
Mandate variate pentru echipa de Banking & Finance de la Bohâlțeanu & Asociații, anul acesta | Proiecte de finanțare, inclusiv din fonduri europene, autorizarea unor instituții financiare-nebancare și pregătirea unor acorduri de vânzare de NPLs, printre mandatele cheie ale echipei. Implementarea unor noi soluții de digitalizare și proiecte complexe de regulatory, printre cele mai interesante mandate on-going
12 Ianuarie 2023
Ștefania EnacheDaniela Milculescu (Partener) coordonează aria de Banking & Finance din cadrul BSMP.
![]() |
Daniela Milculescu (Partener) şi Andreea Roman, Managing Associate - Bohâlţeanu & Asociaţii |
Pentru Departamentul de Banking & Finance din cadrul firmei Bohâlțeanu & Asociații (BSMP), anul 2022 a fost unul extrem de activ, pe masa de lucru a avocaților aflându-se un număr important de proiecte. Mandatele soluționate au fost unele variate și au vizat atât probleme de banking, cât și finanțări, digitalizare sau leasing.„Proiectele-cheie în care echipa noastră s-a implicat anul acesta sunt reprezentate de proiecte de finanțare (inclusiv din fonduri europene), asistență juridică acordată unor instituții financiare cu privire la procesul de autorizare a unor instituții financiare-nebancare, dar și pregătirea sau restructurarea documentației de creditare sau în legătură cu operațiuni de factoring”, precizează Daniela Milculescu, Partener BSMP.
Munca intensă a avocaților în dosarele de finanțare din 2022 s-a finalizat cu succes, avocatul BSMP caracterizând perioada ca fiind una aglomerată, în care numărul mandatelor încheiate a surclasat anii anteriori. „În ceea ce privește zona de finanțare, am asistat cu privire la un acord de finanțare, implicând fonduri europene, dar și proiecte inedite de finanțare prin intermediul unor operațiuni de factoring, care, în mod tradițional, erau utilizate de instituțiile financiare ca o componentă auxiliară activităților de creditare”, explică Daniela Milculescu.
Proiecte care implică digitalizarea afacerilor
La rândul său, Andreea Roman, Managing Associate BSMP, menționează faptul că mulți dintre clienții departamentului de Banking & Finance din cadrul firmei Bohâlțeanu și Asociații sunt într-o continuă căutare de soluții de digitalizare a modului în care își conduc afacerile, conștienți fiind, în primul rând, de beneficiile acestor demersuri, dar și de provocările actuale posibil cauzate de lipsa unor astfel de soluții.
„Astfel, anul acesta, mandatele legate de digitalizare ale clienților din domeniul financiar-bancar au fost concentrate înspre soluții ce facilitează utilizarea semnăturilor electronice în cadrul procesului de identificare a clienții, precum și înspre soluții de digital onboarding. Astfel, consultanța juridică acordată de către avocații firmei Bohâlțeanu și Asociații a presupus o serie de acțiuni necesare pentru implementarea acestor procese de digitalizare, precum analiza din punct de vedere juridic, prin raportare la normele legale aplicabile în această materie, a modelului de business ce nu implică digitalizarea (prin raportare la politicile interne aplicabile, contractele încheiate de către clienți), a noilor metode de lucru ce presupun digitalizarea, precum și redactarea actelor cu caracter juridic necesare în vederea implementării acestor soluții”, detaliază avocatul.
De asemenea, echipa de specialiști a firmei de avocatură a oferit asistență și în tranzacții cu portofolii de credite. În această categorie regăsim, de exemplu, un proiect care a implicat asistență acordată unei importante instituții financiare în vederea pregătirii și negocierii unor acorduri de vânzare de NPLs ale clientului, precum și o serie de adaptări particulare ulterioare ale acestor acorduri. Totuși, în ultimul an, ponderea acestui tip de mandate a fost mai redusă în tabloul proiectelor BSMP.
„Cele mai interesante proiecte aflate pe masa BSMP în continuare sunt cele din materia implementării unor noi soluții de digitalizare, provocările fiind multiple în special datorită reglementărilor în permanentă evoluție în această materie – și aici amintim intrarea în vigoare a Normei ADR privind reglementarea, recunoașterea, aprobarea sau acceptarea procedurii de identificare a persoanei la distanță utilizând mijloace video, care aduce multe schimbări în practica jucătorilor din piață în ceea ce privește implementarea soluțiilor de online onboarding. De asemenea, echipa BSMP are în derulare proiecte complexe de regulatory, printre care maparea legislației aplicabile anumitor sectoare din piața de banking&finance, ținând cont de activitatea specifică derulată”, punctează Daniela Milculescu.
Din perspectiva complexității, o provocare pentru avocații firmei Bohâlțeanu și Asociații a fost procesul prin care un grup de firme financiare au fost asistate în procesul de autorizare la Banca Națională a României ca entitate financiară-nebancară. Chiar dacă la o primă vedere un astfel de proces nu ar trebui să poarte cu sine dificultăți extraordinare, regulile jocului se pot schimba în funcție de particularitățile și structura grupului.
