraj, precum Regulile de Arbitraj ale Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, inclusiv ale ICC, UNCITRAL şi ICSID şi s-au confruntat cu aspecte de drept complexe în numeroase dosare arbitrale”, punctează Robert Roșu.
Avocații din firmă reprezintă atât persoane juridice din domeniul comercial, instituţii financiare (servicii bancare, asigurări etc), agenţii guvernamentale, cât şi persoane fizice în cazuri complexe, inclusiv în probleme de drept civil, comercial şi drept societar, joint ventures şi dispute comerciale adiacente, dreptul proprietăţii intelectuale, drept bancar şi financiar, fiscalitate, asigurări, dreptul muncii, drept administrativ, drept maritim, drept imobiliar, dar şi în investigaţii penale, îndeosebi în domeniul infracţionalităţii economice, punerea în executare a deciziilor emise de instanţele naţionale şi internaţionale, investigaţii guvernamentale etc.
Minimum patru mii de dosare anual
În ultimii ani, cu mici fluctuații, volumul de muncă în cadrul departamentului a fost constat, dar începând cu toamna anului 2023, s-a remarcat o creștere în ceea ce privește numărul de litigii preluate de echipă. „Ca regulă, avem minimum patru mii de dosare/anual, așadar un grad de încărcare suficient de ridicat. Mai mult, am urmărit să ne extindem echipa cu litiganți de valoare, recrutând nu mai puțin de opt avocați în ultimele 12 luni, ceea ce ne va permite să preluăm mai multe cazuri noi în viitor. Există în continuare perspective de creștere îndeosebi în ceea ce privește litigiile comerciale și civile, precum și de contencios administrativ și fiscal. De asemenea, spețele de dreptul penal al afacerilor înregistrează deja o tendință crescătoare. Avem în portofoliu peste 150 de dosare în stare de cercetare-urmărire penală la acest moment. Activitatea echipei de drept penal al afacerilor este coordonată de Manuela Gornoviceanu (Managing Associate), echipa incluzând alți șapte avocați specializați exclusiv în această arie”, amintește Robert Roșu.
Interlocutorul BizLawyer atrage atenția că obiectivul Țuca Zbîrcea & Asociații nu este acela de a prelua un număr cât mai ridicat de dispute litigioase, ci creșterea nivelului de specializare a avocaților și preluarea unor dosare complexe, care implică analize interdisciplinare și în cadrul cărora experiența si calitățile individuale ale oamenilor din echipă să fie puse în valoare.
Peste 85% din clienții cu care firma de avocatură colaborează sunt societăți private, companii multinaționale sau antreprize locale. Totuși, portofoiul Țuca Zbârcea & Asociații include și instituţii financiar-bancare, agenţii guvernamentale, federații sportive, fonduri de investiții, dar şi persoane fizice. „Aș menționa cu mândrie și cele câteva zeci de cazuri pro bono în care ne-am oferit serviciile, spețe complexe în care de obicei reprezentăm persoane fizice sau asociații și fundații”, completează avocatul.
Având în vedere că o bună parte a clienților rezultă din rândul companiilor multinaționale care activează în diverse ramuri ale economiei, aceste firme se confruntă cu o cazuistică litigioasă diversă: dispute comerciale, de dreptul muncii, contencios administrativ și fiscal, dispute imobiliare sau investigații de drept penal.
„Avantajul colaborării cu societatea noastră de avocați este acela că poate oferi servicii diverse și complexe în toate aceste tipuri de litigii sau arbitraje, avocații litiganți colaborând îndeaproape cu avocații de consultanță din alte departamente care pot sprijini analiza specifică în orice materie. Nu am făcut o analiză procentuală a recomandărilor (referrals), dar putem afirma că cei mai mulți dintre clienții noi ne-au contactat ca urmare a recomandărilor unor clienți cu care am colaborat constant de-a lungul anilor și care au fost mulțumiți de serviciile prestate, și o mai mică parte a provenit din recomandarea unor firme de avocatură străine cu care colaborăm, sau pur și simplu ne-au contactat ca urmare a informațiilor publice legate de activitatea, profesionalismul și rezultatele pozitive obținute de societatea noastră de avocați în fata instanțelor de judecată și arbitrale”, apreciază Robert Roșu.
Țuca Zbârcea & Asociații colaborează frecvent îndeosebi cu celelalte firme din rețeaua Andersen Global și Multilaw, dar are dosare gestionate în comun și cu firme internaționale de avocatură precum White & Case sau De Brauw Blackstone Westbroek, dar și alte case de avocatură din Elveția, Spania etc. În general, echipa din România a colaborat cu firme de avocatură internaționale în contextul unor spețe comerciale sau arbitraje internaționale sau a unor dispute litigioase care implicau analize juridice in mai multe jurisdicții.
Opiniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.
