ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Curtea Supremă a Greciei a dispus eliberarea magnatului israelian Steinmetz, vizat de un ordin de extrădare în România (surse)

05 Martie 2025   |   Agerpres

Avocații lui Steinmetz au respins ca 'nefondate' acuzațiile autorităților române și au calificat drept 'abuzive' cererile de extrădare în România, susținând că israelianul are dreptul de a călători liber.

 
 
Curtea Supremă a Greciei a dispus punerea în libertate a magnatului israelian Beny Steinmetz, anulând o hotărâre a unei instanțe inferioare de extrădare a acestuia în România în baza unui mandat de arestare, au declarat miercuri pentru Reuters surse la curent cu acest caz.

Steinmetz a fost reținut inițial de poliția elenă pe 13 octombrie, la câteva ore după ce sosise cu un avion privat pe aeroportul internațional din Atena.

El a fost eliberat ulterior condiționat, dar reținut din nou în ianuarie după ce un complet de judecători a ordonat extrădarea sa în România.

Steinmetz a contestat această din urmă decizie la Curtea Supremă a Greciei.

'Curtea Supremă i-a admis apelul', a declarat una dintre surse miercuri.


Împotriva lui Steinmetz a fost emis un mandat de arestare într-un dosar datând de mai mulți ani și care privește implicarea sa într-o grupare care ar fi încercat să obțină ilegal drepturi funciare în România.

Avocații lui Steinmetz au respins ca 'nefondate' acuzațiile autorităților române și au calificat drept 'abuzive' cererile de extrădare în România, susținând că israelianul are dreptul de a călători liber.

Potrivit Reuters, autoritățile din România au încercat de mai multe ori inculparea lui Steinmetz în diferite jurisdicții pentru aceleași acuzații.

În 2022, un tribunal grec care a examinat cazul său s-a opus extrădării. Anul trecut, Curtea de Apel din Nicosia a decis de asemenea împotriva extrădării lui Steinmetz în România, răsturnând astfel hotărârea unei instanței inferioare. Un tribunal din Italia a respins de asemenea o cerere de extrădare împotriva lui Steinmetz.

De menționat că, în 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a României l-a condamnat definitiv pe omul de afaceri Remus Truică la șapte ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, iar prințul Paul a primit o pedeapsă de trei ani și patru luni de închisoare cu executare.

În același dosar, oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein și Beny Steinmetz au fost condamnați la câte cinci ani închisoare cu executare.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 129 / 4753
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...