Proiectul a fost coordonat în integralitate, atât din perspectivă corporate, cât și din perspectiva banking & finance de către de către Partenerul Daniela Milculescu, alături de care au lucrat Andreea Roman (Avocat Senior Coordonator) și Andrei Cîmpan (Avocat Senior).
O echipă cu experiență vastă
De altfel, Daniela Milculescu este cea care coordonează aria de Banking & Finance din cadrul BSMP.
Daniela este un profesionist cu o vechime de peste 18 ani și cu o experiență considerabilă în domeniul Banking & Finance, dar și Technology și Real Estate. Ea a fost implicată de-a lungul timpului în proiecte de anvergură cum ar fi tranzacții de tip project finance, credit sindicalizat, achiziția unor bănci sau IFN-uri, înființarea unor instituții financiare locale, redactarea diverselor opinii legale în problematici de drept bancar, dar și în proiecte complexe de restructurare a finanțării, asigurând asistența juridică a băncilor locale și internaționale, atât de partea creditorilor, cât și de partea debitorilor. În același timp, Daniela deține o vastă experiență în chestiuni privind fondurile structurale UE.
Alături de ea o regăsim pe Andreea Roman, Avocat Senior Coordonator. Ea este specializată în Banking & Finance și face parte din echipa care a acordat asistență juridică în multiple proiecte din această arie de practică, precum consultanță juridică în vederea alinierii la standardele și cerințele tehnice specifice impuse la nivel european ale unor soluții și produse pe piața financiară, consultanță juridică cu privire la înființarea unor instituții financiare nebancare, precum și privind implementarea unui acord de finanțare implicând fonduri europene.
Din echipă face parte și Andrei Cîmpan, Avocat Senior. Andrei a lucrat în echipa BSMP de Banking & Finance care a acordat asistență juridică cu privire la pregătirea documentației în vederea autorizării în unui IFN, precum și în multiple mandate în zona Regulatory, inclusiv pregătirea diverselor opinii legale în problematici de drept bancar. Totodată, Andrei este activ în zona digitalizării, participând în diverse mandate în zona de digital banking.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 704 / 1962 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS asistă SYNLAB cu privire la vânzarea unor părți semnificative din operațiunile sale de diagnostic de laborator din Europa de Est. Echipa care a acordat asistență pe aspectele de drept românesc, coordonată de Rodica Manea (Partener)
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
Women Lawyers | Doamnele sunt bine reprezentate în structura Popescu & Asociații, unde coordonează cu succes mandate provocatoare și complexe, contribuind la poziționarea firmei în rândul liderilor din piața avocaturii. Loredana Popescu, Partener și unul dintre fondatorii firmei: ”Femeile au, de obicei, capacitatea de a asculta cu adevărat, de a înțelege nu doar litera legii, dar și implicațiile umane ale unei spețe. În negocieri, avem răbdare, tact și o abilitate de a crea strategii pe termen lung. Totodată, în litigii, suntem perseverente și strategice”
Eveniment Schoenherr pentru companii active în domeniul alimentar - reglementări, tendințe și practică: 8 mai 2025, București
O singură casă de avocatură locală independentă concurează la titlul de ”Firma anului în România” în cadrul IFLR Europe Awards 2025, ceremonie ce va avea loc joi | NNDKP, Schoenherr și Clifford Chance Badea, printre firmele aflate pe lista scurtă a premianților din acest an
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui împrumut de peste 54,7 mil. € în România și a unui împrumut de 275 mil. € în Spania | Alexandru Bîrsan (co-managing partener) și Rebecca Marina (counsel), în prim plan
VIDEO | Pastila de insolvență – Procedurile de restructurare (powered by ZRVP)
Rundă de promovări la ZRVP | Echipa de seniori a firmei crește cu șapte avocați. Dr. Cosmin Vasile: ”Ceea ce definește avocatul ZRVP este căutarea obsesivă a soluției juridice care să răspundă cel mai bine nevoilor clientului, iar aceasta este calitatea cheie a fiecărui membru al echipei ZRVP și primul criteriu care stă la baza promovărilor anuale”
CMS anunță noi promovări în România | Alina Tihan preia rolul de Partener în departamentul de Finanțe, iar Andrei Tercu devine co-coordonator al departamentului de Taxe. Horea Popescu, Managing Partner: ”Abilitățile lor de lideri și capacitatea de a obține rezultate excepționale le-a adus încrederea și aprecierea tuturor”
Chambers Europe 2025 | Cele mai bune firme locale de avocați în 9 arii de practică. NNDKP, Filip & Company, Schoenherr, RTPR și Țuca Zbarcea & Asociații au cele mai multe nominalizări pe prima bandă a performanței profesionale
Bondoc și Asociații a anulat un Proces-verbal de sancționare emis în materia RO e-Transport. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...