
Nordic Group investeşte 250.000 € într-un proiect de energie solară şi dotează 2 depozite cu panouri fotovoltaice
22 Aprilie 2024
AgerpresProducţia de energie rezultată în urma montării sistemului fotovoltaic va conduce la o amortizare a investiţiei în 2,38 ani, precizează compania.
Nordic Group investeşte 250.000 de euro în echiparea a două depozite, cu o suprafaţă de 3.700 de metri pătraţi, din judeţele Giurgiu şi Timiş, cu panouri fotovoltaice moderne care vor produce anual 505 MWh de energie electrică.
Potrivit unui comunicat al companiei, prin punerea în funcţiune a celor două proiecte fotovoltaice, compania va contribui la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu 158,84 de tone/an şi eliminarea a 1,5 kg de deşeuri radioactive.
"Responsabilitatea faţă de mediul înconjurător înseamnă să ai o serie de valori, dar şi să acţionezi concret. Cel puţin aşa o înţelegem noi şi încercam întotdeauna să rămânem fideli acestor principii. Pe lângă aspectele de ordin financiar, am luat în calcul beneficiile pe care energia verde le are asupra mediului înconjurător", a declarat Dan Nistor, director general Nordic Group.
Potrivit unui comunicat al companiei, prin punerea în funcţiune a celor două proiecte fotovoltaice, compania va contribui la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu 158,84 de tone/an şi eliminarea a 1,5 kg de deşeuri radioactive.
"Responsabilitatea faţă de mediul înconjurător înseamnă să ai o serie de valori, dar şi să acţionezi concret. Cel puţin aşa o înţelegem noi şi încercam întotdeauna să rămânem fideli acestor principii. Pe lângă aspectele de ordin financiar, am luat în calcul beneficiile pe care energia verde le are asupra mediului înconjurător", a declarat Dan Nistor, director general Nordic Group.
Proiectul de energie solară dezvoltat de companie cuprinde două faze de dezvoltare. Prima fază a fost deja finalizată şi a implicat dotarea depozitului Nordic Group din comuna Joiţa, judeţul Giurgiu, cu o suprafaţă utilizabilă de 2.800 de mp, cu panouri fotovoltaice care vor produce anual 337 MWh de energie electrică. Puterea instalată propusă a generatorului fotovoltaic este de 302 kWp.
Prin punerea în funcţiune a acestui proiect fotovoltaic, compania va contribui la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu 106 tone/an şi reducerea cantităţii de deşeuri radioactive cu 1 kg. În această configuraţie, 100% din energia produsă de instalaţia fotovoltaică se consumă direct, ceea ce reprezintă 20,3% din consumul anual de energie electrică al depozitului. Producţia de energie rezultată în urma montării sistemului fotovoltaic va conduce la o amortizare a investiţiei în 2,17 ani.
Pentru acest proiect, s-au folosit panouri solare "split" cu celule "half-cut". Prin reducerea acestor celule la jumătate şi dublarea numărului lor, se obţin o multitudine de beneficii: curenţi mai mici prin seriile de celule, cu efect de reducere a temperaturii panoului; reducerea pierderilor datorate umbririlor, murdăriei acumulate pe panou sau degradarea celulelor. Toate aceste îmbunătăţiri aduc un plus cumulat de 20W putere faţă de un panou cu dimensiuni similare, dar cu 60 de celule.
În faza a doua, valoarea investiţiei se ridică la 83.500 de euro şi implică dotarea cu un sistem solar fotovoltaic a depozitului Nordic Group din comuna Izvin, judeţul Timiş, care are o suprafaţă utilizabilă de 900 mp. Proiectul acesta urmează să înceapă până la finalul lunii aprilie 2024. Puterea instalată propusă a generatorului fotovoltaic este de 159,5 kWp, iar producţia anuală de energie electrică se ridică la 168 MWh.
În această configuraţie, 100% din energia produsă de instalaţia fotovoltaică se consumă direct, ceea ce reprezintă 48% din consumul anual de energie electrică al depozitului. Producţia de energie rezultată în urma montării sistemului fotovoltaic va conduce la o amortizare a investiţiei în 2,38 ani, precizează compania.
Prin punerea în funcţiune a proiectului fotovoltaic din Timiş, compania va contribui la protejarea mediului înconjurător prin scăderea emisiilor de CO2 cu 52,84 tone/an şi va reduce cu 0,5 kg cantitatea de deşeuri radioactive.
Nordic Group a fost înfiinţat în anul 1991 şi a ajuns astăzi la o cifră de afaceri de peste 70 milioane de euro si 400 angajati. Grupul este format în prezent din patru companii de sine stătătoare: Nordic Food, care comercializează peste 100 de branduri naţionale şi internaţionale, având peste 2000 de produse în portofoliu; Nordic Logistic, care operează în trei regimuri de temperatură - ambient, fresh şi congelat; Nordic Restaurants, care operează în prezent trei branduri: MOKI, Innocent&Delicious şi Romantic&Intimate şi Nordic Shops, compania care se ocupă de comercializarea produselor distribuite de Nordic Food în online, dar şi prin intermediul unui magazin situat în Calea Vitan 240A.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 2168 / 18939 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...