LadyLawyer | Grație și putere în structura Mitel & Asociații, firmă de avocați în care dedicarea, talentul și perseverența doamnelor clădesc cariere solide. Femeile au abilități înnăscute de persuasiune și empatie care fac diferența, însă echipa este esențială pentru a face față cu succes provocărilor acestei frumoase meserii, spun reprezentantele firmei
04 Aprilie 2023
Ștefania EnacheDoamnele care aleg să se dezvolte în acest domeniu reușesc să se facă remarcate datorită unor calități care sunt specifice genului feminin.
În cadrul Mitel & Asociații, procentul majoritar al doamnelor avocat din firmă și al partenerelor rămâne neschimbat și anul acesta. Mădălina Mitel, Magda Dima și Ioana Negrea, din postura de partener, coordonează împreună cu Sorin Mitel (partener fondator) și Șerban Suchea (partener) toate ariile de activitate ale firmei, inclusiv M&A, Corporate & Commercial, Dispute resolution & Litigation, Real estate, Employment, Achiziții publice și Insolvență. Motorul acestei echipe de succes, recunoscută în piață datorită proiectelor pe care le dezvoltă, este format din doamne avocat care s-au făcut remarcate prin calităților profesionale probate de-a lungul timpului.
Avocatura este o profesie grea, în care contează pregătirea continuă, munca aplicată, talentul și dedicarea. Indiferent de gen, o carieră în acest domeniu se construiește printr-un efort susținut care implică multe sacrificii.
Magda Dima, avocat cu o experiență continuă în profesie de peste 20 de ani, este coordonatoarea departamentului de litigii & arbitraje și a practicii de insolvență, restructurări & falimente din cadrul Mitel & Asociații. Ea a dobândit prin muncă, seriozitate și dedicare o excelentă reputație în aria sa de practică.
„Drumul în construirea unei cariere în avocatura de business este, în realitate, un proces de maturizare și perfecționare profesională continuă, în care debutezi cu pasiunea pentru profesie, cunoștințe, talent, dar crești și îți definești traiectul profesional doar cu seriozitate, perseverență, motivare, implicare, rezistență la efort, muncă multă și creativitate, dublate de responsabilitate și devotament față de client”, subliniază Magda Dima, Partener Mitel & Asociații.
Cu un portofoliu profesional impresionant, Magda gestionează, împreună cu departamentul de Litigii, o gamă complexă de dosare civile, comerciale, administrativ-fiscale și penale, precum și proceduri de restructurări și reorganizări complexe și de recuperare a creanţelor.
Magda Dima (foto) este recunoscută ca un redutabil avocat, care pune în practică strategii inovatoare de excepție, reușind astfel să obțină pentru clienții Mitel & Asociații soluții câștigătoare, atât în procedurile judiciare cât și în negocierile extrajudiciare.
Coordonatoarea Departamentului de litigii & arbitraje și a practicii de insolvență de la Mitel & Asociații a câștigat încrederea clienților nu doar prin rezultatele excepționale obținute, ci și prin maniera temeinică de abordare a problematicilor unui dosar, modul profund de analiză și extragere a elementelor esențiale ale speței, prin planul de bătaie propus pe scenarii corect evaluate și riguros pregătite.
La rândul său, Mădălina Mitel, Partener Mitel & Asociații, apreciază că „măsura succesului în avocatură este dată de aceleași criterii, indiferent de gen: să fii bine pregătit profesional, clar în gândire, convingător și concis și muncitor. Toate aceste abilități trebuie dezvoltate și perfecționate în timp continuu pentru a ajunge să fii un avocat de succes.”
Mădălina Mitel (foto) este una dintre doamnele avocat care s-a făcut remarcată în linia întâi a acestei profesii. Parcursul său include proiecte importante de fuziuni și achiziții, în care asistă atât cumpărători, cât și vânzători, companii locale și multinaționale în tranzacții complexe, cu implicații transfrontaliere. De asemenea, ea a gestionat numeroase dosare de drept societar, dreptul muncii, finanțări și protecția datelor.
Cu o experiență vastă în avocatura de business, Mădălina coordonează în cadrul Mitel & Asociații mandate care cer expertiză extinsă în fuziuni și achiziții, drept societar și comercial, drept bancar și protecția datelor cu caracter personal. Clienții apreciază profesionalismul său desăvârșit, precum și tenacitatea, talentul de negociere și rapiditatea de înțelegere a informațiilor de business specifice industriei în care activează clientul.
Ioana Negrea (foto), Partener Mitel & Asociații, a intrat în echipa Mitel & Asociații imediat după terminarea facultății, și, prin muncă susținută, devotament și perseverență, a reușit să își construiască o carieră solidă și să acceadă în structura ierarhică superioară a firmei. În acest moment, Ioana joacă un rol major în practica de drept imobiliar & construcții a Mitel & Asociații, fiind implicată în tranzacțiile imobiliare notabile ale biroului.
