ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BERD, misiune de de diagnosticare a nevoilor de soluţii de supervisory technology la ASF

21 Ianuarie 2025   |   AGERPRES

Misiunea reprezintă un exerciţiu de diagnoză cu privire la instrumentele IT folosite în activitatea de supraveghere în asigurări.

 
 
Reprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) se află în aceste zile la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru o misiune de diagnosticare, radiografiere a nevoilor de soluţii de supervisory technology, ce urmează a fi adoptate la nivelul Autorităţii, a anunţat, marţi, preşedintele instituţiei, Alexandru Petrescu.

"Avem chiar în aceste zile o misiune de diagnosticare, radiografiere a nevoilor de soluţii de supervisory technology, ce urmează a fi adoptate la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru sectorul de asigurări şi, împreună cu BERD, sunt încrezător că vom ajunge la un nivel de digitalizare ca să ne pună în amonte de orice fel de posibile incidente, degradări economice, astfel încât Autoritatea să fie mai mult în poziţia de a corija şi de a recomanda şi mai puţin în poziţia de a constata diferite tipuri de insuccese economice, să le spunem", a declarat Alexandru Petrescu, la ceremonia de listare pe Bursă a emisiunii de obligaţiuni a companiei Autonom.


Misiunea reprezintă un exerciţiu de diagnoză cu privire la instrumentele IT folosite în activitatea de supraveghere în asigurări. La finalul acestui proiect de consultanţă, derulat cu finanţare BERD, vor fi făcute recomandări bazate pe practica similară, pentru îmbunătăţirea sistemului informatic necesar în activitatea de supraveghere în asigurări.

De asemenea, Alexandru Petrescu a vorbit despre proiectul de transformare digitală în valoare de 98,6 milioane de lei depus spre finanţare la finalul anului trecut.

Conform unui comunicat al instituţiei, proiectul a fost depus în cadrul apelului de proiecte aferent Programului Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare (PoCIDIF), Prioritatea 2, şi este menit să redefinească modul în care ASF îşi desfăşoară activitatea şi interacţionează cu piaţa financiară nebancară.

Odată evaluat şi acceptat la finanţare, proiectul, intitulat "Digitalizarea Accesului pentru Cetăţeni şi Companii la Investiţii prin Asigurarea unei Pieţe Financiare Sustenabile", va reprezenta un pas semnificativ în modernizarea şi eficientizarea funcţiilor de reglementare, autorizare, supraveghere şi control ale ASF, inclusiv a activităţii de petiţii şi de soluţionare alternativă a litigiilor, precum şi în zona de educaţie financiară.

Iniţiativa vine ca răspuns la nevoia de transformare digitală a proceselor interne de lucru, identificată în toate funcţiile de business ale ASF, şi la noile provocări în procesul de adoptare a cadrului european de reglementare ce susţine obiectivul de integrare a noilor concepte privind finanţele digitale şi finanţele sustenabile.

Obiectivul general al proiectului este implementarea unui sistem informatic integrat care să sprijine ASF în eforturile de dezvoltare şi diversificare a serviciilor publice electronice oferite către mediul de afaceri, administraţia publică şi publicul larg prin procese interne optimizate de tehnologii digitale.

Cu o perioadă de implementare de trei ani, proiectul va reprezenta o investiţie substanţială în viitorul procesului de supraveghere financiară din România, caracterizat de transparenţă, servicii publice îmbunătăţite pentru cetăţeni şi companii şi o interacţiune optimizată cu entităţile financiare reglementate şi supravegheate.

Totodată, implementarea acestui proiect va permite ASF să răspundă mai prompt provocărilor pieţei financiare care se află într-o continuă evoluţie, precum şi imperativelor de aliniere la priorităţile-cheie derivate din cadrul de reglementare la nivel european.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1240 / 19553
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...