Deutsche Telekom este deschis la ideea unor parteneriate pentru infrastructura de telefonie mobilă
19 Noiembrie 2021
AgerpresÎn ultima perioadă mai multe companii de telecomunicaţii din Europa au anunţat că iau în considerare vânzarea infrastructurilor terestre, ţinând cont de interesul crescut al fondurilor de investiţii pentru acest tip de active.
Directorul general de la Deutsche Telekom, Tim Hoettges, a spus joi că grupul german este deschis la ideea de a găsi un partener industrial pentru infrastructura sa de turnuri de telefonie mobilă, la câteva zile după ce rivalul Vodafone a anunţat şi el că ar lua în considerare oportunităţile care ar putea apărea pentru divizia sa de turnuri, pe care a listat-o recent, transmite Reuters.
În ultima perioadă mai multe companii de telecomunicaţii din Europa au anunţat că iau în considerare vânzarea infrastructurilor terestre, ţinând cont de interesul crescut al fondurilor de investiţii pentru acest tip de active.
"Aş fi încântat să avem un partener industrial şi sunt dispus să încep un proces de deconsolidare", a spus Tim Hoettges la o conferinţă online organizată joi de Morgan Stanley. Cu toate acestea, Hoettges a spus că ar vrea să păstreze un rol în procesul de luare a deciziilor, după un eventual acord, în special cu privire la posibilele fuziuni şi achiziţii ulterioare.
"Pentru mine, deconsolidarea este ceva logic, şi am spus asta dintotdeauna. Părerea mea este că varianta unui IPO care să implice vânzarea unui pachet minoritar de acţiuni nu este cea mai bună" a apreciat directorul Deutsche Telekom. "În al doilea rând, prefer o soluţie industrială, însă întotdeauna este nevoie de două părţi pentru acest lucru", a spus Tim Hoettges.
În luna martie a acestui an, Vodafone şi-a listat divizia care regrupează infrastructura de turnuri la bursa de la Frankfurt, vânzând 19% din acţiunile acestei divizii către moi investitori.
De asemenea, în luna februarie a acestui an grupul francez de telecomunicaţii Orange a anunţat că a înfiinţat o societate, denumită TOTEM, care va regrupa cele aproximativ 25.500 de turnuri de telefonie mobilă din Franţa şi Spania, cele mai mari pieţe europene ale grupului Orange. Cu această ocazie, directorul general Stéphane Richard a declarat că Orange este deschis la posibile parteneriate cu rivalii europeni Vodafone şi Deutsche Telekom în domeniul infrastructurii de telefonie mobilă.
Chiar dacă vânzarea turnurilor poate genera suma mari de bani, multe firme de telecomunicaţii sunt interesate mai degrabă de posibilitatea de a se separa de reţeaua lor de tunuri sau a forma societăţi mixte cu companii independente, ca o modalitate de a profita de posibila creştere din viitor.
Deutsche Telekom este prezentă pe piaţa românească din anul 2014, după rebrandingul comun al Romtelecom şi Cosmote România. La data de 28 iulie 2021, Comisia Europeană (CE) a aprobat, condiţionat, acordul anunţat la 9 noiembrie 2020 între OTE şi Orange România pentru vânzarea pachetului de acţiuni de 54% pe care OTE îl deţine în Telekom Romania Communications SA ("TKR").
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 11099 / 18434 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...