ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Hubati (Directorat OMV Petrom): Proiectul Neptun Deep este în grafic; în 2025 începem forajul pe prima sondă

07 Octombrie 2024   |   Agerpres

În viziunea reprezentantului OMV Petrom, ponderea gazului în mixul energetic al României ar urma să crească, până în 2030, cu 25%.

 
 
Munca de dezvoltare a Neptun Deep a început în 2012 cu prima descoperire comercială, iar la momentul acesta pot spune că proiectul este în grafic, iar în 2025 suntem pregătiţi să începem forajul pe prima sondă, a declarat, luni, într-o conferinţă de specialitate, Cristian Hubati, membru Directorat şi responsabil pentru Explorare şi Producţie la OMV Petrom.

"Munca de dezvoltare a Neptun Deep a început în 2012 cu prima descoperire comercială. Din 2013-2014, lucrăm la acest proiect din altă poziţie. Deci, în proiectele de dezvoltare offshore şi în special cele de mare adâncime, vorbim de 12, 13, 15 ani de muncă continuă. Este extrem de importantă stabilitatea şi predictibilitatea, în momentul în care începi să dezvolţi astfel de proiecte. La un an şi trei luni, ce pot să vă spun este că suntem în grafic şi aş vrea să subliniez că marea majoritate a proiectelor de această anvergură încep să înregistreze întârzieri în prima treime a proiectului. Nu suntem în situaţia asta. Suntem absolut în grafic în momentul acesta din punct de vedere "schedule" şi din punct de vedere al bugetului. Am început lucrările pentru suprastructura platformei în Indonezia, la mijlocul anului acesta. Am început, de asemenea, să lucrăm pentru picioarele platformei, în Italia. Am început lucrările la staţia de tratare a gazelor şi de măsurare, iar acest lucru se întâmplă în ţară. Am pornit în luna septembrie. Curând, în 2025, suntem pregătiţi să începem forajul pe prima prima sondă (...) Cred în potenţialul Mării Negre şi categoric urmărim această oportunitate", a spus Hubati.


În viziunea reprezentantului OMV Petrom, ponderea gazului în mixul energetic al României ar urma să crească, până în 2030, cu 25%.

"Din păcate, deocamdată, gazul are o pondere de 30% în mixul energetic actual al României. Până în 2030, prognozele sunt că va creşte cu 25%. Până în 2040, va avea, pe măsură ce sursele de energie verde intră în mixul de energie, un rol din ce în ce mai dominant şi va juca un rol de echilibrare, de substituire a surselor de energie care vin cu amprentă de carbon mai mare, cum ar fi de exemplu cărbunele. De asemenea, va juca un rol în producerea hidrogenului. Cred că gazul va avea pentru România în special un viitor în următorii 10-15-20 de ani", a afirmat Cristian Hubati.

Proiectul Neptun Deep este dezvoltat de OMV Petrom şi Romgaz (prin subsidiara sa Romgaz Black Sea Limited), fiecare dintre companii cu o cotă de participaţie de 50%. Investiţiile necesare pentru faza de dezvoltare a proiectului sunt de până la patru miliarde de euro.

Producţia a fost estimată la circa 100 miliarde de metri cubi de gaze naturale, echivalentă cu cererea anuală curentă de gaze naturale a circa 4,3 milioane de gospodării multiplicată de aproximativ 30 de ori.

OMV Petrom este cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 41 milioane bep, în 2023. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone, anual, şi operează o centrală electrică pe gaze naturale de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi în ţările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri - OMV şi Petrom.

Cum ne pregătim pentru eliminarea plafonării preţurilor la energie sau care vor fi cele mai mari provocări ale iernii pentru sistemul energetic naţional, sunt doar câteva dintre subiectele abordate, luni, în cadrul evenimentului "Profit Energy.forum - Energia românească post-plafonare - Ediţia a VIII-a".
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 204 / 9139
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Meet the Professionals | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director - Bergenbier SA, avocat ”antrenat” în multinaționale și cu o bogată experiență dobândită în gestionarea unor tranzacții de referință pe piața locală: ”Oamenii pe care i-am întâlnit au făcut diferența și au contribuit la dezvoltarea și la evoluția mea, atât colegi din business, din interiorul echipelor din care am făcut parte, cât și liderii care mi-au servit drept model”
Filip & Company devine prima firmă de avocatură independentă din CEE care adoptă Harvey, platformă de IA generativă de ultimă generație care s-a remarcat prin precizie, securitate și versatilitate | Cristina Filip (managing partner): ”Este un pas transformator care îmbunătățește, mai degrabă decât înlocuiește, experiența și contribuția umană”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Garanția la plata cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...