Filip & Company asistă Credit Europe Bank România în fuziunea transfrontalieră cu Credit Europe Bank NV | Partenerele Alexandra Manciulea și Eliza Baias au coordonat echipa. Modificarea semnificativă a cadrului legislativ pe parcursul pregătirii acestei fuziuni a adăugat complexitate proiectului, spun avocații
13 Ianuarie 2025
R. T.Un proces de fuziune transfrontalieră între bănci este unul complex, supus aprobărilor de reglementare din România și Olanda și urmărește îmbunătățirea operațiunilor prin utilizarea resurselor și expertizei comune.
Casa de avocatură Filip & Company a acordat asistență juridică Credit Europe Bank România în procesul de fuziune transfrontalieră prin absorbție de către compania-mamă, Credit Europe Bank NV din Olanda. Această schimbare organizatorică marchează un pas important în strategia de consolidare și eficientizare a operațiunilor grupului bancar. Credit Europe Bank își va continua activitatea pe piața din România în calitate de sucursală a companiei-mamă din Olanda. Un proces de fuziune transfrontalieră între bănci este unul complex, supus aprobărilor de reglementare din România și Olanda și urmărește îmbunătățirea operațiunilor prin utilizarea resurselor și expertizei comune.
„Această fuziune transfrontalieră (prima în domeniu bancar în noul cadru legislativ) reflectă o tendință importantă pe piața bancară internațională, aceea de optimizare și aliniere a operațiunilor la nivel de grup. Suntem mândri că am putut sprijini acest proces complex și că am contribuit la implementarea unui pas strategic pentru clientul nostru, Credit Europe Bank, o instituție cu o prezență notabilă pe piața românească”, a declarat Alexandra Manciulea, partener Filip & Company.
„Această fuziune transfrontalieră (prima în domeniu bancar în noul cadru legislativ) reflectă o tendință importantă pe piața bancară internațională, aceea de optimizare și aliniere a operațiunilor la nivel de grup. Suntem mândri că am putut sprijini acest proces complex și că am contribuit la implementarea unui pas strategic pentru clientul nostru, Credit Europe Bank, o instituție cu o prezență notabilă pe piața românească”, a declarat Alexandra Manciulea, partener Filip & Company.
„Am fost onorați să colaborăm cu echipa Credit Europe Bank în acest proiect de anvergură, care presupune o abordare juridică minuțioasă și o coordonare transfrontalieră eficientă. Modificarea semnificativă a cadrului legislativ pe parcursul pregătirii acestei fuziuni a adăugat complexitate, dar expertiza noastră în proiecte similare și adaptabilitatea și implicarea clientului au fost esențiale pentru succesul proiectului”, a declarat Eliza Baias, partener Filip & Company.
Echipa Filip & Company care a asistat Credit Europe Bank România în acest proiect a fost coordonată de Alexandra Manciulea și Eliza Baias și le-a inclus în principal pe Bianca Gheorghe (associate), Raluca Biță (associate) și Rebecca Marina (counsel), însă procesul a presupus asistență specializată pe mai multe domenii, astfel încât echipa care a sprijinit demersurile este una mult mai numeroasă.
Credit Europe Bank (România) SA a anunțat săptămâna trecută că a finalizat procesul de fuziune cu banca-mamă Credit Europe Bank NV. Începând cu 1 ianuarie 2025, Credit Europe Bank îşi desfăşoară activitatea în România ca sucursală a băncii olandeze, sub numele Credit Europe Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucureşti, conform unui comunicat de presă remis redacției.
Potrivit sursei citate, acest pas reprezintă un moment de referinţă în implementarea strategiei Credit Europe Bank de a-şi îmbunătăţi operaţiunile prin valorificarea experienţei şi a resurselor comune din cadrul Grupului.
"Această fuziune reprezintă un pas important înainte pentru noi. Va creşte sinergia, ne va permite să utilizăm mai eficient resursele şi sprijină obiectivul nostru de a dezvolta în continuare afacerile noastre de încredere din România", a declarat Senol Aloglu, CEO Credit Europe Bank N.V, în comunicat.
Credit Europe Bank menţionează că va continua să se concentreze pe extinderea portofoliului său de produse digitale.
Membră a grupului financiar olandez Credit Europe Bank NV, banca este activă din 1993, când a funcţionat sub numele de Banca de Credit Industrial şi Comercial, devenind Finansbank (în 2000) şi apoi, în 2007, în urma unui proces de rebranding, primind numele de Credit Europe Bank (România) S.A.. Începând cu 1 ianuarie 2025, banca a devenit o sucursală a companiei-mamă olandeze, operând sub denumirea Credit Europe Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucureşti, în urma unei fuziuni intragrup cu Credit Europe Bank N.V.
Avocații Filip & Company au avut roluri importante în multe dintre tranzacţiile cheie de fuziuni & achiziţii din România. Fie că este vorba despre privatizări, tranzacţii de private equity, venture capital sau growth capital sau alte fuziuni şi achiziţii complexe, de foarte multe ori, cel puţin una dintre părţi a primit consultanţă juridică din partea Filip & Company. Totodată, avocații Filip & Company sunt clasați an după an pe primul loc în cele mai prestigioase directoare internaționale – Chambers and Partners și Legal 500 în practica de Fuziuni și achiziții atât la nivel de echipă cât și individual.
Filip & Company este una din societăţile de avocatură de top din România care furnizează asistenţă de cea mai înaltă calitate în practic toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care operează în România sau care vizează România. Specializaţi în proiecte complexe care implică o abordare inovativă, avocaţii Filip & Company au experienţă elocventă în mai multe domenii, cum ar fi infrastructură şi concesiuni, fuziuni şi achiziţii, energie, drept societar, imobiliar, concurenţă, finanţări şi piaţă de capital dar şi dreptul muncii, protectia datelor cu caracter personal, protectia consumatorilor sau a mediului. De asemenea, firma de avocatură asigură asistență și reprezentare în litigii și arbitraje cu implicații semnificative pentru afacerile clienților.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 2 / 8462 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Filip & Company a asistat grupul Qemetica în vânzarea activelor aferente producției de sodă calcinată și silicați de sodiu din România. Partenerii Alexandru Bîrsan și Eliza Baias au coordonat echipele
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...