
Simion & Baciu își consolidează practica de Dispute Resolution prin recrutarea Alexandrei Rădulescu în poziția de partener | Cooptarea unui partener pe zona de litigii a venit natural, după o perioadă de creștere constantă, organică, spun fondatoarele firmei. Noul partener Simion & Baciu : Mă alătur unei echipe de profesioniști desăvârșiți în domenii complexe
17 Decembrie 2020
G.S.Domeniul principal de practică al Alexandrei este soluționarea disputelor, cu un accent particular pe arbitrajul intern și internațional, pe litigiile de concurența și disputele administrative în general.
![]() |
Alexandra Rădulescu se alătură Simion & Baciu în poziția de partener (avocat asociat) în firma de avocatură. Din această poziție, Alexandra va avea responsabilități specifice unui partener – atât pe partea profesională cât și în zona de marketing, business development și aspecte administrative. Cu o experiență în avocatură de peste 14 ani, Alexandra a activat anterior în cadrul biroului local al firmei globale de avocatură DLA Piper pe poziția de Counsel, precum și în alte case de avocatură de anvergură precum Peli Filip sau D&B David și Baias.
Domeniul principal de practică al Alexandrei este soluționarea disputelor, cu un accent particular pe arbitrajul intern și internațional, pe litigiile de concurența și disputele administrative în general.
Domeniul principal de practică al Alexandrei este soluționarea disputelor, cu un accent particular pe arbitrajul intern și internațional, pe litigiile de concurența și disputele administrative în general.
Expertiza Alexandrei include consilierea și reprezentarea clienților în proceduri de arbitraj în fața Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț a României și a Curții Internaționale de Arbitraj ICC, în dosare cu sediul arbitrajului la Paris, Viena și București.
Alexandra a reprezentat clienți în litigii de concurență, acționând atât pentru reclamanți, în litigii privind anularea deciziilor de sancționare și a deciziilor vizând privilegiu legal emise de Consiliul Concurenței, cât și pentru pârâți, în cererile inițiate de concurenți sau care proveneau din sau în legătură cu investigațiile efectuate de Consiliul Concurenței.
În ceea ce privește litigiile administrative generale, Alexandra a reprezentat clienții în fața instanțelor judecătorești în dispute împotriva diferitelor autorități de stat, inclusiv ANAF și Administrația Fondului de Mediu, în litigii legate de impozite și vamă, Guvernul, diferite ministere și agenții de stat, în litigii de reglementare și litigii privind achizițiile publice.
În cadrul Simion & Baciu, Alexandra va avea ca responsabilitate primară dezvoltarea activității de litigii și arbitraj, oferind totodată sprijin clienților în problematici de reglementare și conformitate, achiziții publice precum și in domeniul farmaceutic.
”De curând, pe 1 decembrie, am împlinit 1 an și jumătate de existență în formula Simion & Baciu. După ce în această perioadă echipa noastră a crescut cu doi avocați juniori și un off counsel, pe lângă echipa inițială cu care ne urmăm drumul pe care am pornit în iunie 2019, pentru noi, pasul de a coopta un partener pe zona de litigii a venit natural, după o perioadă de creștere constantă, organică, a activității noastre – atât ca volum, cât și ca diversitate a mandatelor oferite de clienții noștri”, a declartat Ana-Maria Baciu, partener fondator Simion & Baciu, într-un interviu acordat BizLawyer.
”Cooptarea Alexandrei ca partener al Simion & Baciu va contribui la dezvoltarea practicii de dispute resolution a firmei, dar, mai mult decât atât, va însemna și adăugarea la echipa noastră a unui avocat experimentat atât în domeniul litigiilor și arbitraje, dar și pe parte de consultanță.
Ce ne așteptăm să se întâmple ca prim pas în dezvoltarea noastră este ca, în plus față de litigiile pe care le administrăm în prezent în ariile în care activăm – respectiv proprietate intelectuală, protecția consumatorilor și jocuri de noroc, să preluăm și mandate în alte arii de drept, în care Alexandra are deja o experiență considerabilă – administrativ, contencios, concurență etc”, a completat Cosmina Simion, partener fondator al firmei de avocați, în interviul acordat publicației noastre.
Ce criterii au avut în vedere pentru recrutarea unui avocat în această poziție? Cum își aleg oamenii cu care lucrează? Ce calități trebuie să aibă? Fondatoarele firmei de avocați spun, la unison, că, întotdeauna, criteriile principale pe care le au în vedere la recrutarea unui om nou în echipă sunt calitatea umană și cunoștințele profesionale. Iar ordinea nu este întâmplătoare. ”Orice este în plus este un plus. Toate acestea fac ca omul potrivit să fie, uneori, greu de găsit. Alteori, cum a fost și cazul Alexandrei, omul potrivit este acolo, undeva, doar că nu este timpul potrivit. Până când, la un moment dat, este timpul. Pentru noi, acum a fost timpul”, a nuanțat Ana-Maria Baciu.
Printre clienții firmei se regăsesc companii românești și internaționale deopotrivă, consacrate de zeci de ani, dar și start-up-uri, cu alte cuvinte și corporații, dar și întreprinderi antreprenoriale. De asemenea, firma are printre clienți fundații și asociații, precum și persoane fizice.
