Sectorul tehnologic îşi propune să transforme potenţialul inteligenţei artificiale în realitate în 2025 (raport)
13 Ianuarie 2025
AgerpresConform raportului, companiile din domeniul tehnologiei trebuie să pună accent pe puterea exemplului şi să facă proba propriului proces de transformare cu ajutorul propriilor produse, având drept scop o reinventare concomitentă a propriului model operaţional, bazată pe inteligenţa artificială.
Sectorul tehnologic îşi propune să transforme potenţialul inteligenţei artificiale în realitate în 2025, după ce dezvoltarea de noi capacităţi de inteligenţă artificială a evoluat într-un ritm rapid în 2024 şi a evidenţiat necesitatea ca întreprinderile tehnologice să se remodeleze, să se repoziţioneze şi să inoveze pentru o lume dominată de potenţialul inteligenţei artificiale generative (GenAI).
Inteligenţa artificială este, astăzi, acceptată ca fiind esenţială pentru succes în viitor în practic toate sectoarele de activitate şi este momentul ca întreprinderile din domeniul tehnologiei să profite de şansele de a converti în performanţă potenţialul acesteia, atât pe plan intern, cât şi pentru clienţi. Aceasta este una dintre principalele zece oportunităţi pentru companiile din sectorul tehnologic, potrivit raportului EY intitulat "Principalele zece oportunităţi pentru companiile din sectorul tehnologic în 2025", dat luni publicităţii.
Inteligenţa artificială este, astăzi, acceptată ca fiind esenţială pentru succes în viitor în practic toate sectoarele de activitate şi este momentul ca întreprinderile din domeniul tehnologiei să profite de şansele de a converti în performanţă potenţialul acesteia, atât pe plan intern, cât şi pentru clienţi. Aceasta este una dintre principalele zece oportunităţi pentru companiile din sectorul tehnologic, potrivit raportului EY intitulat "Principalele zece oportunităţi pentru companiile din sectorul tehnologic în 2025", dat luni publicităţii.
Cazurile de utilizare şi implementările de tip copilot ale inteligenţei artificiale au crescut accentuat în toate sectoarele prin investiţii semnificative la toate nivelurile, iar multe proiecte care implicau inteligenţa artificială au stagnat, în contextul în care companiile nu erau pe deplin pregătite pentru costuri şi pentru transformarea necesară la nivelul întregii organizaţii.
"Cele mai importante zece oportunităţi identificate în sectorul tehnologic în 2025 evidenţiază potenţialul transformator al inteligenţei artificiale şi importanţa investiţiilor strategice în infrastructura de date şi cloud. Este esenţial ca organizaţiile nu doar să adopte aceste tehnologii în siguranţă, ci să le şi integreze în operaţiunile lor de bază, pentru a stimula creşterea durabilă. Concentrându-se pe activităţi de formare inovatoare şi pe integrarea funcţiilor fiscale şi juridice încă de la începutul transformărilor bazate pe inteligenţa artificială, organizaţiile pot gestiona mai bine prin complexităţile erei digitale", afirmă Cătălina Dodu, Partener, Consultanţă, Liderul EY EMEIA Cyber Managed Services Solutioning, Liderul Technology Consulting & Cybersecurity, EY South Cluster.
Conform raportului, companiile din domeniul tehnologiei trebuie să pună accent pe puterea exemplului şi să facă proba propriului proces de transformare cu ajutorul propriilor produse, având drept scop o reinventare concomitentă a propriului model operaţional, bazată pe inteligenţa artificială.
Astfel, pe lista principalelor zece oportunităţi în sectorul tehnologic în 2025 se află: obţinerea de rezultate tangibile care să demonstreze concret potenţialul inteligenţei artificiale; stimularea creşterii şi optimizarea experienţei clienţilor prin utilizarea extensivă a inteligenţei artificiale în viitor; adoptarea unor modele de preţ bazate pe rezultat care să completeze ofertele pe bază pe abonament şi consum; demonstrarea puterii unui model operaţional având la bază preponderent inteligenţa artificială; accent pe strategia cu privire la date şi dimensionarea corectă a investiţiilor în cloud; creşterea abilităţilor şi capacităţii angajaţilor prin traininguri inovatoare; îmbunătăţirea luării de decizii strategice prin încorporarea funcţiilor fiscală şi juridică încă de la începutul transformării bazate pe inteligenţa artificială; integrarea inteligenţei artificiale în măsurile de apărare cibernetică; încetarea utilizării de fonduri de rezervă pentru a disponibiliza capital în vederea investiţiilor în tehnologii emergente; conturarea agendei în colaborare cu noile autorităţi de reglementare.
"În 2025, companiile tehnologice au oportunitatea de a traduce entuziasmul şi aşteptările din jurul AI în beneficii concrete de afaceri pentru ele şi clienţii lor. Valorificarea acestor 10 oportunităţi evidenţiate poate ajuta la accelerarea acestui obiectiv şi poate modela afacerile viitorului care beneficiază de IA", spun specialiştii EY.
La redactarea ''Principalelor zece oportunităţi pentru companiile din sectorul tehnologic în 2025'', un articol publicat anual de EY, a fost oferită o imagine echilibrată a demersurilor potenţiale pe care le pot întreprinde companiile din sectorul tehnologic în privinţa diferitelor oportunităţi de creştere şi îmbunătăţire operaţională. Articolul din acest an cuprinde o analiză a unei cercetări documentare din 2024 care a fost ulterior completat cu informaţii de specialitate şi recomandări din partea partenerilor EY din sectorul tehnologic şi a specialiştilor în sectorul tehnologic din cadrul EY.
EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 392.995 de angajaţi în peste 700 de birouri în 150 de ţări şi venituri de aproximativ 51,2 miliarde de dolari în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2024.
Prezentă în România încă din anul 1992, EY furnizează, prin intermediul celor peste 1000 de angajaţi din România şi Republica Moldova, servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, juridică, strategie şi tranzacţii, consultanţă către companii multinaţionale şi locale. Compania are birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 4 / 18257 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Filip & Company a asistat grupul Qemetica în vânzarea activelor aferente producției de sodă calcinată și silicați de sodiu din România. Partenerii Alexandru Bîrsan și Eliza Baias au coordonat echipele
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...