Dosare „cu mare greutate”
Spețele complexe în care avocații se implică necesită soluții pe măsură, astfel că profesioniștii firmei caută permanent să ajungă la cele mai bune rezultate pentru clienții lor.
Dosarele în care lucrează Țucă Zbârcea & Asociații sunt unele complicate. Dintre acestea se remarcă un mandat complex, finalizat favorabil după un proces cu o durată de șapte ani.
În acest proiect, echipa de litigii a Țuca Zbârcea & Asociații a obținut la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) o soluție definitivă de anulare a creanțelor fiscale rezultate din reclasificarea tarifară a produselor importate de client. „Această decizie răspunde unei nevoi acute de a clarifica multiple aspecte procedurale și substanțiale privitoare la încadrarea tarifară a produselor provenite din spațiul non-UE. Printre acestea se numără (i) obligația instanțelor de a efectua o analiză comparativă a încadrărilor tarifare propuse de importator, pe de o parte, și a celor stabilite de autoritatea vamală, pe de altă parte; (ii) valorificarea unor înscrisuri noi obținute pe parcursul derulării cauzei și aplicarea unor hotărâri ale Curții de Justiție a Uniunii Europene cu privire la admisibilitatea înscrisurilor; (iii) regulile de drept privind interpretarea principiilor de clasificare tarifară; (iv) relevanța Deciziilor privind Informările Tarifare Obligatorii existente la nivelul altor state membre ale Uniunii Europene cu privire la modul de încadrare tarifară a produselor; (v) relevanța hotărârilor emise de Comitetul Codului Vamal al Uniunii Europene (Decizii TAXUD) cu privire la probleme de interpretare a pozițiilor tarifare specifice produselor importate”, explică Robert Roșu.
De asemenea, firma de avocatură a reprezentat un client într-o dispută referitoare la un contract în valoare de 290 milioane lei privind achiziția a o sută de autobuze electrice în municipiul București. Ca urmare a finalizării cu succes a procedurii de contestare a rezultatului procedurii de achiziție, Municipiul București și clientul asistat au semnat contractul care prevede livrarea celor o sută de autobuze în termen de zece luni de la semnare.
Într-un alt dosar, avocații au obținut resesizarea CJUE privind o trimitere preliminară în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene în cadrul aceluiași litigiu național, bazată pe nevoia de a lămuri legalitatea unui monopol național în funcție de prevederile dreptului primar al Uniunii Europene. Speța privea funcționarea piețelor de energie electrică europene, respectiv legalitatea existenței unui drept special și exclusiv asupra administrării acestor piețe într-un Stat Membru. Curtea de Justiție a Uniunii Europene și-a pronunțat hotărârea în primăvara anului 2023, litigiul fiind apoi redeschis pe rolul instanței bucureștene. Subsecvent, avocații Țuca Zbârcea & Asociații au solicitat resesizarea Curții de Justiție a UE argumentând nevoia unor lămuriri asupra conformității legislației naționale cu prevederile Tratatului de Funcționare al Uniunii Europene, raportat la elemente de fapt suplimentar relevante pentru Curte. Această solicitare de retrimitere preliminară a fost încuviințată de Curtea de Apel București, care a admis cele trei noi întrebări preliminare propuse și a dispus resesizarea Curții de Justiție a UE.
„Recent, am obținut o decizie în premieră în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) în ceea ce privește stabilirea sediului fix pentru plata TVA, instanța supremă anulând obligații fiscale de 13,5 milioane de euro. Aceasta soluție definitivă este de interes major pentru operatorii economici nerezidenți, și în special pentru cei care activează pe piața de energie electrică și de gaze naturale din România”, menționează interlocutorul BizLawyer.
De asemenea, trebuie amintită și asistența juridică acordată într-un proiect cu implicații majore în privința obligațiilor legate de corecta încadrare a unor depozite de deșeuri ca fiind (ne)periculoase. Litigiile derivate implică atât aspecte care țin de atragerea răspunderii contractuale pentru modalitatea de întocmire a documentației care a stat la baza ofertei de vânzare a sitului care conține depozitele de deșeuri, cât și de atragerea răspunderii delictuale a factorilor de decizie pentru modul de încadrare a deșeurilor în tipologiile prevăzute de lege, precum și de răspunderea penală. Proiectul are o importanță deosebită sub aspectul implicațiilor privind sancționarea României de către CJUE pe motivul modului de gestionare a deșeurilor, prin impactul major pentru mediu pe care îl are situl în discuție și prin prisma valorii, de mai multe milioane de euro, a litigiilor în care s-a solicitat atragerea răspunderii persoanelor implicate.
