Divort Fond
Nina, 02 Noiembrie 2009 14:22 | Un raspuns
Sunt casatorita din 1992 si locuiesc in Bucuresti, avem impreuna o fetita de 12 ani, in luna decembrie sunt chemata in instanta pentru FOND divort cu copii. Din cauza relatiei dintre noi - de o perioada destul de lunga a inceput sa se raceasca definitiv deorece era foarte violent, mereu nervos si uneori chiar ajungea sa ma loveasca pe mine si chiar si copilul - eu am parasit domiciliul, copilul ramanad cu el. Avem impreuna o garsoniera cumparata de acesta inainte de casatorie si tot inainte o casa la curte lasata mostenire in urma deceselor parintilor lui. Casa la curte a fost lasata mostenire inainte de casatorie sotului si surorii acesteia , ulterior sora a cedat partea ei sotului. Motivul actiunii lui este urmatorul: casatoria noastra s-a incheiat mai de mult, iar eu nu m-am ocupat de fiica noastra minora astfel ocupandu-se singur de cresterea si intretinerea ei a facut un efort pentru binele copilului si m-a sunat de nenumarate ori sa-mi fac un program de a sta cu copilul spunand ca acest lucru este greu de realizat. Iar eu am ales sa-mi retraiesc tineretea. Solicita sa-i fie incredintata fetita spre crestere si educare cu obligatia mea la plata unei pensii alimentare, desfacerea casatoriei sa fie din vina mea. Tin sa evidentiez ca sotul meu nu lucreaza de cativa ani cu carte de munca ,lucrand doar o parte din an pe unde gaseste, acasa am fost doar de cateva ori pana acesta mi-a luat cheile, acum nu am cu ce intra cu toate ca acesta imi spune ca ar trebui sa-mi fac timp sa vad copilul.
As dori daca se poate sa ma sfatuiti ce pot face si cum sa nu raman fara nimic. Cum pot sa-mi recastig fetita in divort? Cum se face partajul daca eu nu am avut nici o proprietate inainte de casatorie? Daca pierd fetita cu ce pot sa raman ?
Multumesc pentru timpul acordat si sper sa ma ajutati.
Cu deosebita stima, o mama disperata
Răspunsuri
1-1 din 1 |
|
SCRIE UN RĂSPUNS
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...
Buna ziua.
In legatura cu partea din intrebarea dumneavoastra referitoare la partajul bunurilor - garsoniera in care locuiti si casa de la curte – trebuie sa clarificam ca aceste bunuri au regim de bunuri proprii in acceptiunea art. 30 din Codul Familiei, intrucat au fost dobandite de un sot inaintea casatoriei.
Garsoniera ar fi putut sa fie bun comun daca era achizitionata in timpul casatoriei sau dumneavoastra ati fi putut avea o pretentie cu privire la o cota – parte din aceasta daca ati fi contribuit la achizitionarea acesteia, chiar daca nu erati casatoriti. In caz contrar, instanta va atribui garsoniera sotului, fara a-l obliga pe acesta sa va despagubeasca in vreun fel sau sa va asigure o alta locuinta.
Divortul va fi pronuntat de instanta daca exista motive temeinice care sa justifice desfacerea casatoriei, daca relatia intre soti este grav vatamata si nu poate continua.
Codul familiei dispune ca instanta judecatoreasca va hotarî, odata cu pronuntarea divortului, caruia dintre parinti vor fi încredintati copiii minori. În acest scop, instanta va asculta parintii si autoritatea tutelara si, tinând seama de interesele copiilor, pe care de asemenea îi va asculta daca au împlinit vârsta de zece ani, va hotarî pentru fiecare dintre copii, daca va fi încredintat tatalui sau mamei.
Pentru motive temeinice, instanta va putea decide încredintarea copiilor unor rude ori unor alte persoane, cu consimtamântul acestora, sau unor institutii de ocrotire.
Pentru a incredinta fetita dumnneavoastra sau sotului, instanta va lua in calcul posibilitatile materiale ale fiecaruia dintre parinti si va aprecia cu privire la aptitudinile fiecaruia cu privire la cresterea copilului.
Puteti incerca sa demonstrati instantei ca puteti sa ii asigurati fetitei un climat de crestere mai stabil si mai armonios, ca puteti sa ii asigurati educatia si mai ales ca incredintarea ei dumneavoastra o va feri de accesele de furie ale sotului, daca puteti demonstra ca acestea s-au manifestat si fata de fetita. In orice caz, decizia cu privire la incredintarea copilului unui parinte si obligarea celuilalt la plata unei pensii alimentare apartine instantei, care va aprecia atitudinea si comportamentul ambilor parinti si va hotari intotdeauna in functie de interesul superior al copilului.
Prin hotararea de incredintare a copilului instanta judecatoreasca va stabili contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, învatatura si pregatire profesionala a copiilor.
Succes!
Recomandă | 1 user a recomandat acest răspuns