
Mareș & Mareș își consolidează echipa de drept penal prin cooptarea fostului procuror Alexandra Șinc. Mihai Mareș, partener fondator: Viziunea sa va aduce valoare adăugată autentică proiectelor în care ne va sprijini
04 Octombrie 2021
R. T.Experiența sa nu s-a rezumat însă la aplicarea legislației penale ca procuror, din 2014 fiind formator la Institutul Național al Magistraturii (INS), unde și-a perfecționat abilitățile de trainer.
![]() |
Mareș & Mareș a anunțat că Alexandra Mihaela Șinc, reputat șef al Parchetului Capitalei în urmă cu zece ani, s-a alăturat echipei în calitate de colaborator. Cu o vastă experiență de peste 25 de ani ca procuror (în perioada 1995 – 2021), Alexandra este recunoscută drept unul dintre cei mai respectați profesioniști ai dreptului din România.
De-a lungul unei cariere prodigioase, a ocupat diferite funcții de execuție si de conducere, de la procuror stagiar la Parchetul sectorului 5 la prim-procuror al Parchetului capitalei. De asemenea, Alexandra a avut diverse funcții administrative în cadrul aparatului tehnic al Consiliului Superior al Magistraturii și al Ministerului Justiției.
Experiența sa nu s-a rezumat însă la aplicarea legislației penale ca procuror, din 2014 fiind formator la Institutul Național al Magistraturii (INS), unde și-a perfecționat abilitățile de trainer.
De-a lungul unei cariere prodigioase, a ocupat diferite funcții de execuție si de conducere, de la procuror stagiar la Parchetul sectorului 5 la prim-procuror al Parchetului capitalei. De asemenea, Alexandra a avut diverse funcții administrative în cadrul aparatului tehnic al Consiliului Superior al Magistraturii și al Ministerului Justiției.
Experiența sa nu s-a rezumat însă la aplicarea legislației penale ca procuror, din 2014 fiind formator la Institutul Național al Magistraturii (INS), unde și-a perfecționat abilitățile de trainer.
„Mă bucur că voi putea sprijini activ echipa Mareș & Mareș. Ca secretar general al Ministerului Justiției și consilier al Procurorului General, am fost implicată în pregătirea punerii în aplicare și implementarea noilor coduri în materie penală. Am avut astfel posibilitatea de a cunoaște în profunzime multe dintre dilemele practicienilor, iar această experiență practică îmi va permite să contribui, din perspectiva formatorului, la soluțiile inovatoare ale avocaților Mareș & Mareș”, a declarat Alexandra Șinc.
„Suntem onorați că o personalitate a lumii juridice de talia Alexandrei a ales să se alăture echipei noastre. Suntem încrezători că viziunea ei va aduce valoare adăugată autentică proiectelor în care ne va sprijini”, a completat Mihai Mareș, partener fondator al Mareș & Mareș.
În calitate de formator al INM, Alexandra Șinc a susținut numeroase prelegeri și seminarii pe teme controversate legate de aplicarea Codului de procedură penală.
Absolventă a Facultății de Drept a Universității București, Alexandra este coautor al lucrărilor Codul de procedură penală adnotat cu jurisprudență națională și europeană și Codul de procedură penală. Comentariu pe articole.
Mareș & Mareș este una dintre cele mai prestigioase firme românești de avocatură specializate în dreptul penal care vizează în principal infracțiuni economice și de corupție. Activitatea firmei acoperă toate domeniile asociate dreptului penal, de la corupție și spălare de bani până la faliment, delapidare, fraudă fiscală, criminalitate organizată și investigații. De asemenea, echipa este experimentată în domeniile conexe litigiilor civile și recuperării activelor. Înființată în 2006, Mareș & Mareș a evoluat constant, reușind să se impună pe piața avocaturii din România prin calitatea ideilor și a serviciilor, dar și prin formarea și atragerea unora dintre cei mai talentați avocați în această arie de drept.
Pentru a fi la curent cu ultimele tendințe globale în domenii ale dreptului afacerilor în general, dar și legislația privind infracționalitatea economică și corupția, și, prin urmare, pentru a oferi servicii cu valoare adăugată, Mareș & Mareș este membru al mai multor asociații internaționale de profil, precum: ROXIN (parte din Forumul Global pentru Drept, Justiție și Dezvoltare al Băncii Mondiale), Camera de Comerț Americană (AmCham), Asociația Barourilor din SUA, Asociația Europeană a Barourilor de Drept Penal, Asociația Internațională a Barourilor, Global Criminal Law Counse (GCLC).
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 186 / 292 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...