
Guvernul alocă circa 46 milioane lei pe un sistem IT național pentru adopții
17 Septembrie 2019
MEDIAFAXȘedința Executivului va începe la ora 13:00.
Executivul are spre aprobare, marți, un proiect de hotărâre care prevede aprobarea notei de fundamentare pentru crearea unui sistem IT național pentru adopții. Suma totală a proiectului este de 45.947.000 de lei, echivalentul a 9.705.745 euro.
Ședința va începe la ora 13:00.
Pe ordinea de zi a ședinței de marți a Guvernului apare proiectul de hotărâre privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Sistem Informatic Naţional pentru Adopţie SINA”.
„Finanțarea proiectului se realizează din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Muncii și Justiției Sociale și Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii”, arată nota de fundamentare a actului normativ.
Ședința va începe la ora 13:00.
Pe ordinea de zi a ședinței de marți a Guvernului apare proiectul de hotărâre privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Sistem Informatic Naţional pentru Adopţie SINA”.
„Finanțarea proiectului se realizează din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Muncii și Justiției Sociale și Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii”, arată nota de fundamentare a actului normativ.
Conform sursei citate, sistemul informatic va furniza o serie de servicii electronice, necesare pentru eficientizarea timpilor de procesare a solicitărilor de adopție, determinarea celor mai bune opțiuni pentru potrivirea dintre copil și persoana/familia adoptatoare și monitorizarea post-adopție a copilului.
Din punct de vedere informatic, prin realizarea SINA va fi obținută alinierea la contextul tehnologic actual, simplificându-se și securizându-se totodată modalitatea de prelucrare, stocare și procesare a datelor.
„Astfel, pentru expunerea on-line către cetățeni și mediul public/privat a serviciilor publice este vizată punerea la dispoziție a următoarelor servicii de tip G2C pentru care se va asigura disponibilitate și acces ridicat/consolidat pentru cetățeni: - accesarea on-line a datelor/informațiilor referitoare la proceduri/formulare; - descărcarea on-line a formularelor; - încărcarea on-line a formularelor; - serviciu de suport/helpdesk”, potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotărâre.
Beneficiarul va fi Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, iar proiectul va contribui la implementarea Strategiei naționale agenda digitală pentru România 2020 (SNADR).
Alte puncte pe ordinea de zi a reuniunii de marți a Guvernului sunt:
„- Proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 184/2001 privind organizarea şi exercitarea profesiei de arhitect, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 932/2010
- Proiectul de hotărâre privind aprobarea listei cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate sau deţinute de Ministerul Cercetării şi Inovării, precum şi de instituţiile şi unităţile de cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică şi inovare care funcţionează în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestuia şi a termenelor de menţinere în nivelurile de clasificare”.
Guvernul mai are spre avizat și două memorandumuri și o notă:
„- Memorandum cu tema: Notificare în vederea înlocuirii unui membru titular şi desemnarea unui membru supleant din partea Asociaţiei Municipiilor din România în cadrul delegaţiei României la Comitetul Regiunilor al Uniunii Europene pentru perioada rămasă din mandatul 2015-2020
- Memorandum cu tema: Desemnarea preşedintelui Părţii române în Comisia interguvernamentală româno-kazahstaneză de colaborare economică
- Notă privind Planul Anual de Lucru al Guvernului 2019, actualizat”, arată sursa menționată.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 4356 / 5399 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS asistă SYNLAB cu privire la vânzarea unor părți semnificative din operațiunile sale de diagnostic de laborator din Europa de Est. Echipa care a acordat asistență pe aspectele de drept românesc, coordonată de Rodica Manea (Partener)
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
Women Lawyers | Doamnele sunt bine reprezentate în structura Popescu & Asociații, unde coordonează cu succes mandate provocatoare și complexe, contribuind la poziționarea firmei în rândul liderilor din piața avocaturii. Loredana Popescu, Partener și unul dintre fondatorii firmei: ”Femeile au, de obicei, capacitatea de a asculta cu adevărat, de a înțelege nu doar litera legii, dar și implicațiile umane ale unei spețe. În negocieri, avem răbdare, tact și o abilitate de a crea strategii pe termen lung. Totodată, în litigii, suntem perseverente și strategice”
Eveniment Schoenherr pentru companii active în domeniul alimentar - reglementări, tendințe și practică: 8 mai 2025, București
O singură casă de avocatură locală independentă concurează la titlul de ”Firma anului în România” în cadrul IFLR Europe Awards 2025, ceremonie ce va avea loc joi | NNDKP, Schoenherr și Clifford Chance Badea, printre firmele aflate pe lista scurtă a premianților din acest an
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui împrumut de peste 54,7 mil. € în România și a unui împrumut de 275 mil. € în Spania | Alexandru Bîrsan (co-managing partener) și Rebecca Marina (counsel), în prim plan
VIDEO | Pastila de insolvență – Procedurile de restructurare (powered by ZRVP)
Rundă de promovări la ZRVP | Echipa de seniori a firmei crește cu șapte avocați. Dr. Cosmin Vasile: ”Ceea ce definește avocatul ZRVP este căutarea obsesivă a soluției juridice care să răspundă cel mai bine nevoilor clientului, iar aceasta este calitatea cheie a fiecărui membru al echipei ZRVP și primul criteriu care stă la baza promovărilor anuale”
CMS anunță noi promovări în România | Alina Tihan preia rolul de Partener în departamentul de Finanțe, iar Andrei Tercu devine co-coordonator al departamentului de Taxe. Horea Popescu, Managing Partner: ”Abilitățile lor de lideri și capacitatea de a obține rezultate excepționale le-a adus încrederea și aprecierea tuturor”
Chambers Europe 2025 | Cele mai bune firme locale de avocați în 9 arii de practică. NNDKP, Filip & Company, Schoenherr, RTPR și Țuca Zbarcea & Asociații au cele mai multe nominalizări pe prima bandă a performanței profesionale
Bondoc și Asociații a anulat un Proces-verbal de sancționare emis în materia RO e-Transport. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...