ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dragu, despre programul “Anghel Saligny”: Să fie o monitorizare serioasă, să fim siguri de sursele necesare de finanţare

27 August 2021   |   Agerpres

Ea a fost întrebată dacă premierul va putea să forţeze aprobarea planului de investiţii "Anghel Saligny" şi aprobarea rectificării bugetare ulterior, fără un aviz din partea Ministerului Justiţiei.

 
 
Criteriile pe baza cărora se aplică programul de investiţii 'Anghel Saligny' trebuie să fie "extrem" de clare şi de transparente, să fie o "monitorizare serioasă", cu siguranţa că sunt sursele necesare de finanţare, a declarat, vineri, preşedintele Senatului, Anca Dragu.
 
" Noi, USR PLUS, am dorit ca aceste criterii pe baza cărora se acordă acest program să fie extrem de clare şi de transparente, să fie o monitorizare foarte serioasă, să fim siguri că avem sursele de finanţare necesare, nu să începem programe care să rămână suspendate undeva în aer. Noi am ţinut foarte mult la aceste criterii, astfel încât banii publici să nu mai ajungă în buzunarele baronilor, cum s-a întâmplat în PNDL 1 şi 2. Aceasta a fost poziţia noastră şi suntem consecvenţi şi ţinem foarte mult la aceste criterii", a precizat Dragu.
 
Ea a fost întrebată dacă premierul va putea să forţeze aprobarea planului de investiţii "Anghel Saligny" şi aprobarea rectificării bugetare ulterior, fără un aviz din partea Ministerului Justiţiei.
 
"Despre a trece o OUG fără un aviz, pot să vă spun că eu, personal, niciodată nu am ignorat un aviz, chiar şi un aviz de la alte ministere, nici avizele din cadrul ministerului pe care l-am condus şi nici Guvernul din care am făcut parte. Cred că aceste acte normative, OUG-urile, trebuie să aibă toate avizele şi să fie pozitive. Dacă avem comentarii la un act normativ, ele trebuie luate în considerare, analizate de ministerul care a emis actul şi fie modificat, fie să explice de ce nu e de acord cu propunerile respective", a afirmat Dragu.
 
Întrebată dacă USR PLUS condiţionează sprijinul pentru a trece această ordonanţă de desfiinţarea Secţiei speciale, în forma în care a fost trimisă de către Ministerul Justiţiei, Anca Dragu a reiterat că USR PLUS doreşte desfiinţarea acestei secţii şi nu transformarea ei "într-o altă secţie specială".
 
"Noi dorim desfiinţarea Secţiei speciale, desfiinţarea punct. Nu transformarea într-o altă secţie specială, pentru că noi credem că toţi oamenii din România trebuie să fie trataţi egal în faţa legii, indiferent că vorbim de magistraţi sau de oameni din afara sectorului de justiţie. Cât priveşte "Anghel Saligny", noi suntem foarte responsabili pentru banii românilor. Bugetul este destul de suplu, unul destul de mic, şi atunci trebuie să fim foarte atenţi cum cheltuim aceşti bani şi vrem să fim foarte siguri că am luat toate măsurile, astfel încât să nu mai vedem terenuri de sport, de fotbal în pantă, să nu mai vedem săli de sport ţinute sub cheie de primari, să nu mai vedem investiţii din acestea inutile", a conchis Dragu. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5915 / 9446
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...