ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bulgaria, Grecia şi România au cele mai mici prestaţii familiale din UE

28 Mai 2024   |   Agerpres

În total, în anul 2021 suma de 347 miliarde de euro a fost cheltuită în UE (echivalentul a 2,4% din PIB-ul UE) sub formă de alocaţii de stat pentru familii, în creştere cu 41% comparativ cu 247 miliarde de euro în anul 2011.

 
 

În anul 2021, statele membre ale Uniunii Europene au cheltuit, în medie, 777 de euro pe cap de locuitor pentru prestaţii familiale (alocaţii şi ajutoare sociale), în creştere faţă de o sumă de 561 euro în 2011, însă Bulgaria, Grecia şi România sunt pe ultimele locuri în UE, arată datele publicate marţi de Eurostat.

În total, în anul 2021 suma de 347 miliarde de euro a fost cheltuită în UE (echivalentul a 2,4% din PIB-ul UE) sub formă de alocaţii de stat pentru familii, în creştere cu 41% comparativ cu 247 miliarde de euro în anul 2011.

 



Ţările cu cele mai mari prestaţii familiale pe cap de locuitor în 2021 au fost: Luxemburg (3.611 euro), Danemarca (1.858 euro) şi Germania (1.575 euro). La polul opus, ţările membre cu cele mai mici cheltuieli pentru prestaţii familiale au fost Bulgaria (161 euro pe cap de locuitor), Grecia (243 de euro) şi România (244 euro).

 




În Uniunea Europeană, prestaţiile familiale au reprezentat 8,3% din totalul cheltuielilor de protecţie socială în 2021. În acelaşi an, ţările cu cele mai mari ponderi ale prestaţiilor familiale în totalul cheltuielilor de protecţie socială au fost Polonia (15% din totalul cheltuielilor de protecţie socială), Luxemburg (14,8%), Estonia (12,8%) şi România, puţin sub 12%.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1456 / 18414
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
CMS a asistat DRI cu privire la cele mai mari acorduri de achiziție directă de energie încheiate în România cu OMV Petrom | Varinia Radu (partener), coordonatoarea echipei de proiect: ”Această tranzacție este una dintre cele mai complexe PPA-uri din Europa Centrală și de Est de până acum, ceea ce subliniază gradul tot mai ridicat de sofisticare al pieței de energie din România”
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
Sun Wave Pharma România, la vânzare. Jefferies consiliază exitul LetterOne, fond de investiții legat de doi oligarhi ruși
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...