
Dentons infiinteaza Echipa Operativa, pentru a indruma clientii in noul context economic
30 Aprilie 2020
BizLawyerEchipa Operativă Dentons, formată din patru parteneri și trei counseli, este pregătită să ofere consultanță afacerilor din perspectivă locală și internațională:
Pandemia COVID-19 a generat un impact profund asupra mediului de afaceri. Companiile, indiferent de dimensiuni, au nevoie de sprijin și consultanță în diverse arii de expertiză, inclusiv juridic. Echipa Operativă a Dentons, înființată recent, este formată din specialiști din diverse discipline, pentru a îndruma clienții în noul context. Echipa Operativă Dentons analizează impactul COVID-19 asupra piețelor, operațiunilor de afaceri, aranjamentelor financiare, precum și asupra forței de muncă, și dezvoltă soluții legale menite să prevină falimentul și riscurile insolvenței tehnice.
“Îi asistăm pe clienți și pe consultanții acestora să dezvolte și să implementeze strategii de evitare a pericolelor să maximizeze oportunitățile care pot apărea”, a declarat Simon Dayes, Partener al biroului Dentons, aflat la conducerea noii Echipe Operative. “Managerii au nevoie de asistență în identificarea și atenuarea riscurilor, pentru a ușura dialogul cu partenerii de afaceri și pentru a definitiva modul în care vor își vor derula activitatea mai departe”, a adăugat Simon Dayes.
“Îi asistăm pe clienți și pe consultanții acestora să dezvolte și să implementeze strategii de evitare a pericolelor să maximizeze oportunitățile care pot apărea”, a declarat Simon Dayes, Partener al biroului Dentons, aflat la conducerea noii Echipe Operative. “Managerii au nevoie de asistență în identificarea și atenuarea riscurilor, pentru a ușura dialogul cu partenerii de afaceri și pentru a definitiva modul în care vor își vor derula activitatea mai departe”, a adăugat Simon Dayes.
Dentons a stabilit un set de priorități pentru companiile care vor naviga în noua normalitate:
• Scutiri de plată și alte opțiuni legislative – acestea nu pot oferi soluții solide pe termen mediu. Trebuie luate în considerare urmărirea ajustărilor și optimizărilor (împreună cu creditori si alte entități) care sunt necesare pentru pregătirea întoarcerii la o activitate normală de afaceri.
• Aranjamente comerciale și financiare – identificarea potențialelor încălcări contractuale în avans (în special în cazul rapoartelor financiare sensibile din contractele de credit). Partenerii de afaceri vor aprecia o atitudine proactivă cu soluții care să evite situațiile de neîndeplinire a obligațiilor contractuale.
• Planificarea abordării partenerilor de afaceri importanți – poate fi riscant să așteptați apariția unei soluții cuprinzătoare, având în vedere că va fi dificil de anticipat nivelul activităților în viitor. Poate fi mai bine să acționați acum și să aveți în vedere ajutări ulterioare ale soluțiilor.
• Grupuri cu facilități de credit multiple – acționați pentru a evita clauzele de non-plată și orice sugestie privind situații de neîndeplinire a obligațiilor de plată, în timp ce păstrați facilitățile de credit de tip revolving. Termenele necesare aprobărilor părților se măresc, astfel încât este de dorit o abordare coordonată a partenerilor de afaceri.
• Administrați activele cheie ale afacerii în mod proactiv – protejați forța de muncă și aveți în vedere acordarea de scutiri de plată clienților. Acest lucru păstrează valoarea, flexibilitatea și predictibilitatea pentru viitor.
• Luați inițiativa în pregătirea documentației – optați pentru propuneri clare în formă documentară care promovează dialogul și duc la o rezolvare mai rapidă și mai temeinică.
Echipa Operativă Dentons, formată din patru parteneri și trei counseli, este pregătită să ofere consultanță afacerilor din perspectivă locală și internațională:
Simon Dayes, Partener, conduce Echipa Operativă Dentons în domeniul Restructurării și Insolvenței. Este specializat în finanțări de proiecte, restructurare financiară și vânzarea și cumpărarea de active de credit. În calitate de avocat specializat în drept englez, a oferit asistență băncilor, instituțiilor financiare internaționale și sponsorilor de proiect în tranzacții de credit transfrontaliere în Europa Centrală, coordonând aceste tranzacții din București de mai bine de 15 ani.
Simona Marin, Partener, are peste 15 ani experiență în oferirea de asistență în cadrul unor tranzacții financiare și proiecte de calibru în Europa Centrală și Sud-Est. Specializată în finanțări de proiecte imobiliare și restructurări de pasive, portofoliul său de clienți include atât instituții de credit, cât și debitori. Avocat specializat în drept englez și membră a baroului din New York, și-a concentrat atenția (atât în ceea ce privește construcția dar și finanțarea investițiilor) către retail, logistică, spații de birouri, hoteluri și industria de agrement.
Bogdan Papandopol, Partener, are peste 18 ani de experiență pe zona de imobiliare, în insolvențe și litigiilor. Bogdan oferă consultanță instituțiilor de credit și dezvoltatorilor, în cadrul unor proceduri complexe de insolvență și restructurare din sectorul imobiliar, cereri de insolvență și modalități de apărare, precum și reprezentări în proceduri formale și adunări ale creditorilor. În prezent își concentrează atenția pe managementul situațiilor de criză în cadrul tranzacțiilor imobiliare și al restructurărilor din sectorul corporativ/financiar.
Tiberiu Csaki, Partener, are peste 30 de ani de practică juridică, cu accent pe soluționarea disputelor, inclusiv arbitraj internațional. Are experiență vastă în proceduri de insolvență și faliment, inclusiv în cazul insolvenței transfrontaliere, reorganizarea afacerii și vânzarea activelor în dificultate. Este membru al INSOL, importantă organizație europeană a practicienilor în insolvență, reorganizarea și recuperarea afacerilor.
Pe lângă cei patru parteneri seniori, Echipa Operativă Dentons include trei counseli cu experiență: Maria Tomescu (peste 13 ani de experiență în consultanță pentru bănci, instituții financiare internaționale și împrumutați în finanțări structurate în România și în întreaga Europă Centrală), Magdalena Răducanu (peste 13 ani de experiență în împrumuturi și restructurări, oferind asistență atât creditorilor, cât și debitorilor) și Oana Ionașcu (peste 14 ani de experiență în finanțare imobiliară, finanțare de proiecte și alte structuri de finanțare, atât sindicalizate, cât și bilaterale).
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 63 / 75 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...