![ZRP](/banners/zrvp_bigad03.gif)
Francesco Starace (Enel): Deficitul de personal şi de materiale de bază încetinesc tranziţia energetică
22 Iunie 2021
AgerpresÎntr-un interviu acordat la conferinţa Reuters Global Energy Transition, Starace a explicat că deşi ar fi posibil să fie finanţat un plan de tranziţie mai agresiv, constrângerile legate de capacitate ar face mai dificilă o creştere mai rapidă.
Deficitul de personal şi de materiale de bază sunt principalele constrângeri ale ritmului tranziţiei energetice pentru principalii furnizori de energie electrică, cum ar fi Enel SpA, cea mai mare companie de utilităţi din Europa, a afirmat pentru Reuters directorul general Francesco Starace.
Enel este cea mai mare companie de energie regenerabilă listată din lume în funcţie de capacitatea instalată şi intenţionează să cheltuiască 150 miliarde de euro din proprii săi bani pentru a-şi tripla aproape capacitatea deţinută, la 120 gigawaţi (GW) şi să-şi reducă emisiile de carbon cu 80% până în 2030.
Într-un interviu acordat la conferinţa Reuters Global Energy Transition, Starace a explicat că deşi ar fi posibil să fie finanţat un plan de tranziţie mai agresiv, constrângerile legate de capacitate ar face mai dificilă o creştere mai rapidă.
"Adevărata limitare e dată de oameni ... şi de lipsa materiilor prime. Cât de mulţi oameni pot fi puşi la un loc şi pregătiţi ... să facă asta în mod corespunzător, să fie motivaţi şi să rămână în companie?", s-a întrebat şeful Enel.
Acesta a adăugat că redresarea economiei mondiale în urma pandemiei a dus la un deficit de aprovizionare cu unele materii prime precum şi cu echipament specializat pentru industria regenerabilă.
"Astăzi, dacă vrei turbine eoliene livrate în 2022 nu vei găsi, poate doar pentru 2024", a declarat Starace.
Acesta a explicat că pandemia s-a dovedit a fi o fereastră în viitor deoarece atât de multe reţele din numeroase ţări au fost mai dependente de energia regenerabilă decât erau anterior. Cei care susţin folosirea cărbunelui şi a gazelor pentru producerea energiei argumentează că energia eoliană şi solară depinde de condiţiile climatice iar combustibilii fosili ar fi necesari pentru garantarea furnizării.
Pandemia a schimbat asta deoarece sistemele energetice au absorbit fără probleme un nivel ridicat de energie provenită din surse eoliene şi solare.
"A fost ca şi cum am fi trăit trei ani în unul. Ştim că viitorul este sigur şi ştim că putem trăi destul de bine", a afirmat şeful Enel.
Acesta a apreciat că Statele Unite, Europa şi America Latină sunt zonele cheie ale Enel, în timp ce sud-estul Asiei şi India vor fi viitoarele pieţe de creştere.
Întrebat ce ar putea face guvernele pentru tranziţia energetică, el a spus că este necesar să se concentreze pe implementarea noilor tehnologii disponibile în loc să risipească timp şi bani pentru a dezvolta ceea ce este încă nedemonstrat. "Nu faceţi tot timpul filme SF. Gândiţi-vă la ce tehnologii avem acum şi lucraţi din greu", a declarat Starace.
Enel Spa, cea mai mare companie de utilităţi din Europa, are o prezenţă importantă pe piaţa din România.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 6088 / 9195 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |
![](/banners/musatad01.gif)
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...