
Viitorul comisar pentru Concurenţă vrea să impulsioneze competitivitatea companiilor din UE
23 Octombrie 2024
AgerpresTeresa Ribera le-a spus parlamentarilor europeni că Directoratul General pentru Concurenţă din cadrul Comisiei Europene ar trebui să îşi adapteze abordarea cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul fuziunilor, pentru a impulsiona "competitivitatea companiilor din UE".
Uniunea Europeană ar trebui să îşi revizuiască regulile în domeniul fuziunilor pentru a permite apariţia unor firme europene care să poată concura cu giganţii globali, a declarat viitorul comisar european pentru Concurenţă, Teresa Ribera, informează Bloomberg.
Teresa Ribera le-a spus parlamentarilor europeni că Directoratul General pentru Concurenţă din cadrul Comisiei Europene ar trebui să îşi adapteze abordarea cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul fuziunilor, pentru a impulsiona "competitivitatea companiilor din UE".
"Obiectivul meu este să asigur că activitatea de control asupra fuziunilor conferă o pondere adecvată nevoilor economiei UE şi reflectă obiectivele de politică generală şi realităţile de pe piaţă", a scris Teresa Ribera în răspunsurile sale la întrebările eurodeputaţilor, care au fost publicate miercuri.
Teresa Ribera le-a spus parlamentarilor europeni că Directoratul General pentru Concurenţă din cadrul Comisiei Europene ar trebui să îşi adapteze abordarea cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul fuziunilor, pentru a impulsiona "competitivitatea companiilor din UE".
"Obiectivul meu este să asigur că activitatea de control asupra fuziunilor conferă o pondere adecvată nevoilor economiei UE şi reflectă obiectivele de politică generală şi realităţile de pe piaţă", a scris Teresa Ribera în răspunsurile sale la întrebările eurodeputaţilor, care au fost publicate miercuri.
Actualul ministru spaniol al Tranziţiei Ecologice, Teresa Ribera, urmează să fie audiată de parlamentarii europeni în data de 12 noiembrie, pentru a fi confirmată în postul de vicepreşedinte executiv responsabil pentru politica în domeniul Competiţiei. Ribera va prelua portofoliul ocupat de Margrethe Vestager, renumită pentru că s-a luptat cu o serie de mari companii americane din domeniul tehnologiei.
În răspunsurile sale, Teresa Ribera a spus că acele firme din Silicon Valley care au fost urmărite cu atenţie de Bruxelles în ultimele deceniu, inclusiv Apple Inc., Google, Amazon.com Inc, Meta Platforms Inc. şi Microsoft Corp., vor continua să se confrunte cu o "punere viguroasă în aplicare" a Regulamentului privind pieţele digitale.
Normele, care prevăd limite clare cu privire la ce pot şi ce nu pot face aceste firme, vin cu amenzi potenţiale mari, de până la 10% din cifra de afaceri globală, sau de 20% în cazul unor încălcări repetate, pentru cei care încalcă legislaţia europeană. Apple şi Meta au fost avertizate deja în mod oficial că trebuie să îşi modifice serviciile pentru a respecta regulile europene, în caz contrar riscând să fie amendate.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 783 / 9760 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...