Holde Agri Invest și Toneli Holding semnează un parteneriat pentru asigurarea unei agriculturi circulare
22 Iunie 2022
BizLawyerHolde Agri Invest operează în prezent o suprafață totală de aproape 12.000 de hectare în cadrul a patru nuclee: Roșiori, Frumușani, Videle și Conțești.
Holde Agri Invest, companie românească care exploatează terenuri agricole, și Toneli Holding, liderul pieței de producție și distribuție de ouă de consum din România, anunță semnarea unui parteneriat ce vizează asigurarea unei agriculturi circulare care cuprinde atât producția de cereale, cât și fermele de creștere a păsărilor pentru ouă.
În cadrul acestui parteneriat, Holde Agri Invest va furniza cereale către Toneli Holding, în timp ce producătorul de ouă de consum va furniza gunoi de grajd, pe care Holde îl va utiliza pentru culturile din cadrul fermelor. Cele două companii au în vedere să colaboreze atât pe zona de agricultură ecologică, cât și în ceea ce privește agricultura convențională. În plus, cele două companii analizează și posibilitatea implementării unui program de schimb de experiență în ceea ce privește producerea de compost.
În cadrul acestui parteneriat, Holde Agri Invest va furniza cereale către Toneli Holding, în timp ce producătorul de ouă de consum va furniza gunoi de grajd, pe care Holde îl va utiliza pentru culturile din cadrul fermelor. Cele două companii au în vedere să colaboreze atât pe zona de agricultură ecologică, cât și în ceea ce privește agricultura convențională. În plus, cele două companii analizează și posibilitatea implementării unui program de schimb de experiență în ceea ce privește producerea de compost.
„Suntem încântați de semnarea acestui parteneriat cu Toneli Holding și suntem determinați ca împreună să creștem sustenabilitatea activităților noastre. În cadrul Holde acordăm o atenție sporită cultivării în regim ecologic prin utilizarea gunoiului de grajd, deoarece această activitate reprezintă o investiție pe termen lung pentru protejarea solului și creșterea fertilității acestuia prin adăugarea de materie organică. Parteneriatul cu Toneli Holding întărește angajamentul nostru în ceea ce privește practicarea unei agriculturi sustenabile și suntem încrezători că împreună cu echipele noastre dinamice și axate pe progresul tehnologic vom contribui la îmbunătățirea standardelor din agricultura românească,” a declarat Liviu Zăgan, Director General Holde Agri Invest.
„Fermele zootehnice au nevoie de un partener din agricultura vegetală pentru a asigura reintroducerea în circuit a gunoiului de grajd. Conform unor studii în domeniu, calitatea gunoiului de grajd este mai importantă pentru biodiversitatea solului decât cantitatea de gunoi. Astfel, sistemele de producție alimentară mai durabile ar putea fi accelerate de aplicarea unui gunoi de grajd adecvat și de înaltă calitate sau a unor preparate biostimulante pe bază de gunoi de grajd, așa cum este cazul gunoiului provenit din fermele noastre, care este atestat ca fertilizator organic. Ne bucurăm că am găsit în Holde Agri Invest un partener cu care împărtășim aceeași viziune asupra agriculturii din România și a potențialului de dezvoltare al acesteia din perspectiva sustenabilității,” a declarat Toni Khoury, Managing Partner al Toneli Holding SA.
Domeniul agriculturii este într-o continuă schimbare, în special în ceea ce privește utilizarea de îngrășăminte chimice. Pentru România, 2022 este anul în care este prevăzut termenul de implementare în legislația națională a Regulamentului UE privind produsele fertilizante. Acest regulament va reglementa mai strict utilizarea unor îngrășăminte chimice, măsură care va facilita accesul pe piață al îngrășămintelor pe bază de gunoi de grajd.
De asemenea, la nivelul UE există nevoia unei standardizări a gunoiului de grajd, în funcție de sursă, metoda de tratare și a impactului asupra biodiversității, ceea ce ar determina o utilizare mai atentă a gunoiului de grajd de către fermieri. În acest mod, ar putea fi redus impactul negativ al gunoiului de grajd de calitate scăzută și crescut impactul pozitiv al gunoiului de grajd de înaltă calitate.
Holde Agri Invest operează în prezent o suprafață totală de aproape 12.000 de hectare în cadrul a patru nuclee: Roșiori, Frumușani, Videle și Conțești. Totodată, cultivarea în regim ecologic este unul dintre diferențiatorii companiei care, în prezent, se concentrează pe cultura mare, în regim neirigat: grâu, porumb, rapiță, floarea soarelui, mazăre si orz. O suprafață importantă a fermei Roșiori, aproximativ 2.000 de hectare, este certificată ecologic, iar recolta obținută este aproape în totalitate exportată în Europa de Vest.
Cererea de produse ecologice în Europa și în lume este în continuă creștere, iar Holde își propune ca în contextul creșterii suprafeței exploatate, pe termen mediu și lung, să dețină o suprafață de teren cultivat în regim ecologic de aproximativ 10-20% din totalul suprafeței din portofoliu.
Toneli Holding este cel mai mare producător de ouă din România, cu o producție anuală de peste 400.000 ouă. Compania este lider de piață, fiind prezentă în toate canalele de comerț - modern, tradițional și online, HoReCa, export și industrie, iar în cazul comerțului modern, deține 30% din volumul total de ouă comercializat. Toneli acoperă toate codurile de creștere și producție (ecologic, free-range, sol, baterie, precum și ouă lichide) și controlează întregul flux, de la puii de o zi până la prezența pe raft, activitatea fiind completată de producerea hranei păsărilor și de prelucrarea gunoiului de grajd rezultat în ferme. De asemenea, Toneli este furnizor acreditat pentru Casa Regală a României, McDonald’s și IKEA.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 2273 / 8509 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...