Simion & Baciu asistă în prezent un client (companie internațională, activă în domeniul telecomunicațiilor și televiziunii) în legătură cu o încălcare a mărcii de casă (marcă comunitară) și concurență neloială de către un grup de companii (române și străine) și persoane fizice, prin oferirea de servicii online de tip pay-per-view sub o marcă similară până la identitate cu marca clientului. Cererea de chemare în judecată a fost depusă în 2017, iar cazul se judecă încă la Tribunalul București, clientul având ca deziderat obținerea unei decizii cu efect la nivelul Uniunii Europene împotriva pârâților.
Cum arată anul 2020, la final? Care au fost ”cele bune” și ce anume nu ar vrea sa se repete în viitor? Fondatoarele firmei spun că, la capitolul dorințe, NU mai vor să se repete pandemia.
”Dar pentru că, în ciuda dorințelor noastre, starea actuală va continua, probabil, pentru o bună parte din anul viitor, alegem să ne concentrăm pe ce a fost bun în 2020.
Pentru noi, este primul an pe care îl încheiem integral în noua formulă. Și acum, când suntem aproape să tragem linia, ne bucurăm să constatăm că lucrurile stau chiar mult mai bine decât ne așteptam atunci când am pornit pe acest drum. Exceptând pandemia, cu toate efectele nedorite pe care aceasta le-a avut asupra tuturor, fie că ne place să recunoaștem, fie că nu, 2020 a fost pentru echipa Simion & Baciu un an foarte bun. Încheiem anul cu un portofoliu de clienți mult mai mare decât în 2019, cu rezultate financiare peste așteptări, cu proiecte, finalizate sau la care încă lucrăm, cu un grad de complexitate mai ridicat decât cele de anul trecut”, au spus pentru BizLawyer Ana-Maria Baciu și Cosmina Simion.
Pentru 2021 coordonatoarele firmei au menționat că își doresc dezvoltarea în continuare a domeniilor de practică deja consacrate în portofoliul Simion & Baciu, dar și dezvoltarea unor noi arii de practică – în special a domeniului dispute resolution, unde se bazează în cea mai mare măsură pe implicarea Alexandrei.
”Și ne dorim mult ca noul an să ne pună mai puțin la încercare limitele, s-a demonstrat deja că suntem mai puternici decât credeam”, au arătat fondatoarele Simion & Baciu.
|

Alexandra Rădulescu (foto) are o bogată experiență în litigiile privind construcțiile (provenind din Contracte FIDIC), disputele corporative și conflictele dintre acționari, litigii contractuale și de concurență neloială, precum și în dosare de insolvență și restructurări judiciare și extrajudiciare.
In domeniul proprietății intelectuale Alexandra a consiliat și reprezentat clienții atât în situații pre-litigioase cât și în litigii în legătură cu diverse mărci comerciale, desene și modele, drepturi de autor și domenii Internet.
Nu în ultimul rând, Alexandra a consiliat în mod regulat clienți din numeroase industrii, cu precădere în industrii puternic reglementate, cum ar fi farma, telecomunicații, industria auto, energie, petrol și gaze, în ceea ce privește conformitatea generală cu reglementările incidente industriei respective, atât derivate din dreptul național cat și din dreptul UE, reglementări de concurență și ajutoare de stat.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1341 / 1972 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Sebastian Guţiu, Schoenherr şi Asociaţii: Dezvoltatorii și investitorii imobiliari sunt tot mai interesați de diversificarea portofoliilor
Clifford Chance Badea a asistat Nofar Energy la semnarea unui contract EPC și O&M pentru un parc fotovoltaic de 265 MW din Dâmbovița
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
LegiTeam: Lawyer in Real Estate | Reff & Associates
Women Lawyers | De vorbă cu Ioana Cazacu, Managing Associate la Popovici Nițu Stoica & Asociații despre avocatură la genul feminin și alegerile făcute în carieră: ”PNSA este un loc excelent pentru a te dezvolta ca avocat. Varietatea și anvergura proiectelor asistate juridic, interacțiunea directă, permanentă cu clienții și soliditatea echipei sunt doar câteva dintre argumentele în sprijinul acestei concluzii”
Women Lawyers | Doamnele au roluri principale și instrumentează proiecte majore la Mușat & Asociații, firmă care a format generații de avocați de excepție. Monia Dobrescu, Partener: ”Perseverente și cu o inteligență emoțională crescută, femeile au un impact semnificativ și contribuie la îmbunătățirea sistemului juridic. Tot mai multe doamne au ajuns în poziții de management și există deja demonstrația abilităților lor de conducere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Schoenherr a asistat IGT Services and Technologies SRL în achiziția diviziei de Service Delivery a Connections Consult. Mădălina Neagu (Partener) a coordonat echipa
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
The Legal 500 EMEA, ediția 2025 | Cele mai bune firme de avocatură din România, în 15 arii de practică. ȚZA se menține în fruntea ierarhiei, NNDKP și Filip & Company sunt pe podium, iar PNSA, Schoenherr, RTPR, CMS și ZRVP sunt în prima bandă în mai multe arii de practică. Foarte multe nume noi și anul acesta printre avocații considerați ‘Leading individuals’, ‘Next Generation Partners’ și ‘Rising Stars’
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...