ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mario Centeno: Europa trebuie să fie prudentă în retragerea sprijinului pentru mediul de afaceri

27 Octombrie 2020   |   Agerpres

Centeno, care este şi membru în Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene, a avertizat că o retragere prematură ar putea avea un efect de "destabilizare" asupra revenirii economice a regiunii.

 
 
Guvernatorul Băncii Centrale a Portugaliei, Mario Centeno, a declarat marţi că riscurile asociate cu restrângerea măsurilor de sprijinire a economiilor afectate de pandemia de coronavirus sunt serioase, iar autorităţile europene trebuie să fie prudente când vor face acest lucru, transmite Reuters.
 
Centeno, care este şi membru în Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene, a avertizat că o retragere prematură ar putea avea un efect de "destabilizare" asupra revenirii economice a regiunii.
 
"Având în vedere că există un grad ridicat de incertitudine, iar revenirea este încă slabă, riscul unei retrageri premature a sprijinului este serios şi necesită o analiză atentă", a spus Centeno la o conferinţă bancară organizată la Lisabona.
 
Guvernatorul a adăugat că nici extinderea prea largă a sprijinului nu ar fi o măsură înţeleaptă.
 
"Extinderea măsurilor de sprijin ar putea conduce la o menţinere de nedorit a ocupării şi alocării de credit companiilor non-viabile, ceea ce ar afecta creşterea viitoare", a susţinut el.
 
Guvernatorul Băncii Centrale a Portugaliei se alătură omologilor de la Banca Angliei şi Bundesbank, prin avertismentele cu privire la riscul creşterii numărului de insolvenţe, pe măsură ce sprijinul statului începe să fie retras.
 
În ultimele luni, optimismul cu privire la relansarea activităţii economice după eliminarea restricţiilor în Europa a dispărut, pe măsură ce creşterea numărului de cazuri de infecţie a determinat autorităţile să reintroducă restricţii punctuale în întreaga regiune.
 
Potrivit unui sondaj derulat în luna august şi ale cărui rezultate au fost publicate săptămâna trecută de firma de consultanţă McKinsey, peste jumătate dintre IMM-urile din Europa, care împreună asigură locuri de muncă pentru două treimi din angajaţii de pe continent, se tem că nu vor supravieţui în următoarele 12 luni dacă veniturile nu îşi vor reveni. În plus, dacă traiectoria actuală se menţine, unul din 10 IMM-uri se aşteaptă să depună cererea de intrare în insolvenţă în decurs de şase luni.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8472 / 9760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...