
Companiile membre UNSAR au achitat anul trecut despăgubiri de circa 16 milioane lei în baza acoperirii de business interruption
28 Octombrie 2024
AgerpresConform unui comunicat al UNSAR, în prezent, numai 6% dintre companiile active din România care deţin o asigurare de bunuri şi proprietăţi au inclusă şi clauza de business interruption (BI).
Companiile membre ale Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) au achitat anul trecut despăgubiri de circa 16 milioane lei în baza asigurărilor de bunuri şi proprietăţi dedicate companiilor doar în baza clauzei de business interruption (BI).
Conform unui comunicat al UNSAR, în prezent, numai 6% dintre companiile active din România care deţin o asigurare de bunuri şi proprietăţi au inclusă şi clauza de business interruption (BI).
Această acoperire suplimentară de BI oferă garanţia recuperării pierderii de venituri, a costurilor suplimentare de lucru pentru restabilirea activităţii după un eveniment (de exemplu, costuri ce ţin de închirierea temporară a unei locaţii, echipamente / utilaje, suplimentare număr personal etc.) sau a cheltuielilor de expertiză a daunei.
Conform unui comunicat al UNSAR, în prezent, numai 6% dintre companiile active din România care deţin o asigurare de bunuri şi proprietăţi au inclusă şi clauza de business interruption (BI).
Această acoperire suplimentară de BI oferă garanţia recuperării pierderii de venituri, a costurilor suplimentare de lucru pentru restabilirea activităţii după un eveniment (de exemplu, costuri ce ţin de închirierea temporară a unei locaţii, echipamente / utilaje, suplimentare număr personal etc.) sau a cheltuielilor de expertiză a daunei.
Practic, conform comunicatului, afacerile din România care beneficiau de o acoperire BI şi care au fost nevoite să-şi întrerupă activitatea ca urmare a producerii unui incendiu, a unei explozii, a unui furt, a unei avarii la echipamente/utilaje etc. (riscuri acoperite în baza asigurării de bunuri şi proprietăţi) au primit, în medie, despăgubiri de 900.000 lei.
"Deşi de cele mai multe ori un antreprenor are în vedere doar daunele materiale pe care le-ar putea suferi, pierderile financiare generate de întreruperea activităţii pot fi devastatoare pentru un business de orice dimensiune. Soluţiile de asigurare puse la dispoziţie de industria de profil pot face diferenţa - însă, din păcate, puţine business-uri beneficiază de protecţia unei astfel de acoperiri BI", a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.
La rândul său, Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR, a subliniat că, în actualul context economic şi social cu multiple provocări, pierderile financiare rezultate ca urmare a producerii unui risc sau a dezvoltării relaţiei cu partenerii de afaceri pot fi acoperite în baza unor soluţii de asigurare dedicate.
"Un plan #BusinessSOS dedicat specificului unei afaceri va face mereu diferenţa chiar şi în astfel de situaţii", a precizat Alina Bărbulescu.
Demersul #BusinessSOS se adresează antreprenorilor care doresc să devină mai responsabili şi să se informeze despre soluţiile de protecţie financiară în baza cărora companiile de asigurări achită zilnic despăgubiri de aproape un milion de lei.
Înfiinţată în 1994, UNSAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil care deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional.
Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni - Insurance Europe. Asigurările reprezintă un sector - cheie al economiei româneşti, asigurătorii din România plătind despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1092 / 18935 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...