„Pe parcursul ultimului an, Țuca Zbârcea & Asociații a finalizat cu succes mai multe dosare litigioase pentru o companie multinațională care activează în domeniul construcțiilor edilitare. Autoritatea contractantă a fost obligată la plata unor despăgubiri totale de aproximativ 40 milioane de euro, ca urmare a soluționării definitive a acestor dispute care au durat mai mulți ani”, mai spune Robert Roșu.
Un alt dosar extrem de complex, pe care Tuca Zbârcea & Asociații îl are în derulare, este cel în care avocații firmei reprezintă un client într-o dispută fiscală generată de refuzul autorităților de a recunoaște dreptul clientului la deducerea TVA aferentă pierderilor reale de energie termică, prin ajustarea TVA aferentă achizițiilor corespunzătoare pierderilor de agent termic ce depășesc limitele normate sau, respectiv limitele pierderilor stabilite conform actelor autorității de reglementare în scopul stabilirii tarifului de furnizare. Soluționarea dosarului implică aspecte de drept comunitar, în principal, aplicarea unor principii precum aplicarea efectivă a normelor Directivei TVA și rezolvarea conflictului între norma națională și cea comunitară, cât și administrarea unui probatoriu complex, respectiv a unor expertize tehnice de specialitate. Disputa prezintă importanță atât sub aspectul sumei contestate (aproximativ patru milioane de euro), cât și sub aspectul impactului, în contextul în care soluția definitivă ce se va pronunța se va răsfrânge și asupra modului de abordare a dreptului de deducere a TVA și pentru perioadele fiscale ulterioare, aflate sub imperiul aceluiași cadru legal.
„Nu în ultimul rând, echipa noastră de litigii a reprezentat un client într-un litigiu în valoare de 11,5 milioane de euro, generat de executarea unui contract pentru producția și depozitarea de gaze industriale. Clientul nostru a obținut o hotărâre definitivă prin care instanța a respins pretențiile părții adverse”, adaugă Partenerul Țuca Zbârcea & Asociații.
Avocatul consideră că firma dispune de toate resursele necesare pentru a gestiona mandate dintre cele mai complexe. „Peste 50 de avocați litiganți pentru dosarele litigioase, o echipă separată pentru arbitraje, avem de asemenea avocați specializați în proceduri de restructurare și insolvență, dar și practicieni în insolvență. De asemenea, echipa de drept penal al afacerilor acoperă cu succes dosarele specifice acestei arii. Practic, oferim întreaga gamă de servicii de asistență și reprezentare în materia litigiilor și arbitrajelor. Din fericire, fiind o firmă de avocatură „full-service”, avem colaborări interne foarte bune cu ceilalți colegi din departamentele de proprietate intelectuală, dreptul concurenței, dreptul muncii, energie, achiziții publice, drept imobiliar, dar și cu echipa de specialiști fiscali din cadrul diviziei Țuca Zbârcea & Asociații Tax. Cu toate acestea, au existat situații, cum ar fi în contextul unor expertize tehnice judiciare, în care am apelat la diverși experți externi specializați în informatică, construcții civile, industriale și agricole; materiale de construcții; petrol și gaze; metalurgie etc.”, comentează Robert Roșu.
► Practica de arbitraje
O parte importantă în activitatea departamentului vizează și practica de arbitraje, echipa dedicată acestei arii fiind coordonată de Cornel Popa, Levana Zigmund și Anca Pușcașu, avocați cu experiență considerabilă în ceea ce privește arbitrajele investiționale, arbitrajele comerciale în varii domenii, inclusiv infrastructură, arbitraje sportive etc.
„Majoritatea dosarelor de arbitraj la acest moment este formată din cauzele înaintate spre soluționare la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional („CICA”) de pe lângă CCIR, cu precădere arbitraje ce implică autorități contractante. Avem însă pe rol și mai multe arbitraje comerciale internaționale cu valori ale pretențiilor ce variază de la câteva milioane de dolari până la zeci de milioane de dolari. De asemenea, în activitatea noastră, avocații firmei specializați în arbitraje acționează ca arbitri numiți în diverse cauze. Astfel, Cornel Popa este arbitru desemnat actualmente în șapte cauze arbitrale la CICA-CCIR”, subliniază Robert Roșu.
►: Domeniul dreptului penal al afacerilor
La nivelul Țuca Zbârcea & Asociații, domeniul dreptului penal al afacerilor este o arie pe care reprezentanții firmei au urmărit urmărit să o dezvolte constant în ultimii ani. Actualmente, activitatea acestui departament este sub coordonarea lui Robert Roșu și a Manuelei Gornoviceanu, avocată cu peste 25 de ani de experiență. Din echipă mai fac parte alți șapte avocați, specializați în infracțiuni economice, infracțiuni de corupție, cybercrimes ș.a.m.d.
