Compania de curierat Nemo Expres Logistic vine la bursă cu obligațiuni de 1,57 mil. E
28 Iunie 2021
BizLawyer• Nemo Expres Logistic face primul pas pe piața de capital prin listarea pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare a obligațiunilor companiei denominate în euro. • Compania de curierat a încheiat un plasament privat de obligațiuni în luna iulie 2020 prin care a atras de la investitori 1,57 milioane de euro. • Nemo Expres Logistic intenționează să folosească în viitor și alte mecanisme de finanțare disponibile pe piața de capital.
Compania de curierat Nemo Expres Logistic (NemoExpress) face astăzi, 28 iunie, primul pas la Bursa de Valori București (BVB) prin listarea obligațiunilor în valoare de 1,57 milioane de euro pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al BVB. Obligațiunile se tranzacționează sub simbolul bursier NEMO23E. Fondurile atrase în cadrul plasamentului privat de obligațiuni, din iulie 2020, sunt utilizate pentru dezvoltarea activității, investiții în software, achiziții de mijloace de transport, combustibil sau angajarea de personal suplimentar. Conform companiei, aceste investiții vor susține creșterea numărului de clienți, a volumului de marfă transportat și implicit creșterea cotei de piață.
„Ne bucurăm că NemoExpress a ales să se finanțeze prin intermediul pieței de capital, dar și pentru că intenționează să o facă în continuare. Cu fiecare listare de acțiuni sau obligațiuni, piața de capital demonstrează că este un partener de încredere în susținerea planurilor de creștere pentru companii. Mai mult, compania a desfășurat plasamentul privat de obligațiuni în 2020, un an dificil și provocator inclusiv pentru industria de curierat. Felicitări și mult succes în această nouă etapă de dezvoltare a companiei”, a spus Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.
„Ne bucurăm că NemoExpress a ales să se finanțeze prin intermediul pieței de capital, dar și pentru că intenționează să o facă în continuare. Cu fiecare listare de acțiuni sau obligațiuni, piața de capital demonstrează că este un partener de încredere în susținerea planurilor de creștere pentru companii. Mai mult, compania a desfășurat plasamentul privat de obligațiuni în 2020, un an dificil și provocator inclusiv pentru industria de curierat. Felicitări și mult succes în această nouă etapă de dezvoltare a companiei”, a spus Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.
Înființată în 2013, NemoExpress oferă servicii de curierat cu acoperire națională. În 2020, compania a înregistrat un profit net de 4,09 milioane lei, o creștere semnificativă față de 2019, an încheiat cu un profit de 940.179 lei.
„Pentru NemoExpress anul 2020 a fost unul cu multe încercări, dar și o perioadă în care am eficientizat activitatea și resursele, cu rezultate remarcabile în ceea ce privește profitul înregistrat, de patru ori mai mare față de 2019. Acest lucru a fost posibil prin creșterea exponențială a segmentului B2C, prin regândirea operațiunilor, implementarea unor soluții IT de ultimă oră, optimizarea cheltuielilor și gestionarea corectă a resurselor. Și în 2021 punem accentul pe profitabilitate și apreciem o creștere cu peste 25% față de anii anteriori. În ceea ce privește finalul acestui an, am bugetat peste 2 milioane de euro pentru investiții în extinderea flotei, a mijloacelor fixe și mobile, pentru infrastructura logistică, precum și dezvoltarea soluțiilor IT existente. NemoExpress va fi în continuare același partener de încredere pentru toți colaboratorii săi. Rămânem fideli principalelor noastre valori: flexibilitate, promptitudine și siguranță”, a afirmat Florian Stănilă, Administrator Unic Nemo Expres Logistic.
Listarea obligațiunilor vine după ce compania a încheiat în iulie 2020, un plasament privat de obligațiuni în valoare totală de 1.576.500 euro. Emisiunea include 15.765 de obligațiuni negarantate, denominate în euro, cu o valoare nominală de 100 euro și o rată fixă a dobânzii de 7% pe an, cu scadența în 29 iunie 2023. NemoExpress anunță că intenționează să folosească și alte mecanisme de finanțare disponibile pe piața de capital. Listarea obligațiunilor a fost realizată cu sprijinul Intercapital Invest, în calitate de Consultant Autorizat.
„Piața de capital din România are o evoluție dinamică, remarcându-se în mod deosebit interesul ridicat din partea companiilor mici și mijlocii pentru finanțarea prin emisiuni de acțiuni și obligațiuni. Acest fapt demonstrează că antreprenorii sunt deschiși către oportunitățile pieței de capital, iar optimizarea alocării economiilor populației prin investiții în proiecte cu potențial de creștere poate influența în mod pozitiv economia românească. Prin listarea la bursă companiile își pot stabili o valoare de piață a afacerii, iar alinierea la cerințele de guvernanță va participa la consolidarea încrederii clienților și atragerea de noi parteneri de afaceri. Este important ca emitentul să înțeleagă avantajele listarii și să le folosească constant întrucât dezvoltarea unei companii este în strânsă legătură cu soluția finanțării”, a afirmat Mihaela Stoica, Director General Intercapital Invest.
NemoExpress are un număr de 1.087 de angajați și colaboratori, din care 330 sunt angajați direct. Veniturile totale ale companiei în 2020 au fost de 121 milioane lei, în scădere față de 2019, pe fondul crizei provocate de pandemia Covid-19, când au fost înregistrate venituri totale de 137,8 milioane lei. Conform calculelor companiei, NemoExpress avea în 2019 o cotă de piață de 3%.
Planurile companiei includ, pentru 2021, o creștere a activității cu peste 20% ca urmare a dezvoltării tuturor celor trei segmente de business – B2B, B2C, C2C. Pentru 2022, compania își propune extinderea capacității HUB-urilor regionale și locale, precum și suplimentarea capacității logistice rutiere pentru a preîntâmpina creșterile de volum anticipate.
Acționarii companiei sunt Șerbănescu Dan-Dumitru (51%), Capital Fleet Services SA (39%) și Stănilă Florian (10%).
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 4018 / 8460 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...