ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Acţionarii One United Properties au aprobat majorarea capitalului social cu 350 de milioane de lei

29 Mai 2024   |   Agerpres

Majorarea capitalului social va începe în luna august şi se preconizează că se va încheia până în octombrie 2024. Compania intenţionează să îşi majoreze capitalul social cu 350 de milioane de lei prin emiterea a 1,75 miliarde de acţiuni noi.

 
 
Acţionarii One United Properties au aprobat marţi operaţiunea de majorare a capitalului social cu aport în numerar pentru atragerea a 350 de milioane de lei, în vederea finanţării următoarei etape de creştere a companiei, cvorumul AGA fiind de peste 80%, informează un comunicat al companiei transmis AGERPRES.

"Aşa cum am subliniat în strategia noastră pentru 2030, considerăm că avem o oportunitate unică de a răspunde cererii tot mai mari de locuinţe rezidenţiale de calitate în Bucureşti, determinată de creşterea numărului de gospodării cu două venituri şi de dorinţa de confort în mediul urban. Cu extinderea planificată în segmentul de locuinţe premium accesibile, suntem pregătiţi pentru o creştere semnificativă, vizând un randament anual de 30% al capitalului investit. Majorarea planificată a capitalului social este crucială pentru această creştere şi încurajăm acţionarii noştri să îşi crească investiţia în One United Properties cu aproximativ 10% din participaţia lor curentă. Această investiţie este esenţială pentru a ne dubla afacerile în următorii cinci ani şi pentru a atinge o creştere de patru ori în următorul deceniu", a declarat Andrei Diaconescu, co-fondator şi membru executiv al Consiliului de Administraţie al One United Properties.


Majorarea capitalului social va începe în luna august şi se preconizează că se va încheia până în octombrie 2024. Compania intenţionează să îşi majoreze capitalul social cu 350 de milioane de lei prin emiterea a 1,75 miliarde de acţiuni noi.

Acţiunile vor fi oferite, cu respectarea dreptului de preferinţă, tuturor acţionarilor care deţin acţiuni ONE la data de 6 august 2024, la o valoare nominală de 0,2 lei. Data participării garantate, adică ultima dată la care acţionarul trebuie să cumpere acţiunea pentru a beneficia de drepturile de majorare a capitalului social la valoarea nominală, este 2 august 2024. Pentru a putea obţine o nouă acţiune, acţionarii trebuie să deţină 2,1879186 drepturi de preferinţă. Acestea vor putea fi tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti.

Potrivit sursei citate, 60% din capitalul pe care compania intenţionează să îl atragă a fost deja alocat de cei doi cofondatori şi membri executivi ai Consiliului de Administraţie, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, precum şi de preşedintele Consiliului de Administraţie, Claudio Cisullo, şi membrul CA Marius Diaconu.

"Aşa cum se subliniază în strategia ONE 2030, One United Properties intenţionează să se extindă dincolo de segmentul rezidenţial actual, axat pe dezvoltări de lux, premium şi high-end, şi va accelera dezvoltarea de proiecte rezidenţiale premium accesibile, care vizează clasa de mijloc din Bucureşti. Compania are în curs de negociere terenuri pentru încă 10.000 de unităţi rezidenţiale destinate exclusiv acestui subsegment, primul memorandum de înţelegere pentru un teren de 21 de hectare care va găzdui 5.000 de unităţi fiind deja semnat", se menţionează în comunicatul companiei.

One United Properties este principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din Bucureşti, România. Compania este tranzacţionată la Bursa de Valori Bucureşti, iar acţiunile sale sunt incluse în mai mulţi indici precum BET, STOXX, MCSI, FTSE, ROTX şi CEEplus.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 464 / 8476
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Garanția la plata cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Câți avocați au firmele de top în evidențele Baroului București la începutul anului 2025 | Ce firme au înregistrat creșteri semnificative de ”headcount” și câte și-au micșorat efectivele. Schimbări importante în Top 10: NNDKP are cei mai mulți avocați, Reff & Asociații urcă pe locul 4, după Filip & Company, iar DLA Piper iese din ”pluton”
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Filip & Company a organizat în parteneriat cu Asociația Studenților în Drept cea de-a noua ediție a Concursului de negocieri simulate „Teodora Tudose” | Cine sunt câștigătorii
Refinitiv Legal Advisers - Full Year 2024 | La nivel global, piața fuziunilor și achizițiilor a crescut cu 10% anul trecut, iar pe continentul European avansul a fost de 22%. CMS, în Top 10 consultanți juridici care au asistat cele mai multe tranzacții de M&A la nivel global, Clifford Chance se remarcă pe ”bătrânul continent”, iar Schoenher în Estul Europei, regiune în care Filip & Company a intrat în Top 25
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Filip & Company asistă Credit Europe Bank România în fuziunea transfrontalieră cu Credit Europe Bank NV | Partenerele Alexandra Manciulea și Eliza Baias au coordonat echipa. Modificarea semnificativă a cadrului legislativ pe parcursul pregătirii acestei fuziuni a adăugat complexitate proiectului, spun avocații
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...