NNDKP câștigă două premii ‘2022 Deal of the Year’ pentru asistența acordată în două tranzacții distincte în România și Bulgaria
04 Mai 2023
BizLawyerEvenimentul a avut loc pe 25 aprilie 2023, la Istanbul, și a reunit reprezentanți ai celor mai puternice și performante case de avocatură din Europa Centrală și de Est.
Ruxandra Bologa, Partener si unul dintre coordonatorii practicilor de Energie si Resurse Naturale si Corporate/M&A a NNDKP |
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a câștigat două premii „Deal of the Year” pentru anul 2022 la gala premiilor CEE Deals of the Year Awards organizată de CEE Legal Matters. Evenimentul a avut loc pe 25 aprilie 2023, la Istanbul, și a reunit reprezentanți ai celor mai puternice și performante case de avocatură din Europa Centrală și de Est.
NNDKP a primit distincțiile „Deal of the Year” pentru asistența acordată în două tranzacții distincte în România și Bulgaria.
„Suntem bucuroși să primim premiul pentru tranzacția anului 2022 în România, distincție ce ne onorează și ne confirmă contribuția adusă prin experiență și profesionalism la dezvoltarea pieței de energie din România. Proiectul este unul de pionierat, cu o natură complexă, luând în considerare noutatea aspectelor juridice pe care le-a presupus, ce au necesitat adaptabilitate și soluții inovatoare. Această reușită nu ar fi fost posibilă, însă, fără încrederea pe care ExxonMobil ne-a acordat-o, ce a stat la baza unei colaborări de succes de peste un deceniu. Felicitări întregii echipe NNDKP implicate în proiect, precum și colegilor avocați ce au reprezentat cumpărătorul”, a declarat Ruxandra Bologa, Partener și unul dintre coordonatorii practicilor de Energie și Resurse Naturale și Corporate/M&A a NNDKP.
NNDKP a primit distincțiile „Deal of the Year” pentru asistența acordată în două tranzacții distincte în România și Bulgaria.
„Suntem bucuroși să primim premiul pentru tranzacția anului 2022 în România, distincție ce ne onorează și ne confirmă contribuția adusă prin experiență și profesionalism la dezvoltarea pieței de energie din România. Proiectul este unul de pionierat, cu o natură complexă, luând în considerare noutatea aspectelor juridice pe care le-a presupus, ce au necesitat adaptabilitate și soluții inovatoare. Această reușită nu ar fi fost posibilă, însă, fără încrederea pe care ExxonMobil ne-a acordat-o, ce a stat la baza unei colaborări de succes de peste un deceniu. Felicitări întregii echipe NNDKP implicate în proiect, precum și colegilor avocați ce au reprezentat cumpărătorul”, a declarat Ruxandra Bologa, Partener și unul dintre coordonatorii practicilor de Energie și Resurse Naturale și Corporate/M&A a NNDKP.
Tranzacția anului în România
Pe plan național, distincția a revenit NNDKP pentru activitatea echipei în tranzacția prin care ExxonMobil, una dintre cele mai mari companii internaționale de petrol și gaze cotate la bursă, a vândut către Romgaz participația de 50% deținută în cadrul perimetrului offshore Neptun Deep din Marea Neagră. NNDKP a asistat ExxonMobil în toate fazele tranzacției, gestionând toate aspectele juridice pe care le-a implicat proiectul de exit.
Echipa NNDKP a fost coordonată de către Ruxandra Bologa, partener și unul dintre coordonatorii practicilor de Energie și Resurse Naturale și Corporate/M&A, și i-a inclus pe Mirela Preda (Counsel, Energie), Emanuel Flechea (Asociat Manager, Energie), Adina Chilim-Dumitriu (Partener, PPP și Achiziții Publice), Alexandru Aman (Counsel, PPP și Achiziții Publice), Georgeta Dinu (Partener, Concurență, Ajutor de stat și Drept UE), Anca Diaconu (Partener, Concurență, Ajutor de stat și Drept UE) și Roxana Ionescu (Partener, Dreptul Mediului).
Vânzarea este una dintre cele mai importante tranzacții M&A de pe plan local din sectorul energetic, ce a remodelat sectorul de petrol și gaze naturale din România.
Tranzacția anului în Bulgaria
Pentru jurisdicția bulgară, NNDKP a obținut premiul „Deal of the Year” pentru asistența acordată în tranzacția prin care BioIVT, un furnizor global de top de modele și servicii de cercetare cu valoare adăugată pentru descoperirea și dezvoltarea de medicamente, a achiziționat Fidelis Research, cu prezență și în România.
Echipa NNDKP a fost coordonată de Gabriela Cacerea, Partener și unul dintre coordonatorii practicii de Corporate/M&A, și i-a inclus pe Mădălina Pancă (Counsel, Corporate/M&A), Anca Diaconu (Partener, Concurență, Ajutor de stat și Drept UE), Mihai Fifoiu (Asociat Senior, Corporate/M&A) și Oana Popescu (Asociat, Concurență, Ajutor de stat și Drept UE).
Alături de NNDKP, de partea cumpărătorului au mai fost implicate în tranzacție alte patru firme de avocatură membre ale rețelei juridice regionale SEE Legal: Boyanov & Co (Bulgaria), Divjak Topic Bahtijarevic & Krka (Croația), BDK Advokati (Serbia) și Kolcuoglu Demirkan Kocakli (Turcia). NNDKP este unul dintre membrii fondatori ai SEE Legal, ce reunește zece case de avocatură de top cu activitate în doisprezece jurisdicții din Europa de Sud Est.
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.
NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.
Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziţii în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal 500 şi IFLR1000.
NNDKP este de șase ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2022, 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 57 / 261 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...