”Pentru o femeie nimic nu e imposibil sau dificil în profesia noastră, trebuie doar să își dorească și sigur va reuși. Practicarea avocaturii „se potrivește mănușă” sexului frumos pentru că femeile au abilități înnăscute de persuasiune și empatie care fac diferența”, este de părere Partenerul Mitel & Asociații.
Ioana Negrea a fost implicată, alături de echipa de drept imobiliar & construcții a Mitel & Asociații, în tranzacții imobiliare semnificative care au avut loc pe piața imobiliară.
------------------------------------------------------------------
Citește și
→ Avocații Mitel & Asociații vor asista o tranzacție imobiliară pentru un proiect major în zona de nord a Capitalei, cu o valoare de peste 500 mil. € | Ioana Negrea, Partener: 2023 va fi un an de așezare a segmentului de office, cu un grad mare de ocupare a clădirilor existente, cu noi dezvoltări și cu un apetit crescut al investitorilor pentru achiziția de clădiri finalizate. Va fi un an bun și pentru piața de retail, aflată încă în proces de expansiune
------------------------------------------------------------
Atuurile doamnelor avocat
Doamnele care aleg să se dezvolte în acest domeniu reușesc să se facă remarcate datorită unor calități care sunt specifice genului feminin.
Cristina Dan (foto), Counsel în cadrul Mitel & Asociații, este de părere că cele mai importante atuuri ale femeilor avocat sunt abilitățile de comunicare și coordonare, inteligența emoțională și spiritul de echipă. „ Avocatura de business este extrem de competitivă, într-o permanentă transformare și dezvoltare. Echipa din care faci parte este esențială pentru a face față cu succes provocărilor acestei frumoase meserii, iar doamnele avocat sunt motorul din spatele majorității echipelor de succes”, nuanțează avocatul.
Iar Cristina Dan face din plin dovada acestor calități. Ea este un avocat cu o practică solidă în Dreptul comercial și societar, precum și în Dreptul muncii, fiind implicată în proiecte complexe de consultanță în domeniile sale de specializare în cadrul casei de avocatură.
„Drumul pe care îl alegem este deseori influențat de mediul în care creștem și de familie. Descoperirea cursurilor profesorului George Plastara, în biblioteca bunicilor și a unchiului meu, a fost deschiderea lumii fascinante a dreptului. Ulterior, decizia a venit natural și a deschis drumul avocaturii câțiva ani mai târziu. Un drum deopotrivă ușor și greu, dar care îți tine mintea antrenată și ale cărui recompense, mai ales alături de colegii mei, sunt confirmarea că decizia a fost cea potrivită”, mărturisește Anemari Ciobanu (foto), Managing Associate Mitel & Asociații.
În acest moment, Anemari Ciobanu se concentrează pe practica de achiziții publice și finanțare nerambursabilă, controlul operațiunilor cu produse militare și produse cu dublă utilizare, Dreptul mediului, comunicații și IT. Anemari are experiență în acordarea consultanței în domeniul public și privat, oferind consiliere și soluții pragmatice atât către clienți privați, cât și către organisme publice pe parcursul implementării proiectelor.
Avocatura de business este o muncă de echipă și contează foarte mult mediul în care te dezvolți, iar Mitel & Asociații oferă posibilitați multiple în acest sens membrilor săi.
Alina Ostroveanu (foto), Managing Associate Mitel & Asociații, a ales să activeze în departamentul de litigii al acestei firme în urmă cu mai bine un deceniu. Atunci a ținut cont de rezonanța numelui firmei și de proiectele complexe și interesante gestionate. „Colaborarea cu Mitel & Asociații are ca avantaje implicarea în domenii ale dreptului extrem de variate, în spețe având complexitate crescută. De o importanță majoră este provocarea de a învăța mereu lucruri noi, neexistând riscul plafonării cunoștințelor”, susține avocatul.
Și datorită mediului în care activează, Alina Ostroveanu este astăzi avocat cu o vastă experiență în litigii civile, comerciale și administrative, fiscale, dar și litigii de muncă și proceduri de insolvență. Alina este Managing Associate în cadrul departamentului de litigii, iar în cei 12 ani petrecuți în cadrul Mitel & Asociații a asigurat asistență juridică și reprezentare în litigii complexe privind probleme de Drept administrativ, fiscal, Dreptul muncii, Drept civil și Insolvenţă.
Într-o perioadă delicată pentru majoritatea sectoarelor economice, avocații de la Mitel & Asociații și-au desfășurat anul trecut activitatea în linia specifică firmei, iar grosul încasărilor au venit din ariile de practică M & A și Corporate, precum și din consultanța day-to-day acordată clienților pe diverse alte domenii (Employment, Procurement etc). De asemenea, o pondere importantă din veniturile firmei provin în continuare din domeniul Real Estate și Litigation.
