
Banca Transilvania a devenit membru CONAF
14 Februarie 2022
AgerpresDatorită acestui parteneriat, BT va transpune principiile CONAF, în linie cu Strategia Uniunii Europene pentru Egalitate de Gen 2020 - 2025, în acţiuni destinate susţinerii femeilor cu spirit antreprenorial din România.
Banca Transilvania (BT), cea mai mare bancă din România, s-a alăturat Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin - CONAF, conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES.
Datorită acestui parteneriat, BT va transpune principiile CONAF, în linie cu Strategia Uniunii Europene pentru Egalitate de Gen 2020 - 2025, în acţiuni destinate susţinerii femeilor cu spirit antreprenorial din România.
CONAF susţine şi promovează antreprenoriatul feminin, egalitatea de gen şi de şanse. Organizaţia identifică, centralizează şi propune soluţii la problemele mediului antreprenorial.
"Dorim să construim o Românie în care să nu existe diferenţe de gen, ci un parteneriat echitabil care să permită integrarea perspectivei drepturilor femeilor şi egalităţii de şanse în procesele de elaborare a politicilor publice şi asigurarea reprezentării femeii la toate nivelurile procesului decizional. În CONAF avem membri companii care ne susţin în acţiunile făcute pentru a recupera decalajele de gen şi pentru a încuraja antreprenoriatul feminin", a declarat Cristina Chiriac, preşedinte CONAF.
La rândul său, Daniel Szekely, director Executiv IMM & Microbusiness Banca Transilvania, a subliniat că dezvoltarea antreprenoriatului are la bază fie oportunitatea, fie necesitatea.
"Vrem ca tot mai multe femei cu spirit antreprenorial să facă parte din prima categorie pentru că este bazată pe dorinţa de a progresa. Egalitatea de gen, independenţa economică a femeilor, participarea la viaţa socială şi de familie sunt esenţiale pentru creşterea sustenabilă a oricărei economii", a spus Szekely.
La aproape 35% dintre clienţii firme cu cont la Banca Transilvania administratorii sunt exclusiv femei. De asemenea, circa 31.700 de firme înfiinţate în ultimii doi ani au cont la BT, se menţionează în comunicat.
Potrivit Indicelui Institutului European de Egalitate de Gen (Gender Equality Index), la nivelul Uniunii Europene, România se afla în 2020 pe locul 26 din 28 privind indicele egalităţii de gen - cu un punctaj de 54,4 din 100 şi cu 13,5 puncte mai mic decât cel al UE. Ţara noastră era pe acelaşi loc ca în 2010. Indicele măsoară rata de angajare cu normă întreagă, femei în poziţie de ministru sau cadre membre ale Parlamentului, accesul la servicii medicale, persoane aflate în risc de sărăcie, respectiv îngrijitori fără remunerare pentru copii, nepoţi şi persoane în vârstă.
Totodată, Indicele Antreprenoriatului Feminin Mastercard (The Mastercard Index of Women Entrepreneurs) situa România pe locul 40 din aproape 60, cu un punctaj de 58,19, în 2020, cu 6 locuri mai jos faţă de 2019, ceea ce arată condiţii antreprenoriale mai puţin favorabile, cu decalaje de gen privind ocuparea forţei de muncă, incluziunea financiară şi oportunităţile academice. Indicele urmăreşte impactul pandemiei asupra participării femeilor în muncă, antreprenoriat şi managementul afacerilor, incluziunea financiară a femeilor, ecosistemul antreprenorial şi uşurinţa derulării afacerilor.
Conform indicelui Global al Decalajelor de Gen al Forumului Economic Mondial (The Global Gender Gap, World Economic Forum) ţara noastră se află pe locul 55 din 153. Indicele ţine cont de următoarele aspecte: participarea economică, accesul la educaţie, sănătate şi supravieţuire, respectiv reprezentativitatea politică.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 10677 / 18936 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...