ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Platforma de rezervări Booking.com, investigată în Italia pentru evaziune fiscală

11 Iunie 2021   |   AGERPRES

Booking.com a confirmat că a primit raportul autorităţilor italiene şi intenţionează să coopereze cu investigatorii.

 
 
Poliţia financiară italiană investighează platforma de rezervări de spaţii de cazare online Booking.com, suspectată de evaziune fiscală, au confirmat joi oficialii din Genova, transmit Xinhua şi DPA.

Booking.com, cu sediul în Olanda, este suspectată că nu a plătit TVA de peste 150 milioane de euro (182 milioane de dolari) în perioada 2013 - 2019.

Booking.com a confirmat că a primit raportul autorităţilor italiene şi intenţionează să coopereze cu investigatorii.

Poliţia italiană a precizat că a început în 2018 să adune dovezi privind cazarea în zona din jurul oraşului Genova, capitala regiunii Liguria.


Procurorii Giancarlo Vona şi Francesco Pinto au indicat că Booking.com a câştigat între 700 şi 800 milioane de euro pentru aproape 900.000 de rezervări separate, care nu au fost impozitate corespunzător.

Acuzaţiile cu care se confruntă acum Booking.com sunt cele mai recente în cadrul investigaţiilor demarate de autorităţile din Italia în ultimele ani, inclusiv cele împotriva Google, Apple, Facebook, Amazon şi principalul rival al Booking, Airbnb.

Săptămâna trecută, Booking.com a anunţat că va rambursa Guvernului olandez ajutoarele, în valoare de 60 de milioane de euro, de care a beneficiat în perioada pandemiei, după scandalul provocat de dezvăluirile conform cărora directorii companiei şi-au acordat bonusuri.

Deputaţii olandezi şi-au exprimat zilele trecute nemulţumirea după dezvăluirile cotidianului NRC, conform cărora, anul trecut, Booking.com a acordat bonusuri în valoare de peste 28 de milioane de euro directorilor companiei. Aceasta în condiţiile în care platforma a beneficiat de subvenţii guvernamentale care să îi permită să îşi plătească în continuare cheltuielile salariale, în pofida unei scăderi semnificative a cifrei de afaceri, în contextul pandemiei de Covid-19.

"Am auzit dezbaterea care a avut loc în societatea olandeză în ultimele zile, am luat-o în serios şi suntem conştienţi de sensibilitatea subiectului. Chestiunea dacă vom rambursa subvenţiile a fost întotdeauna pe masa discuţiilor, însă am dorit să abordăm acest subiect în momentul în care am fi intrat într-o perioadă financiară mai stabilă", a informat un purtător de cuvânt de la Booking.com, într-un comunicat.

În luna august a anului trecut, Booking.com a anunţat că se va despărţi de un sfert dintre cei aproximativ 17.500 de salariaţi, pe fondul pandemiei. În urma unor programe de restructurare, care s-au finalizat la începutul acestui an, compania susţine că operează într-un mediu cu un grad ridicat de incertitudine, cu pierderi de peste 165 de milioane de euro în primele patru luni din 2021, se mai arată în comunicatul de presă. Cu toate acestea, compania susţine că în prezent este pe calea relansării.

"Vom rambursa subvenţiile primite", se precizează în comunicat.

Înfiinţată în 1996, platforma Booking.com oferă aproximativ 28 de milioane de anunţuri pe site-ul său, disponibil în 43 de limbi.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12855 / 18434
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...