ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

NN a platit clientilor peste 1,1 miliarde de lei din asigurari si pensii private in 2024

20 Februarie 2025   |   BizLawyer

NN a înregistrat rezultate financiare solide pe toate liniile de business în 2024, continuând să consolideze stabilitatea financiară, eficiența operațională și transformarea digitală.

 
 
Asigurările și pensiile private continuă să fie una dintre cele mai relevante soluții pe care oamenii se pot baza pentru sprijin financiar în momente neprevăzute și pentru o situație financiară mai bună la pensie. Clienții NN de asigurări și participanții la fondurile de pensii private administrate de NN au beneficiat în total de 1,15 miliarde de lei din produsele lor în 2024, în creștere cu 17% față de anul precedent. Beneficiile plătite contribuie la reducerea deficitului de protecție al clienților și la creșterea ratei de înlocuire a veniturilor la pensionare cu ajutorul pensiilor private.

NN a înregistrat rezultate financiare solide pe toate liniile de business în 2024, continuând să consolideze stabilitatea financiară, eficiența operațională și transformarea digitală. Astfel, compania oferă clienților sprijin financiar relevant în momentele importante din viață, dar și mai multă protecție prin soluții de asigurare adaptate nevoilor și stilului lor de viață.


În segmentul asigurărilor de viață și de sănătate, NN Asigurări de Viaţă S.A a plătit clienților beneficii totale de peste 630 de milioane de lei anul trecut, cu 8% mai mult decât în 2023, conform situaţiilor financiare neauditate pentru 2024. Plățile reprezintă cheltuieli neprevăzute acoperite de o asigurare medicală sau beneficii plătite clienților care au o problemă de sănătate asigurată, sprijin financiar pentru familie în caz de deces sau de pierdere a veniturilor, precum și beneficii acumulate prin produse de asigurare cu componentă de economisire sau de investiții. În plus, pe segmentul asigurărilor de locuință, NN Asigurări S.A. a plătit aproape 6 milioane de lei clienților care au întâmpinat daune sau alte situații acoperite legate de locuințele lor.

„Soluțiile de asigurare au un rol critic în momentele neprevăzute din viață, oferind familiilor stabilitate financiară și sprijin pentru a depăși mai ușor situațiile dificile fără presiune pe bugetul personal, dar și o opțiune relevantă pentru economisire și investiții pe termen lung prin care să construiască un viitor financiar mai sigur. Prin beneficiile plătite, NN contribuie la reducerea deficitului de protecție al clienților, astăzi mai ridicat ca niciodată, de 154.000 de lei, conform datelor UNSAR publicate anul acesta, reprezentând suma necesară unei familii pentru a-și menține nivelul de trai atunci când se întâmplă ceva. În plus, ne concentrăm să oferim interacțiuni excelente cu produsele noastre, ca parte a strategiei de a deveni un lider de industrie pregătit pentru viitor, recunoscut pentru experiența clienților, profesioniștii talentați din echipă și contribuțiile în societate. De aceea, vom continua să investim semnificativ în transformarea digitală, optimizarea operațională și dezvoltarea portofoliului de produse inovatoare”, spune Kuldeep Kaushik, CEO NN Asigurări de Viață S.A.

NN Asigurări de Viață S.A. a înregistrat prime brute subscrise de aproape 1,15 miliarde de lei în 2024, în creștere cu 12,7% față de anul anterior. Compania administra active financiare în valoare de aproape 5,1 miliarde de lei la finalul anului 2024 și a raportat un profit brut de 83,3 milioane de lei, în scădere cu aproximativ 30%, în principal ca urmare a investițiilor semnificative realizate, conform situațiilor financiare neauditate pentru 2024.

În segmentul pensiilor private facultative1 administrate de NN Asigurări de Viaţă S.A, compania a continuat să susțină participanții să economisească pentru pensie și să beneficieze de economiile lor. NN a plătit aproximativ 90 de milioane de lei către peste 6.000 de participanți la fondurile NN Activ și NN Optim care au îndeplinit condițiile să beneficieze de pensia lor Pilon III în 2024, o sumă cu 48% mai mare față de 2023, conform situațiilor financiare neauditate. Activele nete administrate au depășit 3,1 miliarde de lei la finalul anului trecut, cumulat pentru fondurile NN Activ și NN Optim, în creștere cu 17,5% față de nivelul din 2023, reprezentând o cotă de piață de 56,4%, conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) la sfârșitul lunii decembrie 2024. Creșterea s-a datorat atât contribuțiilor acumulate, cât și performanțelor investiționale generate în beneficiul participanților. NN Activ a înregistrat un randament anualizat de 6,7%, iar NN Optim un randament anualizat de 6,3% de la lansare, în 2007, până la sfârșitul anului 2024, conform calculelor bazate pe datele ASF, peste rata anualizată a inflației de 4,5% în aceeași perioadă. Cele două fonduri administrate aveau peste 356.000 de participanți la finalul anului trecut, echivalentul a 42,83% din totalul participanților la Pilonul III.

