ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UniCredit raportează un profit peste aşteptări în trimestrul trei din 2023

24 Octombrie 2023   |   Agerpres

Singura bancă de importanţă sistemică din Italia a raportat un profit net de 2,3 miliarde de euro în trimestrul trei din 2023, în timp ce analiştii estimau 1,9 miliarde de euro. De asemenea, veniturile nete au urcat cu 23,7%, la 6 miliarde de euro, în timp ce veniturile nete din dobânzi au crescut cu 45%, la 3,6 miliarde de euro.

 
 
UniCredit a raportat, marţi, o creştere anuală peste aşteptări, de 36%, a profitului în trimestrul trei din 2023, ratele mai ridicate ale dobânzilor continuând să majoreze veniturile din creditare, în timp ce presiunile asupra debitorilor sunt încă modeste, transmit DPA şi Reuters.
 
De asemenea, capitalul de bază s-a consolidat peste aşteptări, ajungând la 17,2% din activele ponderate la risc la 30 septembrie 2023, în creştere de la 16,6% la 30 iunie 2023.
 
Singura bancă de importanţă sistemică din Italia a raportat un profit net de 2,3 miliarde de euro în trimestrul trei din 2023, în timp ce analiştii estimau 1,9 miliarde de euro. De asemenea, veniturile nete au urcat cu 23,7%, la 6 miliarde de euro, în timp ce veniturile nete din dobânzi au crescut cu 45%, la 3,6 miliarde de euro.
 
UniCredit şi-a îmbunătăţit estimările pentru 2023, când ar urma să înregistreze venituri nete din dobânzi de cel puţin 13,7 miliarde de euro şi venituri nete de peste 22,2 miliarde de euro.
 
UniCredit se aşteaptă în prezent la un profit net de cel puţin 7,25 miliarde de euro în 2023. Grupul bancar a conformat obiectivul de a menţine anul viitor profitabilitatea în linie sau peste nivelul din acest an şi să returneze cel puţin 6,5 miliarde de euro investitorilor.
 
Deşi a confirmat obiectivele pe 2023 privind profitul şi recompensarea investitorilor, UniCredit a precizat că acum marja netă a dobânzilor în 2023 totalizează cel puţin 13,7 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o uşoară revizuire în creştere a previziunilor.
 
După ce a şocat investitorii în băncile italiene cu surprinzătoarea taxă pe profiturile suplimentare ale băncilor, autorităţile de la Roma au făcut un pas înapoi, dând creditorilor opţiunea de a pune deoparte bani ca rezerve, în loc să plătească taxa.
 
UniCredit a decis să pună deoparte ca rezerve 1,1 miliarde de euro.
 
Majoritatea băncilor italiene, inclusiv liderul pieţei, Intesa Sanpaolo SpA, ar urma să renunţe la plata taxei, care ar putea afecta investitorii, şi în schimb să-şi consolideze capitalul, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
 
În septembrie, acţiunile UniCredit au ajuns la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2016, consolidând poziţia de vârf în rândul băncilor din zona euro cu cele mai bune performanţe ale titlurilor în 2023.
 
Evoluţia a fost impulsionată de anunţul că UniCredit va merge înainte cu răscumpărarea de acţiuni de până la 2,5 miliarde de euro în 2023 şi o va demara după obţinerea aprobărilor de la autorităţile de supervizare şi de la acţionari.
 
"Această decizie era în mare măsură neaşteptată şi trimite un mesaj de încredere către acţionari privind următoarele luni, în pofida perspectivelor incerte: ne aşteptăm ca banca să aibă evoluţii peste aşteptări pe termen scurt spre mediu", au apreciat analiştii de la Deutsche Bank. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3212 / 18311
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Garanția la plata cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Câți avocați au firmele de top în evidențele Baroului București la începutul anului 2025 | Ce firme au înregistrat creșteri semnificative de ”headcount” și câte și-au micșorat efectivele. Schimbări importante în Top 10: NNDKP are cei mai mulți avocați, Reff & Asociații urcă pe locul 4, după Filip & Company, iar DLA Piper iese din ”pluton”
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Filip & Company a organizat în parteneriat cu Asociația Studenților în Drept cea de-a noua ediție a Concursului de negocieri simulate „Teodora Tudose” | Cine sunt câștigătorii
Refinitiv Legal Advisers - Full Year 2024 | La nivel global, piața fuziunilor și achizițiilor a crescut cu 10% anul trecut, iar pe continentul European avansul a fost de 22%. CMS, în Top 10 consultanți juridici care au asistat cele mai multe tranzacții de M&A la nivel global, Clifford Chance se remarcă pe ”bătrânul continent”, iar Schoenher în Estul Europei, regiune în care Filip & Company a intrat în Top 25
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Filip & Company asistă Credit Europe Bank România în fuziunea transfrontalieră cu Credit Europe Bank NV | Partenerele Alexandra Manciulea și Eliza Baias au coordonat echipa. Modificarea semnificativă a cadrului legislativ pe parcursul pregătirii acestei fuziuni a adăugat complexitate proiectului, spun avocații
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...