
Consiliul European a adoptat Actul legislativ privind cotarea la bursele de valori europene
08 Octombrie 2024
AgerpresFacilitarea accesului la pieţele publice va permite întreprinderilor şi mai ales IMM-urilor să diversifice şi să completeze mai bine sursele de finanţare disponibile.
Consiliul European a adoptat, marţi, Actul privind cotarea la bursă, un pachet legislativ care va face pieţele publice de capital din UE mai atractive pentru întreprinderile din UE şi va facilita cotarea la bursele de valori europene a întreprinderilor de toate dimensiunile, inclusiv a întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri), informează un comunicat de presă al Preşedinţiei ungare.
"Adoptarea Actului privind cotarea la bursă va simplifica cadrul de reglementare. Vom crea mai multe oportunităţi pentru ca întreprinderile să se dezvolte şi să aibă acces la capital, asigurând în acelaşi timp protecţia investitorilor şi integritatea pieţei. Aceasta este o contribuţie concretă la succesul uniunii pieţelor de capital şi am convingerea că va avea efecte pozitive de durată asupra economiilor europene", a declarat ministrul ungar al Finanţelor, Mihaly Varga.
"Adoptarea Actului privind cotarea la bursă va simplifica cadrul de reglementare. Vom crea mai multe oportunităţi pentru ca întreprinderile să se dezvolte şi să aibă acces la capital, asigurând în acelaşi timp protecţia investitorilor şi integritatea pieţei. Aceasta este o contribuţie concretă la succesul uniunii pieţelor de capital şi am convingerea că va avea efecte pozitive de durată asupra economiilor europene", a declarat ministrul ungar al Finanţelor, Mihaly Varga.
Măsurile vizează simplificarea normelor aplicabile întreprinderilor care trec printr-un proces de cotare la bursă sau întreprinderilor deja cotate pe pieţele publice din UE. Scopul este de a simplifica procesul pentru întreprinderi prin reducerea sarcinilor administrative şi a costurilor, menţinând în acelaşi timp un grad suficient de transparenţă, de protecţie a investitorilor şi de integritate a pieţei.
Facilitarea accesului la pieţele publice va permite întreprinderilor şi mai ales IMM-urilor să diversifice şi să completeze mai bine sursele de finanţare disponibile.
O directivă privind acţiunile cu drepturi de vot multiple a fost, de asemenea, adoptată astăzi de Consiliu. Directiva introduce un cadru pentru a facilita emiterea şi utilizarea acţiunilor cu drepturi de vot multiple. Scopul său este de a atrage şi de a păstra întreprinderile cu o creştere puternică în UE, asigurând în acelaşi timp protecţia acţionarilor.
În urma adoptării de către Consiliu, diversele măsuri incluse în Actul privind cotarea la bursă vor fi publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene şi vor intra în vigoare 20 de zile mai târziu. Statele membre vor avea la dispoziţie 18 luni pentru a transpune directiva de modificare a Directivei privind pieţele instrumentelor financiare în legislaţia naţională şi doi ani pentru a transpune Directiva privind acţiunile cu drepturi de vot multiple.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 132 / 5399 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS asistă SYNLAB cu privire la vânzarea unor părți semnificative din operațiunile sale de diagnostic de laborator din Europa de Est. Echipa care a acordat asistență pe aspectele de drept românesc, coordonată de Rodica Manea (Partener)
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
Women Lawyers | Doamnele sunt bine reprezentate în structura Popescu & Asociații, unde coordonează cu succes mandate provocatoare și complexe, contribuind la poziționarea firmei în rândul liderilor din piața avocaturii. Loredana Popescu, Partener și unul dintre fondatorii firmei: ”Femeile au, de obicei, capacitatea de a asculta cu adevărat, de a înțelege nu doar litera legii, dar și implicațiile umane ale unei spețe. În negocieri, avem răbdare, tact și o abilitate de a crea strategii pe termen lung. Totodată, în litigii, suntem perseverente și strategice”
Eveniment Schoenherr pentru companii active în domeniul alimentar - reglementări, tendințe și practică: 8 mai 2025, București
O singură casă de avocatură locală independentă concurează la titlul de ”Firma anului în România” în cadrul IFLR Europe Awards 2025, ceremonie ce va avea loc joi | NNDKP, Schoenherr și Clifford Chance Badea, printre firmele aflate pe lista scurtă a premianților din acest an
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui împrumut de peste 54,7 mil. € în România și a unui împrumut de 275 mil. € în Spania | Alexandru Bîrsan (co-managing partener) și Rebecca Marina (counsel), în prim plan
VIDEO | Pastila de insolvență – Procedurile de restructurare (powered by ZRVP)
Rundă de promovări la ZRVP | Echipa de seniori a firmei crește cu șapte avocați. Dr. Cosmin Vasile: ”Ceea ce definește avocatul ZRVP este căutarea obsesivă a soluției juridice care să răspundă cel mai bine nevoilor clientului, iar aceasta este calitatea cheie a fiecărui membru al echipei ZRVP și primul criteriu care stă la baza promovărilor anuale”
CMS anunță noi promovări în România | Alina Tihan preia rolul de Partener în departamentul de Finanțe, iar Andrei Tercu devine co-coordonator al departamentului de Taxe. Horea Popescu, Managing Partner: ”Abilitățile lor de lideri și capacitatea de a obține rezultate excepționale le-a adus încrederea și aprecierea tuturor”
Chambers Europe 2025 | Cele mai bune firme locale de avocați în 9 arii de practică. NNDKP, Filip & Company, Schoenherr, RTPR și Țuca Zbarcea & Asociații au cele mai multe nominalizări pe prima bandă a performanței profesionale
Bondoc și Asociații a anulat un Proces-verbal de sancționare emis în materia RO e-Transport. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...