Nicusor Dan a depus o plângere la DNA pe numele Gabrielei Firea
22 Martie 2019
MediafaxDe asemenea, mai sunt vizaţi de plângere Adrian Iordache, directorul juridic de la Primăria Capitalei, Georgiana Zamfir, secretarul general al municipiului Bucureşti şi Marius Mihăiţă, secretar la sectorul 3.
Nicuşor Dan a făcut vineri plângere penală împotriva primarului general Gabriela Firea şi a primarilor de la sectorul 3, fost şi actual, şi a arhitectului şef al Capitalei, pentru emiterea de autorizaţii de construcţie pentru spaţii verzi.
Fostul preşedinte al USR, Nicuşor Dan, vicepreşedinte al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, a făcut vineri plângere penală împotriva primarului general Gabriela Firea şi a primarilor de la sectorul 3, fost şi actual, Liviu Negoiţă şi Robert Negoiţă, şi a arhitectului şef al Capitalei, Ştefan Călin Dumitraşcu, pentru emiterea de autorizaţii de construcţie pentru spaţii care nu au această destinaţie.
De asemenea, mai sunt vizaţi de plângere Adrian Iordache, directorul juridic de la Primăria Capitalei, Georgiana Zamfir, secretarul general al municipiului Bucureşti şi Marius Mihăiţă, secretar la sectorul 3.
Fostul preşedinte al USR, Nicuşor Dan, vicepreşedinte al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, a făcut vineri plângere penală împotriva primarului general Gabriela Firea şi a primarilor de la sectorul 3, fost şi actual, Liviu Negoiţă şi Robert Negoiţă, şi a arhitectului şef al Capitalei, Ştefan Călin Dumitraşcu, pentru emiterea de autorizaţii de construcţie pentru spaţii care nu au această destinaţie.
De asemenea, mai sunt vizaţi de plângere Adrian Iordache, directorul juridic de la Primăria Capitalei, Georgiana Zamfir, secretarul general al municipiului Bucureşti şi Marius Mihăiţă, secretar la sectorul 3.
Primarul Capitalei, arhitectul şef, directorul juridic din primărie şi secretarul general al primăriei sunt acuzaţi de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul că, în calitatea lor de funcţionari publici, au contribuit şi iniţiat o hotărâre a consiliului general al municipiului Bucureşti prin care au încălcat legea privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, ”cauzând o vătămare a dreptului locuitorilor Municipiului Bucureşti la un mediu sănătos (...) producând foloase necuvenite pentru anumiţi proprietari de terenuri cu funcţiunea de spaţiu verde sau zonă de locuit din Sectorul 3 al Municipiului Bucureşti”, se spune în plângerea penală făcută la DNA şi consultată de MEDIAFAX.
E vorba de hotărârea nr 49 a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, adoptată pe 31 ianuarie 2019, la iniţiativa primarului general Gabriela Firea privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Sector 3, Bucureşti.
Aceştia sunt acuzaţi de Nicuşor Dan de abuz în serviciu şi de corupţie pentru că au schimbat destinaţia pentru 11 terenuri, cu o suprafaţă totală de 106,5 hectare, schimbându-le funcţiunea din spaţiu verde în spaţiu construibil, cu o valoare a foloaselor necuvenite pentru proprietarii terenurilor de aproximativ 550 de milioane de euro, arată plângerea penală.
Ştefan Călin Dumitraşcu, ca arhitect şef al sectorului 3, împreună cu Robert Negoiţă, actual primar al sectorului 3 şi fostul primar Liviu Negoiţă sunt acuzaţi de Nicuşor Dan şi de asociaţia sa că au semnat numeroase autorizaţii de construire pe terenuri cu regim urbanistic de spaţiu verde, pentru care emiterea autorizaţiilor de construire era interzisă. Ulterior, Dumitraşcu şi-a folosit funcţia de arhitect şef al municipiului Bucureşti pentru a acoperi ilegalităţile comise în funcţia sa anterioară, se mai spune în plângerea înaintată DNA.
Arhitectul şef, primarul general, directorul juridic al primăriei Capitalei şi secretarul general al acesteia au fost ”avertizaţi în mod explicit” de ilegalităţile comise, iar elementele de nelegalitate ale acţiunilor acestora au fost prezentate în cursul unei dezbateri publice de la primăria Sectorului 3, se mai spune în plângerea penală.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 4125 / 4584 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Garanția la plata cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Câți avocați au firmele de top în evidențele Baroului București la începutul anului 2025 | Ce firme au înregistrat creșteri semnificative de ”headcount” și câte și-au micșorat efectivele. Schimbări importante în Top 10: NNDKP are cei mai mulți avocați, Reff & Asociații urcă pe locul 4, după Filip & Company, iar DLA Piper iese din ”pluton”
Filip & Company a organizat în parteneriat cu Asociația Studenților în Drept cea de-a noua ediție a Concursului de negocieri simulate „Teodora Tudose” | Cine sunt câștigătorii
Refinitiv Legal Advisers - Full Year 2024 | La nivel global, piața fuziunilor și achizițiilor a crescut cu 10% anul trecut, iar pe continentul European avansul a fost de 22%. CMS, în Top 10 consultanți juridici care au asistat cele mai multe tranzacții de M&A la nivel global, Clifford Chance se remarcă pe ”bătrânul continent”, iar Schoenher în Estul Europei, regiune în care Filip & Company a intrat în Top 25
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Filip & Company asistă Credit Europe Bank România în fuziunea transfrontalieră cu Credit Europe Bank NV | Partenerele Alexandra Manciulea și Eliza Baias au coordonat echipa. Modificarea semnificativă a cadrului legislativ pe parcursul pregătirii acestei fuziuni a adăugat complexitate proiectului, spun avocații
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...