ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministerul Justiţiei vrea suplimentarea posturilor la secţia care o anchetează pe Kovesi

01 Aprilie 2019   |   Mediafax

În nota de fundamentare a proiectului, se arată că, în prezent, în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie nu există niciun post de ofiţer sau agent de poliţie judiciară şi că, de asemenea, Secţiei nu i-a fost repartizat niciun post de specialist.

 
 
Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică, luni, un proiect de hotărâre care prevede suplimentarea cu 41 de posturi a schemei de personal de la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

"Articol unic – Numărul maxim de posturi prevăzut pentru Ministerul Public la art. 1 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 39/2014 privind stabilirea numărului maxim de posturi pentru Ministerul Public, cu modificările şi completările ulterioare, se suplimentează cu 25 de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară, 7 posturi de specialişti, 6 posturi de personal auxiliar de specialitate şi 3 posturi de personal conex, care revin Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie", prevede articolul unic din cadrul proiectului de hotărâre pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiţiei.


În nota de fundamentare a proiectului, se arată că, în prezent, în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie nu există niciun post de ofiţer sau agent de poliţie judiciară şi că, de asemenea, Secţiei nu i-a fost repartizat niciun post de specialist.

Potrivit sursei citate, în prezent, în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie îşi desfăşoară activitatea 11 ofiţeri de poliţie judiciară delegaţi din cadrul Ministerul Afacerilor Interne şi trei specialişti antifraudă delegaţi de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

"În acest context, este imposibilă desfăşurarea în condiţii optime a activităţii Secţiei, în vederea realizării atribuţiilor specifice de urmărire penală şi a scopului pentru care aceasta a fost înfiinţată de către legiuitor. Totodată, numărul de posturi de personal auxiliar de specialitate din cadrul Secţiei este insuficient, în condiţiile în care fiecare secţie/serviciu de la nivelul Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are în schemă câte un grefier şef şi 1-5 grefieri", se mai arată în nota de fundamentare.

Ministerul Justiţiei mai arată că, având în numărul mare de dosare penale înregistrate pe rolul Secţiei şi în contextul preluării cauzelor în care sunt vizaţi magistraţi de la diferite structuri de parchet, se impune suplimentarea numărului maxim de posturi al Ministerului Public, pentru Secţie, cu şase posturi de personal auxiliar de specialitate şi trei posturi de personal conex.

Faţă de cele prezentate, arată MJ, rezultă că cele 25 de posturi cu care Secţia funcţionează în prezent sunt insuficiente în raport cu volumul mare de lucru.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4151 / 4661
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...