„Așa cum am menționat anterior, avem peste 150 de dosare penale aflate în diverse faze de cercetare și urmărire penală. Acționăm în principal pentru marile companii, multinaționale cu activități în domeniul IT și tehnologie, telecom, energie, industria alimentară, retail, transporturi, dar oferim servicii de asistență și reprezentare juridică și persoanelor fizice, de obicei manageri sau reprezentanți din top managementul unor corporații. Nu de puține ori, companiile ne solicită ajutorul în ceea ce privește adoptarea unor politici de prevenție în anticiparea incidentelor legate de încălcarea legislației penale. Cauzele având drept obiect infracțiunile de serviciu și cele economice sunt cel mai des întâlnite, delapidări, gestiuni frauduloase sau abuzul de bunuri sociale, dar și infracțiunile de corupție sau cauze de evaziune fiscală. De altfel, echipa noastră de drept penal deține peste 25 de ani de experiență în drept comercial, fiscal, bancar, achiziții publice, fonduri europene, insolvență etc., rezultatul fiind un departament de penal specializat și în toate aceste alte arii care sunt materii de origine ale normelor a căror încălcare este sancționată prin incriminări”, detaliază interlocutorul BizLawyer.
Ce spun directoarele internaționale: O echipă foarte apreciată, renumită pentru expertiza și rezultatele superioare
De-a lungul timpului, profesioniștii Țuca Zbârcea & Asociații au reușit să se remarce, fiind listați în directoarele internaționale.
Echipa de litigii și arbitraje a Țuca Zbârcea & Asociații este una dintre cele mai titrate din România, potrivit ghidurilor juridice internaționale – Chambers & Partners, Legal 500 și Global Arbitration Review (GAR), care plasează Țuca Zbârcea & Asociații în fruntea plutonului firmelor de avocatură specializate în soluționarea diferendelor.
Astfel, ediția 2024 a Chambers Europe în care Țuca Zbârcea & Asociații ocupă prima poziție (First Tier) notează că:
„Ţuca Zbârcea & Asociaţii are o echipă proeminentă de avocați litiganți care oferă servicii complete în litigii şi arbitraj. Firma este preferată de companiile din industria construcțiilor în ceea ce privește asistența în litigiile în materia achizițiilor publice și, de asemenea, reprezintă clienții în arbitrajele ICSID. Echipa are o experiență notabilă în proceduri de insolvență, precum și în asistența acordată clienților cu privire la diverse acțiuni în despăgubire și litigii administrative. Grupul de litigii se face remarcat pentru activitatea sa în numele unor clienți din industria asigurărilor, telecomunicații, energie și infrastructură.”
„Sfaturile lor sunt holistice și au capacitatea de a înțelege nu numai problema, ci și contextul. Vin cu soluții practice, pragmatice.”
„Abilitatea lor de a gestiona spețe complexe și sofisticate din diverse domenii este de neegalat. Feedback-ul lor este la obiect și ușor de înțeles. Sunt pur și simplu indispensabili și se remarcă prin dedicarea cu care abordează fiecare caz.”
Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică |
De asemenea, publicația Legal 500 clasează Țuca Zbârcea & Asociații pe primul loc (First Tier) pentru expertiza în Litigii și Arbitraje, notând:
„Țuca Zbârcea & Asociații deține „o echipă solidă de avocați pentru soluționarea litigiilor”, care și-a dovedit abilitățile în cele mai importante cazuri din România. Grupul acționează în principal pentru clienți din sectorul privat, cu toate acestea, echipa este la fel de puternică în reprezentarea autorităților publice și guvernamentale în diverse litigii.”
„O echipă foarte apreciată, renumită pentru expertiza și rezultatele superioare pe care le obțin pentru clienții lor. Am colaborat cu această firmă în legătură cu multiple dosare, de la cazuri de executare silită, până la litigii comerciale și chiar dosare de arbitraj. Ne-au asistat și în mai multe litigii de achiziții publice. Avocații sunt foarte echilibrați, orientați spre soluții și foarte receptivi.”
„Din experiența noastră directă, practica de soluționare a litigiilor se remarcă prin varietatea largă de servicii juridice pe care Țuca Zbârcea & Asociații le-a oferit companiei noastre de-a lungul anilor. Un serviciu excelent, cu valoare adăugată, în același timp accesibil.”
De asemenea, echipei de litigii și arbitraje i-a fost acordat premiul „Firma de Avocatură a Anului din România în domeniul: Litigii și Arbitraje”, una dintre cele mai prestigioase distincții conferite de Benchmark Litigation Europe (publicație a Euromoney Legal Media Group).
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 93 / 1881 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
RTPR alături de Grup Șerban Holding într-o finanțare de 73 mil. € acordată de un sindicat bancar. Echipa, coordonată de Alexandru Retevoescu (Partner) și Andreea Nedeloiu (Senior Associate) | Nicolae Lucian Șerban (CEO GSH): Ne dorim ca pe viitor să găsim în RTPR un partener pentru proiecte viitoare
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...