ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

eMAG, amendată în Ungaria cu 200 mil. forinți pentru practici comerciale neloiale. Platforma va plăti și despagubiri de 11,21 mil. E

14 Mai 2021   |   AGERPRES

Preţurile reduse au fost aplicate doar ocazional şi pentru perioade de timp extrem de scurte. GVH a impus o amendă de 200 milioane de forinţi operatorilor platformei, Dante Internaţional şi Extreme Digital - eMAG Kft., care nu vor contesta în instanţă amenda.

 
 
Oficiul Concurenţei din Ungaria (GVH) a anunţat miercuri că, în urma unei recente investigaţii, a ajuns la concluzia că practicile de reduceri practicate de eMAG sunt neloiale faţă de consumatori de mult timp şi a amendat retailerul online cu 200 milioane de forinţi (aproximativ 560.510 euro), pentru încălcarea reglementărilor şi a cerut operatorilor magazinului online să acorde despăgubiri de aproximativ patru miliarde de forinţi (aproximativ 11,21 milioane euro), se arată într-un comunicat al GVH.

Începând din iulie 2014, GVH a investigat practicile de reduceri practicate de magazinul online al eMAG, care vizează câteva sute de campanii de pe platformă, şi a descoperit că retailerul nu a reuşit să dezvolte reglementări interne în timpul campaniilor, că preţul actual al unui produs a fost afişat ca preţul său "original", în schimb, preţurile reduse au fost aplicate doar ocazional şi pentru perioade de timp extrem de scurte.


eMAG a cooperat cu GVH în timpul investigaţiei şi s-a angajat să implementeze o serie de măsuri menite să furnizeze compensaţii pentru încălcarea reglementărilor. Astfel, eMAG va renunţa la utilizarea promoţiilor înşelătoare, va redezvolta practicile legate de preţuri şi de afişarea lor în mod corespunzător şi va solicita partenerilor să facă la fel.

În plus, consumatorii care au făcut achiziţii de pe platformă în ultimele 12 luni vor primi fiecare un voucher 3.000 de forinţi, valoarea totală aproximativă fiind de cel puţin 1,08 miliarde de forinţi. Mai mult, grupul se angajează să sprijine activitatea de comerţ electronic pentru firmele din Ungaria, oferind, printre altele, reducerea comisioanelor, cursuri de pregătire, spaţiu de reclamă şi servicii logistice partenerilor săi, valoarea totală fiind de aproximativ 2,88 miliarde de forinţi.

Conform angajamentelor eMAG, vor fi oferite oportunităţi firmelor din Ungaria pentru a se extinde pe pieţele străine prin intermediul platformelor eMAG din România şi Bulgaria. Toate acestea vor contribui la intrarea firmelor din Ungaria pe pieţele străine, vor spori veniturile lor de export şi vor îmbunătăţi situaţia lor financiară, în special în timpul pandemiei, apreciază Oficiul Concurenţei din Ungaria.

Instituţia a impus şi o amendă de 200 milioane de forinţi operatorilor platformei, Dante Internaţional şi Extreme Digital - eMAG Kft., care nu vor contesta în instanţă amenda.

În 5 aprilie, Consiliul Concurenţei (CC) a demarat o investigaţie pe piaţa produselor electronice şi IT&C din România, suspectând că Samsung s-a înţeles cu o serie de retaileri, precum Altex, Flanco şi eMAG, cu privire la preţurile de vânzare ale produselor sale.

Astfel, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor Samsung Electronics România, Altex România, Flanco Retail şi Dante Internaţional (compania care administrează platforma online eMAG.ro, prin intermediul căreia comercializează o gamă largă de produse, echipamente şi componente IT, electronice, electrocasnice).

Investigaţia a fost declanşată pe baza informaţiilor primite pe Platforma Avertizorilor de Concurenţă.

Companie românească fondată în anul 2001, eMag a devenit un lider în retailul online în România, cu prezenţe în Bulgaria, Ungaria şi Polonia.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4346 / 8512
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...