ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Arctic Stream a formalizat tranzacția pentru transferul a 23% din capitalul social al Data Core Systems

24 Martie 2025   |   BizLawyer

Tranzacția se ridică la valoarea de 9,89 milioane lei, reprezentând un mix format din cash, acțiuni și plăți bonus pentru îndeplinirea unor indicatori de performanță, potrivit celor agreate în memorandumul semnat între cele două companii în aprilie 2024 * Data Core Systems, unul dintre principalii jucători pe piața serviciilor de cybersecurity din România, a încheiat anul 2024 cu o cifră de afaceri de peste 70 milioane de lei și un profit net de aproximativ 2 milioane de lei * Arctic Stream a realizat o cifră de afaceri de 139 milioane de lei, anul trecut, în creștere cu 11% față de anul anterior, și un profit net de 8,83 milioane de lei.

 
 
Arctic Stream, integrator de infrastructură și securitate IT și emitent listat la Bursa de Valori București (BVB) sub simbolul AST, a formalizat tranzacția privind achiziția de 23% din părțile sociale ale Data Core Systems (DCS), companie aflată între liderii serviciilor de securitate cibernetică din România.

Semnarea acordului, în data de  21 martie 2025, reprezintă etapa finală de consolidare a parteneriatului strategic între AST și DCS, după îndeplinirea tuturor formalităților de due diligence juridic și financiar, specifice acestor operațiuni M&A (Mergers & Acquisitions).

Potrivit acordului, valoarea tranzacției este de 9,89 milioane lei, sub forma unui mix format din cash, acțiuni AST și plăți bonus pentru îndeplinirea unor indicatori de performanță – condiții care au fost agreate în memorandumul de înțelegere între cele două companii, semnat în aprilie 2024. În urma finalizării achiziției, DCS este evaluată la 43 de milioane de lei (8,63 milioane de euro).


„Mă bucur că putem anunța acționarii Arctic Stream și alte părți interesate de finalizarea achiziției a 23% din capitalul social al Data Core Systems, o companie aflată în topul celor mai buni furnizori de servicii de cybersecurity din România, care împărtășește aceleași valori cu noi. Acesta a fost criteriul cel mai important pe care l-am avut în vedere când am demarat acest parteneriat strategic, iar pe tot parcursul operațiunilor necesare finalizării tranzacției, ni s-a reconfirmat alegerea excelentă pe care am făcut-o. În urmă cu aproape un an, declaram că parteneriatul nostru își propune să construiască cel mai puternic pol de tehnologie în privința integrării de soluții IT și servicii de securitate cibernetică de pe piața din România. Astăzi, pot să confirm că acest parteneriat funcționează, la nivelul de excelență pe care ni l-am dorit, iar rezultatele sale vor deveni tot mai consistente”, a declarat Dragoș Diaconu, fondator și Director General al Arctic Stream.

„În ultima perioadă, am observat o creștere semnificativă a numărului de atacuri cibernetice, precum și diversificarea vectorilor de atac. Echipa Data Core Systems a fost implicată în gestionarea și remedierea cu succes a unui număr tot mai mare de incidente cibernetice, ceea ce a generat o cerere crescută pentru serviciile noastre. Frecvența solicitărilor pentru intervenții a crescut, iar impactul incidentelor a devenit mult mai serios. Cele mai frecvente atacuri pe care le-am întâlnit au fost observate din SOC-ul (Security Operations Center) propriu sau semnalate direct de către clienți. Parteneriatul cu Arctic Stream ne oferă oportunitatea de a ne extinde capabilitățile și de a aduce un plus de valoare clienților prin integrarea unor soluții și servicii avansate de securitate IT, într-un context în care amenințările digitale devin tot mai complexe”, a declarat Cristian Mănescu, Director General al Data Core Systems.

Prioritățile comune ale celor două companii constau în menținerea sinergiei operaționale, dezvoltarea liniilor de servicii și a capabilităților tehnice, pentru a-și sprijini clienții în a se adapta la cerințele directivelor europene, NIS2 (Network & Information Security Directive) și DORA (Digital Operational Resilience Act), și a-și crește capacitățile de răspuns la incidente informatice (Computer Security Incident Response Team).

Creșterea amenințărilor de securitate cibernetică și dezvoltarea pieței de profil se reflectă în evoluția Data Core Systems. Fondată în 2012, compania se află în plină expansiune, la nivel operațional și financiar, DCS a încheiat anul cu o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de lei (14 milioane de euro), în creștere cu 130% față de 2023, și un profit net de aproximativ 2 milioane de lei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 32 / 8611
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Women Lawyers | Cultura organizațională din cadrul BSMP promovează leadershipul feminin și echitatea de gen. Andreea Roman, Managing Associate: ”Doamnele au dat dovadă de tenacitate, venind cu soluții inovative, deseori cu o altă perspectivă și, desigur, cu atenție sporită la detalii, ceea ce atrage aprecierile clienților în mandatele gestionate”
EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
CMS asistă SYNLAB cu privire la vânzarea unor părți semnificative din operațiunile sale de diagnostic de laborator din Europa de Est. Echipa care a acordat asistență pe aspectele de drept românesc, coordonată de Rodica Manea (Partener)
Women Lawyers | De vorbă cu Ioana Șampek, avocat ce a împlinit 20 de ani de când face parte din colectivitatea PNSA, în care a evoluat până la rolul de Partener și a construit împreună cu colegii o echipă omogenă, bazată pe respect și sinceritate: “Suntem de ani buni una dintre cele mai puternice echipe de specialiști de pe piața locală de avocatură. Prețuim inteligența, forța loialității, onestitatea, tenacitatea și dorim ca întotdeauna să fim ‘more than just expertise’ ”
Women Lawyers | Doamnele sunt bine reprezentate în structura Popescu & Asociații, unde coordonează cu succes mandate provocatoare și complexe, contribuind la poziționarea firmei în rândul liderilor din piața avocaturii. Loredana Popescu, Partener și unul dintre fondatorii firmei: ”Femeile au, de obicei, capacitatea de a asculta cu adevărat, de a înțelege nu doar litera legii, dar și implicațiile umane ale unei spețe. În negocieri, avem răbdare, tact și o abilitate de a crea strategii pe termen lung. Totodată, în litigii, suntem perseverente și strategice”
Eveniment Schoenherr pentru companii active în domeniul alimentar - reglementări, tendințe și practică: 8 mai 2025, București
O singură casă de avocatură locală independentă concurează la titlul de ”Firma anului în România” în cadrul IFLR Europe Awards 2025, ceremonie ce va avea loc joi | NNDKP, Schoenherr și Clifford Chance Badea, printre firmele aflate pe lista scurtă a premianților din acest an
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui împrumut de peste 54,7 mil. € în România și a unui împrumut de 275 mil. € în Spania | Alexandru Bîrsan (co-managing partener) și Rebecca Marina (counsel), în prim plan
VIDEO | Pastila de insolvență – Procedurile de restructurare (powered by ZRVP)
Rundă de promovări la ZRVP | Echipa de seniori a firmei crește cu șapte avocați. Dr. Cosmin Vasile: ”Ceea ce definește avocatul ZRVP este căutarea obsesivă a soluției juridice care să răspundă cel mai bine nevoilor clientului, iar aceasta este calitatea cheie a fiecărui membru al echipei ZRVP și primul criteriu care stă la baza promovărilor anuale”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...