Transilvania Broker de Asigurare, profit net de 7,8 milioane de lei în primul semestru
10 August 2022
AgerpresMarja profitului net a crescut accentuat, de la 7,6% în perioada de referinţă, la 10,9% în perioada de raportare, precizează sursa citată. În consecinţă, rezultatul din exploatare a crescut cu 128% faţă de perioada de referinţă, în timp ce profitul net s-a majorat cu 131%.
Transilvania Broker de Asigurare a obţinut un profit net de 7,8 milioane de lei în primul semestru, în creştere cu 130,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui raport remis miercuri Bursei de la Bucureşti.
Compania menţionează că la o majorare cu 73% a volumului de prime intermediate şi cu un comision brut de intermediere de 16,95%, veniturile realizate integral din activitatea de distribuţie au crescut până la 71 milioane de lei, în perioada de raportare, respectiv cu 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior (30 iunie 2021).
Marja profitului net a crescut accentuat, de la 7,6% în perioada de referinţă, la 10,9% în perioada de raportare, precizează sursa citată. În consecinţă, rezultatul din exploatare a crescut cu 128% faţă de perioada de referinţă, în timp ce profitul net s-a majorat cu 131%.
Aprecierea veniturilor din activitatea de brokeraj cu 60,2% faţă de primul semestru al anului 2021 a fost susţinută cu precădere de creşterile accentuate, faţă de aceeaşi perioadă de referinţă, a volumului de prime intermediate pentru toate clasele de asigurări, cu excepţia A1 (Accidente), A14 (Credite) şi A15 (Garanţii). Dintre clasele de asigurări cu prezenţă semnificativă în valoarea totală a portofoliului de prime intermediate,
creşterile procentuale cele mai importante s-au raportat la A13 (Răspundere civilă generală) unde volumele de prime s-au dublat (+111%), A10 (Asigurare pentru răspundere civilă pentru utilizarea vehiculelor auto terestre), de +94% şi A9 (Asigurări pentru grindină, îngheţ şi alte riscuri), unde creşterea a fost de 34%.
Volumul de prime intermediate pentru clasa de Asigurări pentru vehicule terestre (CASCO - A3), cu o pondere de 8,5% din volumul total de prime intermediate în prima jumătate a anului 2022, s-a majorat cu 12%, în timp ce creşterea volumului de prime intermediate pentru clasa A8 (Asigurări pentru incendiu şi calamităţi naturale), care a generat 5% din volumul total de prime intermediate, a fost de 19%.
Activitatea de intermediere pentru clasele de asigurări de viaţă (C1 şi C3) a păstrat ritmul de dezvoltare, volumul de prime intermediate pentru aceste categorii de asigurări majorându-se, în perioada de raportare faţă de primul semestru al anului 2021, de aproape 4 ori.
Volumul total de prime intermediate s-a majorat cu 73,4% în perioada de raportare faţă de perioada de referinţă, de la 241,354 milioane de lei, la 418,503 milioane de lei, cu un comision mediu de intermediere de 17%.
La 30 iunie 2022, cheltuielile de exploatare s-au majorat cu 56,3% faţă de aceeaşi perioadă a exerciţiului anterior, un ritm de creştere mai redus decât cel al veniturilor din exploatare, care a antrenat şi creşterea marjei rezultatului brut din exploatare de la 8,8%, la 12,6%.
Cheltuielile cu comisioanele datorate asistenţilor în brokeraj, o categorie de cheltuieli "în oglindă" cu cea a veniturilor din activitatea de distribuţie, reprezintă 92,14% din totalul cheltuielilor de exploatare. Aceste cheltuieli au crescut corelat cu dinamica veniturilor din activitatea de brokeraj, dar cu o rată de creştere inferioară acestora, de 56,8%.
Celelalte categorii de cheltuieli înregistrează, de asemenea, creşteri faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, reflectând dezvoltarea şi intensificarea activităţii. Cheltuielile cu personalul, a doua cea mai importantă categorie din clasa cheltuielilor de exploatare, s-au majorat cu 26,4%.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 7914 / 18426 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...