ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Black Sea Oil & Gas înfiinţează o nouă companie ce va dezvolta centrale de biogaz în România

29 Mai 2024   |   Agerpres

BSOG Energy SRL, cu sediul central în Bucureşti, va dezvolta centrale de biogaz pe teritoriul naţional, fiecare amplasament fiind estimat să aibă o capacitate de minimum 15 MW.

 
 
O nouă companie axată pe dezvoltarea de centrale de biogaz în toată România a fost înfiinţată de Black Sea Oil & Gas S.A. (BSOG), împreună cu acţionarii săi, firma globală de investiţii Carlyle şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Potrivit unui comunicat de presă al BSOG, transmis miercuri , este vorba despre BSOG Energy SRL, cu sediul central în Bucureşti, ce va dezvolta centrale de biogaz pe teritoriul naţional, fiecare amplasament fiind estimat să aibă o capacitate de minimum 15 MW.

"Biogazul joacă un rol important în tranziţia energetică, eliminând impactul semnificativ al poluării reprezentate de evacuarea deşeurilor organice pe terenuri şi depozite de deşeuri, şi, în acelaşi timp, asigură reduceri substanţiale ale emisiilor de gaze cu efect de seră prin transformarea metanului produs în mod natural într-un combustibil utilizabil, produs în ţară. România are un potenţial semnificativ în industria biogazului, dar puţine dezvoltări în domeniu până în prezent. Prin alăturarea expertizei în materii prime, proiectare, achiziţii şi accesarea de credite verzi şi combinarea acestora cu expertiza BSOG de a implementa proiecte în România, credem că BSOG Energy este poziţionată unic pentru a crea o platformă puternică şi la scară largă de livrare a biogazului în regiune. O industrie puternică a biogazului în România are potenţialul de a creşte producţia locală de gaze cu zero emisii de CO2, transformând deşeurile agricole în noi surse de venit pentru sectorul agricol, precum şi contribuind la crearea de noi locuri de muncă", a declarat Mark Beacom, CEO BSOG şi director general al BSOG Energy.


Practic, biogazul rezultă din prelucrarea industrială prin digestie anaerobă a reziduurilor agricole şi a altor deşeuri organice, cum ar fi gunoiul de grajd, paiele şi deşeurile alimentare.

"Emisiile nete de dioxid de carbon generate sunt semnificativ mai mici, sau în unele cazuri negative, în comparaţie cu metanul de origine fosilă. Din aceste motive, este de aşteptat ca biogazul să joace un rol critic în atingerea obiectivelor climatice ale Uniunii Europene. Se estimează că cererea de biogaz va creşte cu 20% pe an în acest deceniu, determinată de politicile de sprijin şi de pachetele de stimulente ale Uniunii Europene. Având în vedere dimensiunea sectorului său agricol, România dispune de cantităţi substanţiale de deşeuri agricole care rămân neutilizate. Prin valorificarea acestei resurse naturale şi prin promovarea unor politici publice de sprijin care facilitează investiţiile private şi accesarea subvenţiilor din Fondul de Modernizare al Uniunii Europene, România are potenţialul de a deveni lider în materie de biogaz în Europa", se menţionează în comunicatul citat.

Black Sea Oil & Gas S.A, deţinută de Carlyle şi BERD, este o companie independentă de energie cu sediul în România, care, în calitate de Titular (70%) şi Operator, a pus în producţie proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD), primul de acest fel, de dezvoltare a gazelor naturale din platoul continental românesc al Mării Negre construit în ultimii 30 de ani.

Carlyle Group (NASDAQ: CG), companie globală de investiţii axate pe trei segmente de business - Global Private Equity, Global Credit şi Global Investment Solutions - deţinea active în administrare de 425 miliarde dolari, la data de 31 martie 2024. Compania este prezentă cu 28 de birouri de pe patru continente în care lucrează peste 2.200 de angajaţi.

BERD este o bancă de dezvoltare multilaterală care promovează dezvoltarea economiilor sustenabile, conduse de sectorul privat în Europa de Est, Asia Centrală şi bazinul sudic şi estic al Mării Mediterane. Instituţia este deţinută de 73 de ţări, precum şi de Uniunea Europeană şi Banca Europeană pentru Investiţii (BEI).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 632 / 8642
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...