ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

România ar putea găzdui un Centru European Regional de Agrometeorologie

22 Martie 2019   |   AGERPRES

Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a menţionat că instituţia pe care o conduce este pregătită să găzduiască acest Centru din punct de vedere al insfrastructurii.

 
 
România ar putea fi gazda unui Centru European Regional de Agrometeorologie, iar o decizie în acest sens s-ar putea lua în cadrul Congresului Mondial de Meteorologie, de la Geneva, programat peste două luni, a declarat, vineri, într-o conferinţă de specialitate, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

"Pot să laud Administraţia Naţională de Meteorologie că a avut curajul să-mi propună, în urmă cu un an, sprijin pentru a cere Secretariatului General al Organizaţiei Mondiale de Meteorologie un Centru regional agrometeorologic în regiunea VI Europa. Când am auzit, am spus nu numai că o susţin (pe directorul general al ANM, Elena Mateescu, n.r.), ci şi că vreau să port o discuţie cu secretarul general Taalas (Petteri Talas, secretarul general al OMM, n.r.), care a şi venit la Ministerul Mediului, la invitaţia noastră. Discuţiile au fost pornite şi sunt extrem de avansate şi eu cred că peste două luni, când va avea loc Congresul Mondial de Meteorologie, să se ia deja hotărârea prin care România să fie desemnată pentru crearea acestui Centru regional agrometeorologic. Cred că este o temă extrem de importantă, avem mult curaj, curaj dat din profesionalismul colegilor mei de la Administraţia Naţională de Meteorologie. Iniţiativa va fi susţinută de Ministerul Mediului şi nu numai...", a spus Gavrilescu.


Referitor la acest proiect, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a menţionat că instituţia pe care o conduce este pregătită să găzduiască acest Centru din punct de vedere al insfrastructurii.

"Crearea Centrului European Regional de Agrometeorologie va fi o oportunitate în sensul deschiderii către alte parteneriate în ceea ce priveşte proiectele de cercetare în domeniul impactului schimbărilor climatice în agricultură. Acest lucru poate să genereze o mai bună monitorizare nu numai la nivel naţional, dar şi la nivel european a ceea ce pot însemna schimbările climatice în perspectiva impactului pe care acestea le au şi a creşterii frecvenţei şi intensităţii fenomenelor meteorologice extreme. În ceea ce priveşte infrastructura Administraţiei Naţionale de Meteorologie, suntem pregătiţi să găzduim acest Centru având în vedere gradul de automatizare al transmiterii informaţiilor pe care le avem la nivel naţional prin cele 162 de staţii meteorologice automatizate, prin reţeaua naţională de radare meteorologice, prin accesul la un sistem de recepţie a datelor satelitare performant şi, nu în ultimul rând, prin ceea ce intenţionăm să realizăm prin proiectele de infrastructură care se vor realiza în perioada 2018 - 2023, în valoare de aproape 40 de milioane de euro", a explicat Mateescu.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a organizat vineri un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Meteorologiei.

Ziua Mondială a Meterologiei este sărbătorită în fiecare an pe data de 23 martie, această zi marcând intrarea în vigoare, în anul 1950, a Convenţiei Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM).

Pentru anul 2019, cea de-a 69-a sesiune a Consiliului Executiv al OMM a stabilit ca tema să fie 'Soarele, Pământul şi Vremea'.

Organizaţia Meteorologică Mondială este un organism specializat al Organizaţiei Naţiunilor Unite, care oferă cadrul unei cooperări internaţionale în privinţa dezvoltării serviciilor de meteorologie şi hidrologie.

Entitatea a fost înfiinţată în anul 1950 şi a devenit agenţie specializată pentru meteorologie (vreme şi climă), hidrologie operaţională şi ştiinţe geofizice conexe a Naţiunilor Unite în 1951, având la bază Organizaţia Internaţională a Meteorologiei (OMI), fondată în 1873.

România este membru al Organizaţiei Meteorologice Mondiale din anul 1884, şi a participat la primul Congres al Organizaţiei, din 1951.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4293 / 4749
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...