Pe de altă parte, Mitel & Asociații este o firmă care bazează pe echipă și a implementat, încă de la înființare, o politică organizațională menită să-i mențină stabilitatea. „În 2022 am avut o rată de retenție de aproximativ 85%, pe care dorim să o conservăm/să o îmbunătățim în acest an. Preocuparea noastră este ca toți cei care își desfășoară activitatea în firma noastră, ca avocați sau în alte poziții, să aibă venituri cât mai bune, raportat la activitatea depusă, să aibă confortul că sunt într-o colaborare pe termen lung, alături de oameni care se preocupă de viitor, care să le confere condițiile necesare pentru a-și desfășura activitatea și a-și împlini nevoile și dorințele”, au precizat coordonatorii firmei într-un interviu acordat publicației noastre la începutul anului.
Iar Cristina Dan face din plin dovada acestor calități. Ea este un avocat cu o practică solidă în Dreptul comercial și societar, precum și în Dreptul muncii, fiind implicată în proiecte complexe de consultanță în domeniile sale de specializare în cadrul casei de avocatură.
„Drumul pe care îl alegem este deseori influențat de mediul în care creștem și de familie. Descoperirea cursurilor profesorului George Plastara, în biblioteca bunicilor și a unchiului meu, a fost deschiderea lumii fascinante a dreptului. Ulterior, decizia a venit natural și a deschis drumul avocaturii câțiva ani mai târziu. Un drum deopotrivă ușor și greu, dar care îți tine mintea antrenată și ale cărui recompense, mai ales alături de colegii mei, sunt confirmarea că decizia a fost cea potrivită”, mărturisește Anemari Ciobanu (foto), Managing Associate Mitel & Asociații.
În acest moment, Anemari Ciobanu se concentrează pe practica de achiziții publice și finanțare nerambursabilă, controlul operațiunilor cu produse militare și produse cu dublă utilizare, Dreptul mediului, comunicații și IT. Anemari are experiență în acordarea consultanței în domeniul public și privat, oferind consiliere și soluții pragmatice atât către clienți privați, cât și către organisme publice pe parcursul implementării proiectelor.
Avocatura de business este o muncă de echipă și contează foarte mult mediul în care te dezvolți, iar Mitel & Asociații oferă posibilitați multiple în acest sens membrilor săi.
Alina Ostroveanu (foto), Managing Associate Mitel & Asociații, a ales să activeze în departamentul de litigii al acestei firme în urmă cu mai bine un deceniu. Atunci a ținut cont de rezonanța numelui firmei și de proiectele complexe și interesante gestionate. „Colaborarea cu Mitel & Asociații are ca avantaje implicarea în domenii ale dreptului extrem de variate, în spețe având complexitate crescută. De o importanță majoră este provocarea de a învăța mereu lucruri noi, neexistând riscul plafonării cunoștințelor”, susține avocatul.
Și datorită mediului în care activează, Alina Ostroveanu este astăzi avocat cu o vastă experiență în litigii civile, comerciale și administrative, fiscale, dar și litigii de muncă și proceduri de insolvență. Alina este Managing Associate în cadrul departamentului de litigii, iar în cei 12 ani petrecuți în cadrul Mitel & Asociații a asigurat asistență juridică și reprezentare în litigii complexe privind probleme de Drept administrativ, fiscal, Dreptul muncii, Drept civil și Insolvenţă.
Într-o perioadă delicată pentru majoritatea sectoarelor economice, avocații de la Mitel & Asociații și-au desfășurat anul trecut activitatea în linia specifică firmei, iar grosul încasărilor au venit din ariile de practică M & A și Corporate, precum și din consultanța day-to-day acordată clienților pe diverse alte domenii (Employment, Procurement etc). De asemenea, o pondere importantă din veniturile firmei provin în continuare din domeniul Real Estate și Litigation.
Pe de altă parte, Mitel & Asociații este o firmă care bazează pe echipă și a implementat, încă de la înființare, o politică organizațională menită să-i mențină stabilitatea. „În 2022 am avut o rată de retenție de aproximativ 85%, pe care dorim să o conservăm/să o îmbunătățim în acest an. Preocuparea noastră este ca toți cei care își desfășoară activitatea în firma noastră, ca avocați sau în alte poziții, să aibă venituri cât mai bune, raportat la activitatea depusă, să aibă confortul că sunt într-o colaborare pe termen lung, alături de oameni care se preocupă de viitor, care să le confere condițiile necesare pentru a-și desfășura activitatea și a-și împlini nevoile și dorințele”, au precizat coordonatorii firmei într-un interviu acordat publicației noastre la începutul anului.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 528 / 1881 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
RTPR alături de Grup Șerban Holding într-o finanțare de 73 mil. € acordată de un sindicat bancar. Echipa, coordonată de Alexandru Retevoescu (Partner) și Andreea Nedeloiu (Senior Associate) | Nicolae Lucian Șerban (CEO GSH): Ne dorim ca pe viitor să găsim în RTPR un partener pentru proiecte viitoare
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...