În segmentul pensiilor private obligatorii2 administrate de NN Pensii SAFPAP S.A., compania a plătit 429 de milioane de lei către peste 22.600 de participanți care au îndeplinit în 2024 condițiile pentru a beneficia de pensia lor Pilon II, o sumă cu

aproape 28% mai mare față de anul anterior, conform datelor neauditate ale companiei. Activele nete administrate de NN Pensii SAFPAP S.A. au depășit pentru prima dată pragul de 50 de miliarde de lei în 2024, ajungând la aproape 50,1 miliarde de lei la sfârșitul anului trecut, în creștere cu 18%, reprezentând o cotă de piață de 33,8%, conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) la sfârșitul lunii decembrie 2024. Fondul administrat avea 2,1 milioane de participanți la finalul anului trecut, echivalentul a 25,56% din totalul participanților la Pilonul II, și a generat o performanță investițională anualizată de 6% pentru participanți de la lansare (2008 - sfârșitul anului 2024), conform calculelor bazate pe datele ASF la sfârșitul lunii decembrie 2024, depășind rata inflației în aceeași perioadă.

„Tendințele demografice, scăderea ratei de înlocuire a veniturilor prin pensia publică de la 43% la 30% până în 2042, conform celui mai recent studiu CFA România publicat anul acesta, precum și creșterea costului de trai subliniază importanța asigurării unor surse suplimentare de venit la vârsta pensionării. Un plan bun pentru pensie începe încă de la primul loc de muncă și funcționează cel mai eficient atunci când se bazează pe multiple instrumente de economisire. În acest context, pensiile private sunt mai relevante ca niciodată în eforturile oamenilor de a-și asigura un viitor financiar mai bun, iar rezultatele obținute în 2024 confirmă evoluția sănătoasă și impactul tot mai mare în viețile acestora”, spune Gerke Witteveen, CEO NN Pensii SAFPAP S.A.

Pe lângă impactul în viețile clienților săi, NN are o contribuție semnificativă și în economie, precum și la sănătatea și bunăstarea comunităților din care face parte. În 2024, NN Asigurări de Viață S.A. și NN Pensii SAFPAP S.A. au plătit contribuții totale de aproape 112 milioane de lei la bugetul de stat și au investit peste 3,5 milioane de lei în inițiative sociale relevante axate pe sănătate, educație și incluziune financiară, conform datelor financiare neauditate. Prin contribuțiile sale în societate, NN a sprijinit bunăstare
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 15 / 18547
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate | Corporate and M&A Practice Group (2-4 years definitive ̸ qualified lawyer)
LegiTeam: WH Simion & Partners is looking for a Senior Associate
Cum se modelează o carieră în Drept cu programul Erasmus | Povestea Raisei Manolescu, studentă în ultimul an la Iași, dar și o comparație între două sisteme: ”Dacă la noi accentul este pe memorarea multor informații, la universitatea din Coimbra accentul cădea pe un dialog autentic între student și profesor, pe spiritul critic, pe utilizarea unor concepte juridice în situații practice. Am simțit că atitudinea non-formală a profesorilor de la seminare a dus la crearea unui mediu academic mai dinamic”
Meet the Professionals | De vorbă cu Olguța Bendeac, Head of Legal - Decathlon Romania, avocat antrenat în proiecte transfrontaliere ce i-au permis să lucreze într-un context internațional, cu diverse jurisdicții și culturi juridice: ”Principiile fundamentale care mă ghidează atât în viața profesională, cât și în cea personală, sunt integritatea și etica profesională. Acord o importanță deosebită corectitudinii și justiției, și consider că fiecare acțiune trebuie să fie guvernată de aceste valori fundamentale”
Filip & Company asistă Adrem în vânzarea a 20% din acțiuni către ROCA Investments. Monica Stătescu (partener): ”Această tranzacție este un exemplu de colaborare strategică între antreprenori români”
Kinstellar și-a relocat birourile în Globalworth Tower, pe fondul extinderii echipei. Cushman & Wakefield Echinox a asistat firma de avocați în acest proiect și în vânzarea fostului sediu din centrul Capitalei
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers de ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Gabriela Cacerea, Partener NNDKP și unul dintre coordonatorii practicii de M&A: ”Cuvântul cheie pentru a descrie piața fuziunilor și achizițiilor din 2024 în România este ‘reziliență’. Sperăm să își mențină traiectoria moderat ascendentă, în 2025, dar începutul de an nu pare să aducă o certitudine din această perspectivă; suntem în prezența unor circumstanțe de potențială încetinire în următoarele luni”
Chambers Global 2025 | RTPR rămâne singura firmă de avocați listată pe prima poziție în ambele arii de practică analizate: Corporate ̸ M&A și Banking & Finance. Filip & Company și Schoenherr sunt în prima bandă în Corporate ̸ M&A. Firmele care au cei mai mulți avocați evidențiați sunt RTPR (9), Filip & Company (7), CMS (5) și Clifford Chance Badea (5)
Cum văd coordonatorii departamentelor juridice din companiile mari industriile în care activează și provocările anului 2025 | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director Bergenbier SA: ”Echipele noastre colaborează strâns pentru a preveni riscurile ce vin cu toate schimbările legislative. Vom continua acțiunile de conformare la modificările legislative și pe cele de prevenție. Menținem focusul pe strategia de sustenabilitate și continuăm să investim în dezvoltarea echipei”
Înalta Curte de Casație a decis în premieră restituirea TVA aferentă taxei clawback | Victoria obținută de avocații Băncilă, Diaconu și Asociații împreună cu EY România pentru un jucător de top din industria farmaceutică va avea implicații pentru toată industria farmaceutică
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...