ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Nicuşor Dan: PMB a câştigat procesele privind suspendarea PUZ-urilor de sector; a existat şi un litigiu împotriva PUG

31 August 2021   |   Agerpres

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute marţi, la împlinirea a zece luni de mandat, edilul a precizat că ar fi existat inclusiv un litigiu împotriva Planului Urbanistic General.

 
 
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, transmite că PMB a câştigat 12 procese intentate de către "ONG-uri paravan" împotriva hotărârilor prin care au fost suspendate pentru un an PUZ-urile coordonatoare de sector.
 
În cadrul unei conferinţe de presă susţinute marţi, la împlinirea a zece luni de mandat, edilul a precizat că ar fi existat inclusiv un litigiu împotriva Planului Urbanistic General.
 
"Am avut un atac violent în instanţă din partea unor ONG-uri paravan, care au angajat mari case de avocatură din Bucureşti împotriva hotărârilor de suspendare a PUZ-urilor de sector. Am avut un atac violent în instanţă împotriva Planului Urbanistic General. Vă închipuiţi ce înseamnă să dispară Planul Urbanistic General? Înseamnă să nu mai existe o regulă de construire în Bucureşti. Adică oricine să construiască orice, oriunde. Şi am avut acest litigiu împotriva PUG, în totalitate. Din fericire, am reuşit să câştigăm 12 din cele 12 procese care ne-au fost intentate pe această zonă de urbanism", a spus el.
 
Nicuşor Dan a declarat că susţine dezvoltarea oraşului, dar a apreciat că în ultimii ani această dezvoltare a fost una "speculativă". Potrivit edilului general, "apogeul dezvoltării speculative" l-au constituit PUZ-urile coordonatoare de sector.
 
"Degeaba faci o sută de lucrări de infrastructură, dacă dai drumul la construirea haotică în oraş. Construirea aceea haotică îţi va anula toate lucrările de infrastructură pe care le-ai făcut. Problema Bucureştiului este că nici nu a făcut lucrările de infrastructură, dar a şi dat drumul la construirea haotică şi de aceea stăm noi toţi, azi, blocaţi în trafic. Bucureştiul are nevoie de dezvoltare şi eu sunt un suporter al dezvoltării, al Şoselei de Centură, al Autostrăzii de Centură, al liniei de tren de Centură, al metroului de suprafaţă, însă dezvoltarea unui oraş trebuie să fie profesionistă, corectă, nu speculativă", a mai precizat el.
 
Potrivit lui Nicuşor Dan, serviciul de acordare a autorizaţiilor de construire sau desfiinţare, alături de cel pentru eliberarea PUZ-urilor, au reprezentat "centrul corupţiei" în PMB ani la rând.
 
"Lucrul pe care l-am făcut - şi asta ne-a luat sute de ore de muncă - a fost să nu semnăm ca primarul, cum au semnat toţi primarii sau ultimii primari dinaintea mea, ci să verificăm cu echipa mea toate autorizaţiile care au venit. Şi am găsit lucrări acolo şi am trimis înapoi şi am transmis că Primăria Capitalei îşi schimbă politica. În primul rând, respectă legea. În al doilea rând, respectă caracterul urbanistic al acestui oraş", a mai spus el.
 
Nicuşor Dan a menţionat că PMB are în prezent 80 de litigii, în care sunt contestate autorizaţii de construire şi desfiinţare şi alte 60 de litigii în care sunt contestate PUZ-uri.
 
"Avem contract cu firme de avocatură care să analizeze în paralel cu instanţa legalitatea acestor autorizaţii şi legalitatea acestor PUZ-uri. Şi în situaţia în care ei vor constata că autorizaţiile sau PUZ-urile sunt nelegale, vom merge în instanţă şi vom spune că acele autorizaţii şi PUZ-uri sunt nelegale. Noi nu am venit aici ca să acoperim nelegalităţile fostei administraţii", a conchis edilul.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5638 / 9187
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...