Parlamentul European vrea ca transportatorii aerieni să plătească mai devreme pentru emisiile lor de CO2
20 Ianuarie 2022
AgerpresÎn prezent, companiile aeriene primesc gratuit cea mai mare parte (peste 80%) a certificatelor lor de poluare.
Companiile aeriene ar trebui să plătească pentru toate emisiile lor de CO2 în Europa încă din 2026, cu un an mai devreme decât se preconiza iniţial de către UE, potrivit unei variante preliminare a poziţiei Parlamentului European cu privire la acest dosar, transmite Reuters.
Uniunea Europeană îşi revizuieşte politicile climatice pentru a-şi putea atinge obiectivul privind reducerea emisiilor cu 55% până în 2030, comparativ cu nivelul din 1990. Comisia Europeană a avertizat că toate sectoarele trebuie să contribuie la atingerea acestui obiectiv, inclusiv aviaţia, care este responsabilă pentru aproximativ 4% din emisiile totale de CO2 ale Uniunii Europene.
În prezent, companiile aeriene primesc gratuit cea mai mare parte (peste 80%) a certificatelor lor de poluare.
În vara anului trecut executivul comunitar a propus ca liniile aeriene să nu mai primească certificate gratuite de poluare începând din 2027, ceea ce ar majora preţul pe care companiile aeriene trebuie să îl plătească atunci când poluează.
Conform unei variante preliminare a poziţiei Parlamentului European cu privire la acest dosar, data la care companiile aeriene nu vor mai primi certificate gratuite de poluare ar urma să fie avansată pentru 2026.
Potrivit amendamentelor Parlamentului European la propunerea Comisiei, începând din 2024 companiile aeriene ar urma să piardă 33,3% din certificatele lor gratuite de emisii, în loc de 25% cât a propus Comisia. Începând din 2025, companiile aeriene ar urma să piardă şi restul de 66,6% din certificatele lor gratuite de emisii, conform propunerii Parlamentului European, în loc de 50% cât a propus Comisia.
Europarlamentarul croat Suncana Glavak, raportorul Parlamentului European în acest dosar, a estimat că această modificare ar însemna că un număr suplimentar de 12 milioane de certificate de poluare vor fi vândute pe piaţa ETS astfel încât poluatorii vor putea să le cumpere.
Suncana Glavak a recunoscut că transportatorii aerieni nu dispun de soluţii care să le permită să îşi reducă rapid emisiile, şi în acest sens a propus ca un fond european de inovare să îi ajute să dezvolte tehnologii care să reducă emisiile poluante ale sectorului, inclusiv combustibili sustenabili şi motoare mai curate.
Emisiile pentru zborurile avioanelor în interiorul Europei sunt acoperite de sistemul european de comercializare a certificatelor de emisii (ETS) însă acest lucru nu este valabil şi pentru zborurile spre şi dinspre UE. Aceste zboruri internaţionale sunt acoperite de schema pusă la punct de Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (ICAO),o agenţie din subordinea ONU, şi care va deveni obligatorie în 2027.
Conform variantei preliminare a poziţiei Parlamentului European, UE ar trebui să încerce să consolideze schema ICAO, care a fost criticată de unele ţări şi ONG-uri de mediu pentru că este puţin probabil să ducă la reducerea emisiilor. Dacă măsurile avute în vedere de ICAO nu vor permite atingerea obiectivelor climatice ale UE, "ar trebui introduse alte opţiuni pentru diminuarea emisiilor de carbon", se arată în raportul Parlamentului European.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 10339 / 18330 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Avocații Teis și Asociații întorc rezultatul anulării unei proceduri de achiziție publică în etapa reevaluării ofertelor
Filip & Company devine prima firmă de avocatură independentă din CEE care adoptă Harvey, platformă de IA generativă de ultimă generație care s-a remarcat prin precizie, securitate și versatilitate | Cristina Filip (managing partner): ”Este un pas transformator care îmbunătățește, mai degrabă decât înlocuiește, experiența și contribuția umană”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Garanția la plata cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...