ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Guvernul are în plan crearea unui registru privind competenţele digitale ale românilor

09 Aprilie 2025   |   Agerpres

ICI Bucureşti organizează, în această săptămână (8 - 11 aprilie), la Palatul Parlamentului, o nouă ediţie Digital Innovation Summit Bucharest (DISB). Evenimentul din acest an reuneşte peste 200 de speakeri din mai mult de 30 de ţări.

 
 
Crearea unui un registru prin care dezvoltăm, identificăm şi standardizăm competenţele digitale ale românilor este unul dintre jaloanele cuprinse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), ce urmează a fi atinse, a declarat, miercuri, la Digital Innovation Summit Bucharest (DISB) 2025, Florin Spătaru, consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului.

"Guvernul român acordă o atenţie deosebită securităţii cibernetice şi transformării digitale a României. Astăzi, pe agenda Guvernului se află o decizie foarte importantă privind competenţele digitale ale cetăţenilor români. Este vorba despre un standard şi un registru prin care dezvoltăm, identificăm şi standardizăm competenţele digitale ale oamenilor. Creăm acest registru pentru a ne asigura că ceea ce afirmăm ca guvern este susţinut şi de competenţele care vor fi dezvoltate în viitor. Acest lucru face parte, de asemenea, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, fiind unul dintre jaloanele care urmează să fie atinse", a afirmat Spătaru.


Reprezentantul Executivului de la Bucureşti a menţionat, totodată, că protejarea infrastructurilor critice este esenţială în aceste "vremuri foarte tulburi".

"Securitatea cibernetică este foarte importantă, dar aş atrage atenţia şi asupra infrastructurilor critice, aşa cum sunt ele definite acum. Traversăm vremuri foarte tulburi. Am trecut prin mai multe crize, iar acum avem multe dezbateri despre securitatea aprovizionării, securitatea cibernetică, iar infrastructura critică reprezintă un punct de interes pentru toate ţările, în special pentru România. Discutăm cu Ministerul Energiei, deoarece infrastructura energetică este esenţială pentru România. Ne întrebăm dacă doar infrastructura în sine este suficientă pentru a defini şi a asigura securitatea aprovizionării. În opinia mea, nu este, deoarece întregul lanţ valoric trebuie inclus în infrastructura critică, asigurându-ne că, ori de câte ori se întâmplă ceva, există mentenanţă, aprovizionare şi toate aspectele sunt luate în considerare. Deci, este o dinamică în tot acest proces, iar împreună cu instituţiile româneşti şi toate celelalte instituţii din România, analizăm acest lucru. Ştiind, de asemenea, că România găzduieşte Autoritatea Europeană pentru Securitate Cibernetică, este foarte important pentru noi să oferim un exemplu, să avem un model pentru alte ţări şi să folosim resursele pe care le avem în România, cu oameni talentaţi, universităţi şi centre de inovare", a subliniat Florin Spătaru.

ICI Bucureşti organizează, în această săptămână (8 - 11 aprilie), la Palatul Parlamentului, o nouă ediţie Digital Innovation Summit Bucharest (DISB). Evenimentul din acest an reuneşte peste 200 de speakeri din mai mult de 30 de ţări.

În cadrul summitului sunt programate să aibă loc cinci conferinţe emblematice: ediţia a VIII-a a Forumului pentru Protecţia Infrastructurilor Critice (CIP Forum), cea de-a patra Conferinţă Internaţională de Diplomaţie Cibernetică (ICCD), a 20-a Conferinţă Internaţională de Învăţare Virtuală (ICVL), a 23-a Conferinţă Naţională de Educaţie Virtuală (CNIV) şi primul Forum de Inteligenţă Blockchain. Pe lângă aceste evenimente, DISB 2025 va găzdui şi Adunarea Anuală a Eurodefence (RIE).

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 349 / 9749
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...