ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Marketplace-ul de curierat eAWB lansează o versiune construită integral cu AI și vizează afaceri de 2 mil. euro în următoarele 12 luni

21 Iulie 2025   |   BizLawyer

Platforma a fost creată fără a implica programatori, reducând astfel costurile de dezvoltare cu peste 300.000 EUR. Singura intervenție umană a constat într-un audit tehnic de securitate.

 
 
eAWB – marketplace de servicii de curierat – anunță lansarea oficială a unei noi versiuni, construită integral cu inteligență artificială (AI). Obiectivul noii platforme este să ofere utilizatorilor săi, atât companii, cât și persoane fizice, o experiență de livrare mai bună și mai rapidă. 

Noul eAWB a fost dezvoltat integral folosind tehnologia AI oferită de Cursor.com, o companie americană, a cărei ultimă rundă de finanțare s-a ridicat la 900 milioane USD și cu o evaluare de piață de 9,9 miliarde USD. Platforma a fost creată fără a implica programatori, reducând astfel costurile de dezvoltare cu peste 300.000 EUR. Singura intervenție umană a constat într-un audit tehnic de securitate. 

“Platforma eAWB integrează acum un motor de inteligență artificială avansat, care analizează în timp real date istorice, comportamentul utilizatorilor, condițiile de trafic, condițiile meteo și disponibilitatea lockerelor la nivel național, astfel încât poate recomanda cele mai rapide și accesibile opțiuni de livrare, atât pentru firmele de oriunde din țară, inclusive magazine online, cât și pentru persoanele fizice care vor doar să expedieze documente sau colete. Practic, prin eAWB oricine are un expert de logistică în buzunar”, precizează Radu Meteș, co-fondator eAWB. 


De la lansarea sa în aprilie 2024, eAWB a înregistrat o creștere rapidă a volumelor tranzacționate și a bazei de clienți, ajungând la peste 50.000 de utilizatori activi în prezent. Odată cu lansarea recentei versiuni construite cu inteligență artificială, eAWB vizează afaceri de 2 milioane euro în următoarele 12 luni. 

Compania își păstrează același model de business, de integrator digital de servicii de curierat, fără flotă proprie, depozite sau centre de sortare a coletelor. Platforma colaborează direct cu cele mai mari companii care oferă servicii de curierat la nivel național. 

“eAWB reprezintă o soluție scalabilă care automatizează și optimizează fiecare etapă a livrării de colete. Prin integrarea completă a inteligenței artificiale, am eficientizat procesele operaționale, prin decizii autonome, bazate pe date în timp real. Practic, am pus inteligența artificială în centrul livrărilor, astfel încât tot procesul de livrare să devină mai rapid și mai eficient. Suntem pregătiți pentru o creștere exponențială și să punem bazele extinderii regionale sau europene”, a declarat Daniel Neacșu, co-fondator al eAWB.

În 2023, piața de curierat din România a atins o valoare de 1 miliard de euro, generată de primele zece companii din industrie. La nivel european, piața de servicii de curierat, expres și colete a fost evaluată la 94,6 miliarde de dolari în 2024, cu o estimare de creștere anuală de 2,41% până în 2033 – analiza IMARC Group. Evoluția industriei este susținută de cererea crescută pentru livrări rapide, integrarea cu e-commerce-ul și nevoia de soluții logistice inteligente oferind astfel eAWB un potențial imens de scalare accelerată.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5 / 19564
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...