Companiile membre UNSAR au achitat anul trecut despăgubiri de circa 16 milioane lei în baza acoperirii de business interruption
28 Octombrie 2024
AgerpresConform unui comunicat al UNSAR, în prezent, numai 6% dintre companiile active din România care deţin o asigurare de bunuri şi proprietăţi au inclusă şi clauza de business interruption (BI).
Companiile membre ale Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) au achitat anul trecut despăgubiri de circa 16 milioane lei în baza asigurărilor de bunuri şi proprietăţi dedicate companiilor doar în baza clauzei de business interruption (BI).
Conform unui comunicat al UNSAR, în prezent, numai 6% dintre companiile active din România care deţin o asigurare de bunuri şi proprietăţi au inclusă şi clauza de business interruption (BI).
Această acoperire suplimentară de BI oferă garanţia recuperării pierderii de venituri, a costurilor suplimentare de lucru pentru restabilirea activităţii după un eveniment (de exemplu, costuri ce ţin de închirierea temporară a unei locaţii, echipamente / utilaje, suplimentare număr personal etc.) sau a cheltuielilor de expertiză a daunei.
Conform unui comunicat al UNSAR, în prezent, numai 6% dintre companiile active din România care deţin o asigurare de bunuri şi proprietăţi au inclusă şi clauza de business interruption (BI).
Această acoperire suplimentară de BI oferă garanţia recuperării pierderii de venituri, a costurilor suplimentare de lucru pentru restabilirea activităţii după un eveniment (de exemplu, costuri ce ţin de închirierea temporară a unei locaţii, echipamente / utilaje, suplimentare număr personal etc.) sau a cheltuielilor de expertiză a daunei.
Practic, conform comunicatului, afacerile din România care beneficiau de o acoperire BI şi care au fost nevoite să-şi întrerupă activitatea ca urmare a producerii unui incendiu, a unei explozii, a unui furt, a unei avarii la echipamente/utilaje etc. (riscuri acoperite în baza asigurării de bunuri şi proprietăţi) au primit, în medie, despăgubiri de 900.000 lei.
"Deşi de cele mai multe ori un antreprenor are în vedere doar daunele materiale pe care le-ar putea suferi, pierderile financiare generate de întreruperea activităţii pot fi devastatoare pentru un business de orice dimensiune. Soluţiile de asigurare puse la dispoziţie de industria de profil pot face diferenţa - însă, din păcate, puţine business-uri beneficiază de protecţia unei astfel de acoperiri BI", a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.
La rândul său, Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR, a subliniat că, în actualul context economic şi social cu multiple provocări, pierderile financiare rezultate ca urmare a producerii unui risc sau a dezvoltării relaţiei cu partenerii de afaceri pot fi acoperite în baza unor soluţii de asigurare dedicate.
"Un plan #BusinessSOS dedicat specificului unei afaceri va face mereu diferenţa chiar şi în astfel de situaţii", a precizat Alina Bărbulescu.
Demersul #BusinessSOS se adresează antreprenorilor care doresc să devină mai responsabili şi să se informeze despre soluţiile de protecţie financiară în baza cărora companiile de asigurări achită zilnic despăgubiri de aproape un milion de lei.
Înfiinţată în 1994, UNSAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil care deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional.
Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni - Insurance Europe. Asigurările reprezintă un sector - cheie al economiei româneşti, asigurătorii din România plătind despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 487 / 18330 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Avocații Teis și Asociații întorc rezultatul anulării unei proceduri de achiziție publică în etapa reevaluării ofertelor
Filip & Company devine prima firmă de avocatură independentă din CEE care adoptă Harvey, platformă de IA generativă de ultimă generație care s-a remarcat prin precizie, securitate și versatilitate | Cristina Filip (managing partner): ”Este un pas transformator care îmbunătățește, mai degrabă decât înlocuiește, experiența și contribuția umană”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Garanția la plata cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...