ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Meta Estate Trust şi-a dublat profitul net în primul semestru, la 6,31 milioane de lei

29 August 2024   |   Agerpres

Restructurarea portofoliului, începută încă de anul trecut, a fost demarată cu primele operaţiuni de restructurare şi dezinvestiţii pentru cinci proiecte imobiliare, reducând astfel riscul expunerii

 
 
Meta Estate Trust a obţinut în primul semestru din 2024 un profit net de 6,31 milioane de lei, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un randament al capitalurilor proprii anualizat de 11,5%, conform unui comunicat al companiei.

"Profitul net înregistrat este dublu în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 6,31 milioane lei, în timp ce capitalurile proprii au înregistrat un avans de 6%. Această performanţă aduce pentru prima dată randamentul capitalurilor proprii anualizat, unul dintre indicatorii cheie pentru un model de afaceri precum cel al MET, la pragul de peste 10% (11,5%), în timp ce gradul de îndatorare rămâne sub pragul de 5%", susţine Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust.


Conform sursei citate, structura portofoliului de investiţii Meta Estate Trust nu a înregistrat încă schimbări semnificative. Restructurarea portofoliului, începută încă de anul trecut, a fost demarată cu primele operaţiuni de restructurare şi dezinvestiţii pentru cinci proiecte imobiliare, reducând astfel riscul expunerii MET în aceste investiţii. Chiar şi în acest context, valoarea totală a portofoliului de investiţii a crescut cu 13%, pe fondul deciziilor strategice ale echipei de management Meta Estate Trust. Obiectivul echipei de management este să echilibreze dimensiunea şi riscurile expunerilor din portofoliu.

"Anul 2024 rămâne unul provocator, dar perspectivele noastre sunt încurajatoare. Împreună cu membrii Consiliului de Administraţie, ne vom concentra pe gestionarea litigiului cu Meta Management Team SRL, vom continua strategia de restructurare şi dezinvestiţii începută şi vom creşte baza de oportunităţi şi portofoliul de proiecte cu active imobiliare comerciale generatoare de venituri recurente. Suntem recunoscători acţionarilor noştri, alături de care ne dorim să dezvoltăm compania, pentru încrederea acordată şi îi invit să urmărească îndeaproape evoluţia MET", a mai spus Alexandru Bonea.

În piaţa de capital acţionarii au aprobat programul de răscumpărare acţiuni în AGEA din 25 aprilie 2024. Programul a început în data de 10 iulie 2024 şi se desfăşoară pe o perioadă de 18 luni în colaborare cu societatea de servicii financiare SSIF BRK Financial Group selectată să furnizeze servicii de intermediere. Volumul maxim aprobat a fi răscumpărat de acţiuni ordinare este de 10 milioane, iar până la această dată au fost răscumpărate peste 130.000 acţiuni proprii. Răscumpărarea se efectuează din surse proprii, la finalul programului Societatea va anula acţiunile răscumpărate.

Meta Estate Trust este o companie tip holding, cu activitate în sectorul imobiliar, fondată în martie 2021 de un grup de antreprenori români cu experienţă în real estate şi piaţa de capital. Din 29 august 2022, Meta Estate Trust este listată la Bursa de Valori Bucureşti, în piaţa AeRO, având simbolul bursier MET. Începând cu data de 20 martie 2023, acţiunea MET este inclusă în indicele BETAeRO. Politica investiţională se bazează pe un un mix de tipologii investiţionale cu profile de randament şi risc diferite, cu un portofoliu diversificat şi flexibil, care se poate adapta uşor ciclurilor de piaţă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 943 / 18393
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
Sun Wave Pharma România, la vânzare. Jefferies consiliază exitul LetterOne, fond de investiții legat de doi oligarhi ruși
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...